Денков: Няма да пращаме войски в Украйна. Бюджетът ще е с до 3% дефицит, без да се вдигат данъци

Денков: Няма да пращаме войски в Украйна. Бюджетът ще е с до 3% дефицит, без да се вдигат данъци

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Активираха се фабриките за лъжи. Докато съм министър-председател, няма да изпращаме наши войски в Украйна. И в служебното правителство такова обсъждане не е имало. А въоръжението е в компетенциите на Министерството на отбраната, каза премиерът. В социалните мрежи се разпространяват много лъжи и непроверена информация" , това зави пред БНР министър-председателят Николай Денков и подчерта, че задача номер 1 на правителството е Бюджет 2023 и подготовка на Бюджет 2024. 

"На базата на това, което виждаме в момента като разчетени разходи в бюджета, Асен Василев ме увери, че ще успее да запази всички социални плащания, няма да има увеличаване на данъците и ще представи бюджет в рамките на до 3% дефицит. Допълнително ще има някои плащания, които са свързани с нови политики, и въпреки това дефицитът ще бъде в рамките на до 3%". Денов уточни, че финансовият министър е заявил, че са осигурени средствата и от 1-ви юли ще бъдат увеличени пенсиите с 12%.

"Трябва да се разграничат политическите атаки от експертната същина", категоричен беше премиерът и подчерта, че хазната на държавата не е празна.

По думите му в капиталовите разходи ще има по-малко разходване на средства, защото няма достатъчно проектна готовност, и тези разходи ще бъдат по-малко от заложените в бюджета, внесен от служебното правителство:

"Бюджетът ще осигури капиталови разходи по региони, общините да се подготвят и за зимата. Два фонда ще бъдат създадени - в областта на спорта и в областта на културата. ...  Има политики, които ще задвижим веднага, но нека министрите да проведат първо разговорите за това с финансовия министър", съобщи министър-председателят.

"Има политически сили, "Възраждане" е най-ярката сред тях, които действат на принципа "Колкото по-зле за държавата, толкова по-добре за ръководството на партията", а дали е добре за хората, не ги интересува", коментира премиерът.

Денков припомни, че оставката на кабинета е била поискана на четвъртата минута след полагането на клетвата в парламента.

"Ако не беше избрано правителство, отново щяхме да сме на избори, щяхме да се чудим как да се подготвим за есента. Цената според мен си струва. Въпросът е да заработим като един отбор". Това каза в предаването "Неделя 150"  по БНР премиерът акад. Николай Денков.

 "Има политически сили, които действат на принципа колкото по-зле за България, толкова по-добре за "Възраждане", каза той по повод твърдението, че 14 министри са избрани по списък от американското посолство.

Познавам повечето от министрите от години, нямам съмнение тях. Но всяко министерство трябва да се окомплектова като екип. Компромиси по отношение на министрите не е имало, ако е имало компромиси, те са как да обосновем публично съставянето на правителство, каза Денков. 

За да бъде назначен зам.-министър, трябва да имаме съгласие от съответния министър и да бъде одобрен от мен и Мария Габриел, каза Денков. Трябва да има приемственост, независимо кой влиза и кой излиза, така че ходът на служебното правителство да освободи всички зам.-министри бе откровен саботаж, повтори Денков.

Някои проблеми не бяха казани  от служебното правителство - в селското стопанство, енергетиката, въпреки възторжения отчет, каза премиерът.

Той поздрави служебния министър Крум Зарков за заложените проекти за промяна на правосъдната система.

Длъжни сме да работим заедно с президента, работата на институциите е да загърбят всякакви емоции, заяви Денков.

Трябва да работим в много тесен синхрон с Народното събрание. Задача номер 1 е бюджет 2023 и подготовката на бюджета за 2024 г. Правилното планиране означава да имаме  не само бързи, но и средносрочни резултати. Още тази година трябва да се отворят два нови фонда - в областта на спорта и на културата, за изпълнение на проекти, съобщи Денков.

Във връзка със завръщането на Румен Спецов като началник на НАП премиерът Денков заяви:

"Той е назначен отново по една-единствена причина. първият път, когато беше на тази длъжност, той успя да осигури повече от 7 млрд. лева над това, което беше планирано в бюджета. Неговата роля е отново да затегне всички течове в бюджета, за да могат да се съберат средствата и да се осигурят плащанията. Тези течове може да са свързани с бизнес интереси и затова ще има атаки срещу него. Освен това, срещу г-н Спецов беше направена проверка, която завърши със заключението, че при него проблем няма. Сега има много активен главен прокурор, ако искат пак да направят проверка, ако кажат, че има проблем, ще обсъждаме. Но тогава проверката завърши със заключение, че при него няма проблем. Ако г-н Спецов не покаже резултати, каквито са очакваните от него, ще се търси по-добър специалист".   

Денков заяви, че трябва да има приемственост между правителствата и определи като "враждебен акт" освобождаването на всички заместник-министри в последния ден на служебното правителство:

"Това беше откровен опит за саботаж на работата на редовното правителство. ... Не е работа само да се похвалим с успехи, както направи служебното правителство. Когато идва нов екип, задължение на предишните е да обърнат внимание кои са проблемите, дори и да не е публично, за да могат да се решат".

Интервюто на Диана Янкулова с премиера Николай Денков в предаването "Неделя 150" можете да чуете тук.

 

Източници: БНР, "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • Подписваш се под Декларация, в която заявяваш, че

    11 Юни 2023 13:50ч.

    Ако пратите войски, това означава, че си си дал автоматично имунитета и те вкарват в затвора без съд и присъда доживот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поглед

    11 Юни 2023 21:48ч.

    А ЗАЩО ТРЯБВА ДА МУ СЕ ВЯРВА СЛЕД КОТА Е ПИОНКА ПРЕД РАБОТОДАТЕЛИТЕ СИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • loonype

    12 Юни 2023 0:01ч.

    https://cougarslut.com/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • COPIUM

    12 Юни 2023 0:49ч.

    Достатъчно е да пратиш С300 за да оголиш атомната и София, както и да не можеш повече по никакъв начин да заплашваш Исатанбул и си си свършил работата... Миг 29 и 300 000 снаряда кал.155 са бонус към предателството на Родината, Соросоидчета гнусни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cloumn

    12 Юни 2023 0:57ч.

    https://sobraniemebel.ru/chairs/filipp

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То и с Борисов нямаше да правите правителство, но го направихте, нали?

    12 Юни 2023 3:24ч.

    И когато пратите, какво да ви направим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този съсел има много прякори

    12 Юни 2023 3:43ч.

    Два от тях, много ми харесват: “Фердо мравката” и “Хари Потър”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • министър Магарев

    12 Юни 2023 3:50ч.

    …..“ако се развият позитивно събитията за Киев, ние след време ще изпратим наши военни в Украйна, за да могат да изучат победоносните тактики на ВСУ.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще говори това което искате да чуеате

    11 Юни 2023 13:52ч.

    Ще прави обратното. Следете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ////

    11 Юни 2023 14:02ч.

    Денков прави разлика между долина и остров, но пак лъже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Патентовано от Химици

    11 Юни 2023 16:59ч.

    В химическия факултет му ги знаят тези мурафети. "Обратното" е каквото си иска, каквото си е наумил, след като е заАла-Бала-мосал другите. Много добре изпечен мошенник от комсомолски тип. И демагог-талант по рождение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фалшивия лъжец – академик плямпа глупости.

    12 Юни 2023 2:00ч.

    Като се прачете следното: „В определени моменти България е покривала една трета от мунициите, нужни на украинската армия, пише "Ди Велт". Правителството в Киев потвърждава тайната военна помощ.“ И още "Кирил Петков прояви почтеност и винаги ще му бъда благодарен, че използва всичките си политически умения, за да намери решение", коментира украинският външен министър Дмитро Кулеба пред "Ди Велт". И още – човек ако е чул записът, в който ясно се говори за това какви ги мисли умния-красивитет. Как да вярва на тези откровенни лъжци, че няма да пратят българи да загиват в чужда война, като бранят чужди интереси? Отговора е никак, по-добре да се вярва в задгробния живот от колкото на този фалшив герой. Ми, те веднага ще се наведат пред гостодарите им от посолството и посолствата за да съгласуват това как са стане. Със сигурност са намерили начин защото те са измомници и само такива неща могат да вършат. Господи пази нашата България от мерзавци, като този на снимката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Персонална отговорност

    11 Юни 2023 13:52ч.

    Персонално всеки трябва да отговаря за действията и бездействията си. Тия медийни заявки не вършат работа. Декларираш, ако не спазиш думата, на минутата арест и в затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А какво ще пращате?

    11 Юни 2023 13:55ч.

    Вие имате правителство с втория мандат и подккрепени от първите. Това е за да се сложи Тагарев за министър на войната, оная харвардска кукла за финансов министър и пей душа! Лъжете, мръсници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    11 Юни 2023 13:59ч.

    Върнахме се във времето на бай Симо Кобурга. Мън мън мън, после става точно обратното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Позицията на Козяк 16

    11 Юни 2023 13:59ч.

    Мистър Денков говори така както сме го инструктирали. Ние също не предвиждаме българите да пратят жива сила в Украйна, защото са крайно ненадеждни. Подозираме че ще започнат масово да преминават на страната на руснаците, както и да издават военни тайни. За нас е достатъчно да държим България под наша военна окупация. В местните цехове да произвеждат каквото могат за ВСУ. Something is better than nothing !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ////

    11 Юни 2023 14:04ч.

    Козяк иска още и още, иначе нямаше да има правителство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз собствено вярвам всяка ваша дума

    11 Юни 2023 13:59ч.

    Много се последователни?! Евала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ….3% дефицит, без да се вдигат данъци,

    12 Юни 2023 2:05ч.

    но с НОВИ ЗАЕМИ и добри комисиони, както направиха със закупената руска газ чрез посредници. Народа да му мисли, защото ще плаща. Никога повече в управлението на страната ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    11 Юни 2023 14:02ч.

    Абре Денков, не зависи от теб за войски в Украйна! Като ти свирнат от Посолството/ата ще козируваш и изпълняваш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соросоидът Денков: Няма да пращаме войски в Украйна.

    11 Юни 2023 14:05ч.

    А чичо САМ знае ли какво бръщолевиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чичо Сам

    11 Юни 2023 14:52ч.

    Зная. Аз му наредих.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    11 Юни 2023 14:06ч.

    Тъй рече Академикът: "Няма да пращаме войски в Украйна! Бюджетът ще е с до 3% дефицит, без да се вдигат данъци! Животът ни ще запрлича на оперета от Лехар - жените млади и хубави, мъжете - богати! Всеки трети българин ще има академична длъжност поне доцент. В края на мандата ще се взмемем с Габриел. Ще заживеем във Венеция. Аз ще стана гондолиер, а тя ще шие гоблени. Ще заживеем спокойно, разумно и просто не вярвате ли вие, елате ни на гости".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Облачно с Кюфтета

    11 Юни 2023 14:15ч.

    Браво доц. Карачибук , точно това ще се случи, НО САМО ЗА НЯКОИ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    11 Юни 2023 15:32ч.

    Who the fuck are you!? Genious!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    11 Юни 2023 14:10ч.

    Аз предлагам да си го татуира обещанието на челото. Тогава ще се замисля дали да повярвам. Може и на латински.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв плъх стана премиер само

    11 Юни 2023 14:16ч.

    Няма второ такова нищожество в историята ни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Палавият пор

    11 Юни 2023 15:54ч.

    Не забравяй Плевнелиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    11 Юни 2023 14:17ч.

    Този притежава академична степен "Оптимизъм" ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    11 Юни 2023 14:19ч.

    Но трябва оръжие да пращате, обещахте 500 броя танка, затова ви подкрепихме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    11 Юни 2023 14:26ч.

    Украинка бежанка в България обяснява че морето ни е замърсено от Каховската авария и ни нарича дебили /ВИДЕО/ https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ukrainka-bezhanka-v-balgariya-obyasnyava-che-moreto-ni-e-zamarseno-ot-kahovskata-avariya-i-ni-naricha-debili-video/111611

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    11 Юни 2023 14:29ч.

    Права е. Дебили сме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебили сте

    11 Юни 2023 14:55ч.

    тия дето ходите на родното лайнеморие, софиянци ходим в Гърция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    11 Юни 2023 15:05ч.

    Не е излъгал Денков. Просто е хитър като хлебарка. Казал е, че няма да пращаме войски. Не е казал, че няма да пращаме хора. Войска, която умее да се сражава, ние просто нямаме!!! А хората за пушечно месо бол !!Под вещото ръководство на педала Филип Димитров, Иван Костов, първият лауреатът на ордена на ЮДА у нас, коня Стоянов, свинята Ал. Йорданов, Боко кехая, Кирчо, Кокорчо и Мравояда и Тагарев НАЙ – ПАЧЕ !!! Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава !!! Таборът отива към небето, АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом аресвате камънак

    11 Юни 2023 18:43ч.

    Ходете там и се радвайте, че сте зад граница - нали това е модерно сред пролите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Камънак

    11 Юни 2023 19:50ч.

    има в кухата ти тиква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никола Янков

    11 Юни 2023 14:29ч.

    Вчера в bTV повдигнах темата за начина, по който се изработва държавния бюджет на България в момента. Не за параметрите му (за каквито няма все още никаква яснота), а именно за будещата недоумение липса на връзка между заявените (или по-скоро незаявени) политики на партиите и разходването на публичните ресурси на обществото ни. Държавният бюджет е най-важният политически инструмент в една демокрация. Там се залагат обществените цели, които всяка политическа партия е заявила публично, че ще търси да постигне. Затова логиката на изработка на държавния бюджет в нормалните демокрации е: 1) ясно определяне и артикулиране на политическите цели, които всяка партия от управляващата коалиция иска да постигне и принципите, които иска да се спазват в съответния бюджетен период (обикновено заложени в нейната програма или друг публичен документ); 2) остойностяване на мерките, необходими за постигането на тези цели и спазването на тези принципи; 3) слагането на тези стойности в бюджетната рамка и калкулиране като резултативна величина на бюджетния излишък или дефицит при текущото ниво на данъчно облагане; 4) корекция на текущото ниво на данъчно облагане (след анализ на въздействието върху икономиката и събираемостта, обаче), с цел постигане на желания бюджетен резултат (излишък или дефицит). Изработването и приемането на държавния бюджет е най-важното политическо решение на един парламент след избирането на правителство. Това е есенцията на политиката - пресечната точка в сблъсъка на интересите на различните обществени групи - интереси, които често са противоположни и често са представени от различни политически партии. Министърът на финансите има важна роля в този процес като ръководител на администрацията, която прави анализа на въздействието и обобщава цифрите за бюджетната рамка. Но той не може и не трябва еднолично да решава какво ще е разпределението на обществените ресурси в държавата. В момента (а и всъщност през последните две години) сме свидетели на странно дезинтересиране на политическите партии от процеса по изработване на бюджетната рамка. Техните “икономически екипи” буквално липсват. Всички чакат “със затаен дъх” и в пълно неведение каква табличка с цифри ще извади в последния момент министърът на финансите, все едно това е върховният суверен, който решава кой какво дава и получава в държавата. След това набързо правят дребни корекции в цифрите - обикновено популистки увеличавайки разходите - и приемат предложената рамка без същински политически дебат за заложените цели на това огромно преразпределение на обществен ресурс. Това не е представителна демокрация. Това е дефектен и порочен процес. В момента никой в парламента няма представа какво ще напише Асен Василев в държавния бюджет за 2023-та и 2024-та година. И парадоксално някак не се интересува. Никоя политическа партия от управляващата коалиция не артикулира цели, които иска да постигне с държавния бюджет, нито политики и приципи, които настоява да се спазват. Всички чакат и се ослушват като диви прасета в рядка гора. Изглежда магнетичният поглед на сегашния министър на финансите оказва свръхестествен, почти хипнотичен ефект върху народните представители. Истината обаче винаги е по-проста. Вчера министърът на финансите си позволи от трибуната на парламента да каже на народен представител (който е член на Комисията по бюджет и финанси на всичко отгоре), че не било работа на народния представител да му казва как да си прави бюджета. Все едно става въпрос за семейния бюждет на министъра, а не за бюджета на държавата, който ще трябва да се одобри от всички народни представители. Никой от депутатите от управляващата коалиция не посмя да защити колегата си и да напомни на министъра каква е всъщност неговата роля в този процес. Показателно за нивото на (не)зрялост в сегашното поколение политици. И жалко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Atanas Shalapatov

    11 Юни 2023 14:56ч.

    Няма да вдигат пенсии и заплати и Ваня Григорова го обяснява прекрасно как да последните две години печалбите са нараснали с 20млрд.лв.,и затова им писах https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3647923705485837&id=100008047303426 (((Ваня Григорова го казва https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=692809249511768&id=100063480969681 - 20млрд.лв. повече печалба за 2021-2022г. за мен Е КРАЖБА и няма проблем 30 млрд.лв. държавни помощи за бизнеса https://www.mediapool.bg/ikonomisti-ne-pensiite-a-sotsialnite-pomoshti-za-biznesa-razbivat-byudzheta-news342837.html НО С ПРОГРЕСИВНО КОРПОРАТИВНО И СЕМЕЙНО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ което е юридически издържано и ЕМПИРИЧНО ДОКАЗАНО от проф.Тома Пикети https://novasocialnapoezia.eu/2020/11/04/valeri-vergilov-toma-piketi-kapital-i-ideologiia/ ПОДРОБНО : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3592028991075309&id=100008047303426 Доктора на икономическите науки професор Митко Хитов го каза като 1-вариант https://m.youtube.com/watch?v=q49rTR1PErw подобно като китайският държ.капитализъм и банкирането https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2805557999722416&id=100008047303426 Бог-Отец допуска създаването 1913г. на ФЕД(частна центр.монетарна банка) в САЩ защото за онова време е по-малкото зло и за да се поучим от историята - банкирането с частичен резерв е добра система но само със държавни банки (като Китай с "Глас-Стийгъл") ,и Елън Браун,Президент на Публичния Банков Институт,САЩ го обяснява прекрасно http://www.courtfool.info/bg_A_tale_of_two_monetary_systems.htm За да се разбере коренът на проблема за парите и лихвите исторически с заключения за сегашната система проф.Майкъл Хъдсън https://michael-hudson.com/2018/04/palatial-credit-origins-of-money-and-interest/ ..... По същество накратко : пиша ви с няколко цели от една страна с цел покаяние и да вземете мерките които пиша а от друга ако не ги вземете писмата ми да послужат за бъдещи съдебни процеси включително и в Хага както ,и за Божият съд, че сте били предупредени.)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    11 Юни 2023 14:56ч.

    Не е излъгал Денков. Просто е хитър като хлебарка. Казал е, че няма да пращаме войски. Не е казал, че няма да пращаме хора. Войската умее да се сражава. Хората са пушечно месо. Те ще пратят хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    11 Юни 2023 15:04ч.

    Изрожденците България не ги интересува, интересува ги сакън някой да не навреди на Матушката им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 20.01.2023 г. Асен Василев след Ди Велт: Не казахме на българите, но НАТО ни помогна да изнесем цялата военна продукция!

    11 Юни 2023 15:13ч.

    „Благодарен съм, че други страни от НАТО и ЕС решиха, че имаме тези боеприпаси. Купиха ги от България и ги дадоха безплатно на украинската армия. Това беше най-добрата комбинация. Тоест зад гърба на българите, те изнесоха оръжията за Украйна за да убиват наследниците на нашите Освободители. Какви човеци са това - честни, почтени, родолюбци, патриоти, българи?! ......... Ето го и Кирил Петков на 27 януари 2023 г. ........... „Благодарен (?!) съм, че ДРУГИ СТРАНИ от НАТО и ЕС решиха, че имаме тези боеприпаси. Купиха ги от България и ГИ ДАДОХА БЕЗПЛАТНО на украинската армия. Това беше най-добрата комбинация. От една страна, ние можехме да дадем голям принос за подпомагане на украинската армия. От друга страна, украинският народ не плащаше много или изобщо не плащаше. И трето, нямаше пряк износ от България за Украйна, което задоволяваше изискванията на нашия коалиционен партньор (БСП)“, обясни Петков. ........... Та защо да вярваме и на това противно лице продало българщината за лична облага?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко пъти трябва

    11 Юни 2023 15:17ч.

    да ви напишем, че оръжейните фирми на БСП чрез Манджуков са реализирали износ за над 10 милиарда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и да не пратиш "войски" в древна укрия,

    11 Юни 2023 15:37ч.

    първо - щото няма да има кого да изпратиш и второ - щото ще ти иде зелката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    11 Юни 2023 15:37ч.

    До доц. Карачибук 11 Юни 2023 11:06ч. На бас, че академикът не знае кой е Лехар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    11 Юни 2023 16:41ч.

    Грешите, уважаема Мери. Акад. Денков знае кой е Лехар, дори добре го познава. Двамата с проф. Лехар от Института по органична химия са специализирали в британската компания Юниливър. Тям те заедно работят върху създаването на ракетнто гориво и маргарин от суспензни дисперсни системи на основата на плодови джибри със суспендирана ферментация. По-късно проф. Лехар се завръща в БАН и основава лабораторията по оперетни колоидни системи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блажени са верующите

    11 Юни 2023 15:40ч.

    За МАФИЯТА над държавата! За паралелните светове в една малка, но добре организирана престъпна България. За знаковите убийства и инфаркти. За НЕзащитените свидетели. И за Capo di tutti capi! Вижте и чуйте и пак елате тук да философствате - https://www.youtube.com/watch?v=DPqA5joE3V8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блажени са верующите

    11 Юни 2023 15:47ч.

    Разговор, от който ще настръхнете. От ужас. Ако това, което полковник Марков казва е истина, ние (голяма част от българите) буквално не знаем къде се намираме и къде живеем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    11 Юни 2023 15:44ч.

    То и Нинова твърдеше уверено, че нито един патрон не бил изпратен за Усрайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Патроните

    11 Юни 2023 15:47ч.

    нямат нищо със собствената кожица. Ганю е херой само по телевизора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той и Вучич

    11 Юни 2023 15:48ч.

    се оказа че пращал патрони. Ха сега де!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    11 Юни 2023 15:47ч.

    Големи мераци има дружинката тук, да пратим войски в Украйна, та и правителството, и България да се опозори. Патриотизъм по “възрожденски”. Е, няма да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що бе?

    11 Юни 2023 15:50ч.

    Нали мило и драго давате за нато и укрия? Що да не се дадете курбан? Вие - възторжените евроатлантици! Ще направите огромна услуга на държавата/ще се отървем от вас/ и ще се прочуете...временно. После..историята дори няма и да ви отчете съществуването. Кой ли ще се заинтересува от некаква квартална банда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно ли е,че Денков и Петков, и фондацията им са виновници за краха на българското образование! 8000 българчета са с двойки по български език! Оставка бе, Денков, ти не си българин!

    11 Юни 2023 16:09ч.

    в.Сега: " Ново дъно на матурите: 8000 са с двойка по български! "Резултатите са съизмерими с м.г.", гласи дежурното съобщение от МОН" ......... Вън всички НПО-та от българското държавно образование, това е наглост, каквато няма равна на нищо! Позор. .......... Фондацията на Кирил и Денков работела интензивно в секторите на държавното образование, здравеопазване и икономика, беше отбелязал колега от нашия форум тук. ....... И ЕТО ДО КАКВО ДОВЕДЕ НАМЕСАТА НА соросоидните НПО-та и АзБ върху българските деца - пълна неграмотност, не само функционална, пълна НЕГРАМОТНОСТ - двойки по родния български език!!! Позор за академика, който може да се окаже пълен фейк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е вярно!

    11 Юни 2023 17:58ч.

    Фондацията се използва само за източване на обществен ресурс, пари на данъкоплатци, включително и Софийски университет, който явно тъне в подкупна безстопанственост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лллллллллллллл

    11 Юни 2023 16:27ч.

    Извънредно: Стана ясно какво е обещал на ДПС скандалният американски агент ристю - Делян Пеевски да бъде новият главен прокурор! Но ДПС се подсигури, като прецака американския агент ристю, като назначи Делян Пеевски за член на конституционната комисия! Скандалният американски агент ристю отново легна в леглото с Пеевски и с Борисов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХРАЧКА В СУРАТА НЕ Е МАННА НЕБЕСНА

    11 Юни 2023 16:41ч.

    Преди ден едни гласовити и напористи борци за „демокрация“ получиха първия си заслужен и доста неприятен урок, а именно – Настрадин ходжа не е за подценяване и не винаги хитър Петър е успявал да го излъже с „ала-баланица – турска паница“… Тези дни ДПС даде да се разбере, че политиката не е за всяка уста лъжица, особено ако около нея все още има жълтичко… Дали, обаче „джендър-революционерите“ разбраха урока? Проумяха ли, че Парламент не значи парлама? Разбраха ли, че тия работи не са, като ония работи и „ала-бала“ може да мине веднъж, дори два и три пъти, но не винаги и не за дълго, защото на „лъжата краката са къси“, както казва народът… И така, кокорбашийчетата получиха първия си урок… Не, не беше джентълменско чукване по порасналите нослета, не беше и дръпване на ушенцата на недорасляците – беше храчка в суратите … И колкото „умните“ и епилираните разкрасени, да се опитват да ни убеждават, че така, пък онака или тъй, пък иначе – ама Конституция, ама саможертви , ама народ, добруване, зони, ценности и т.н. и т.н., ПП-ДБ – получиха заслуженото унижение! Заради излъганото доверие, заради наглостта, с която предават България и наивния й измъчен до край, народ, заради тъпото им до почуда самочувствие, заради… Признавам – за първи път се разсмях и злорадствах, като си представих Христо Иванов, как сервилничи с Дилян Пеевски, как обещава и на него европейско изпиране и то само за гласовете… И защо, и за какво? Дали само заради едното му мнозинство и в името на правосъдието?! И тук бих искала да задам един въпрос – някой да знае или поне да се досеща за какви конституционни промени става въпрос? И каква ще им е авантата на умниците? Само потупване по рамото и снимка с Урсула или закуска на тревата в някои от посолствата? Или ??? Слушах Лорер, гледах го как се гърчи, как се опитва да замаже очевидното и да обясни необяснимото, да прехвърли вината на Радев, Служебното правителство, Русия, Путин Вселенския патриарх Нинова и… „Възраждане“. Честно казано, ходът на „Възраждане“ ме възхити. Беше гениален! Ах, ако „Възраждане“ бяха останали и бяха гласували против… Дилян нямаше да бъде избран! И ПП-ДБ, щяха да бъдат изпрани.Така си е, без този ход на „Възраждане“, всичко щеше да мине и замине, както обикновено и хем вълкът сит, хем агънцата цели – бели белинички и току-що изпрани… Възраждане“ изигра прекрасно картите си – насади „умно“-разкрасените на пачи яйца, отмъсти за просташките предизвикателства, с които непрекъснато ги замерят от трибуната, като даде възможност и на най-тъпите, да видят и осъзнаят, че образът и подобието са едно – здраво и завинаги свързани в борбата за запазването на корупцията… Сбърках ли? Кое му е редовното на правителство, създадено с безпринципни пазарлъци, позиционирано върху безсрамни лъжи? Убедена съм, че народът ни, колкото и да търпи ала-баламосване, никога не би гласувал и избрал подобно нещо да го управлява. За съжаление гьон-суратлъкат ще продължи… Ще ги заплюват, дори по-страшно, по-гнусно, а те миличките, ще повтарят, че това е манна небесна и сладко ще примлясват. Целта оправдавала средствата?!!! Ще продължи и гаврата с народа… Дано да е само това… Извинете ме за грубия и невъзпитан тон. Нешка Робева

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    11 Юни 2023 17:29ч.

    Нешка няма грешка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-скоро да се направи база данни

    11 Юни 2023 16:30ч.

    С всички изявления-писмени и медйни, за да има доказателства при направа на равносметката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Курво, курво академична,

    11 Юни 2023 17:09ч.

    " А въоръжението е в компетенциите на Министерството на отбраната, каза премиерът."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възможно ли е?

    11 Юни 2023 17:26ч.

    Отчетите на фондацията да покажат какво са правили през годините? И какъв финансов ресурс е минал през ръцете им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Този притежава академична степен "Оптимизъм"

    11 Юни 2023 17:55ч.

    Не, в България научните степени са две: научно-образователната "доктор" и научната "доктор на науките". А този субект има цели три: лъжизъм, алабализъм и козякцизъм. Останалото е функция на посочените три.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    11 Юни 2023 18:10ч.

    Какво говори, няма значение, медийната машина този път няма да помогне. Време е ние Българите да решим какво искаме и кое е важното в тази съдбовна епоха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    11 Юни 2023 18:16ч.

    Вие и с Герб никога, обаче ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е геноцид!

    11 Юни 2023 18:40ч.

    Над 75% от българите имат проблем с покриването на всекидневните си разходи. Това показват данните на Националната статистика за домашните бюджети. Освен на драстичния ръст на цените на стоки и услуги в последните месеци, това се дължи и на факта, че 3/4 от анкетираните казват, че доходите им са замразени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    11 Юни 2023 18:42ч.

    Да, геноцид и 3% са без значение при наличието на бедстващ и мизелстващ народ! Не ви искаме ЕС! Полза имат само управниците, но не и обикновените хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    11 Юни 2023 19:20ч.

    Денков като плаха шушумига се шмугна в храсталаците на българската история. Той ще се запомни като най-унилия премиер на България, ръкоположен за академик от сциентолозите на БАН. Лицето на Денков е еталон за мирова скръб Weltschmerz, която Хайнрих Хайне описва като "скръб породена от преходността на земната красота", а Томас Ман нарича "угнетение от живота". 82 годишната баба Занка, най-възрастната членка на ловната дружина в трънското село Парамун, пък споделя, че по-печелен поглед от този на академик Денков е виждала само у един папуняк. "Това се случи около село Ездемирци" - спомня си баба Занка и продължава разказа си - "По Димитровден стана тая работа. Слънцето още не бе загубило сила и благо топлеше. Видях го, кацнал на клон на стар дъб, разцепен от гръмотевица. Погледите ни се срещнаха. Такава печал, такава сгъстена като петмез тъга и отчаяние не бях виждала у ни една божа твар. Зърна го и кучето ми - мигом приклекна и и зави от болка.Прекръстих се, чортовска работа бе това. Сигурна съм, че ме гледаха очите на евразийски папуняк, Циганско петле още му викат. По-точно бе от рядко срещяния подвид (Upupa depressum epops) - печален академичен папуняк" - споделя баба Занка, в която дреме по-добрата половина на един академичен орнитолог. "Станой от нашата ловна дружина пък твърди - допълва старата ловджийка - казва, че така гледал само оноден кълвач, но Станой не разбира от птици и е върл грубиян и циник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яворе,

    11 Юни 2023 19:23ч.

    не беше добре, че изтрихте забавното сравнение на доц. Карачибук! Без доц. Карачибук какво остава да ни забавлява? - Педалското филмче което пуснахте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков: колкото дефицит

    11 Юни 2023 19:38ч.

    се иска за влизане в еврозонната, толкова ще представим. Имаме примера на Гърция, която преди години направи точно така с помощ на подходящи данни, и готово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • патагонски лъжи

    11 Юни 2023 20:56ч.

    И как ще го направи тоя дефицит 3%? Денков университет по магии ли е завършил?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    11 Юни 2023 23:28ч.

    Става думи за Хари Потър-Денков очевидно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз смятам

    11 Юни 2023 21:29ч.

    Че постовете на До.Карсбичук са истинско писателско изкуство, на което музи са днешните политици. Оставете човека да твори без цензура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като истински академик

    11 Юни 2023 21:34ч.

    Академикът, в типично негов стил, е в стояние, без много старание, направо да ви измъкне портфейла от задния джоб и беж - да го няма. Ако го погнете и види, че го настигата, най-спокойно и с каменна физиономия да назидателно да ви настави: А-а-а-, без емоции, моля! Сигурен съм, че можете много добре да работите за мен!" Така се катери стълбицата от змия в кожата на плужек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jelezen

    11 Юни 2023 23:36ч.

    Няма да пратите защото не може да пратите бе БОКЛУК. Кой ще ходи да се бие заради мишка като теб. Прати редовната армия която за нищо не става и само получава от държавния бюджет .Всичките офицери са бездарни ТОЛУПИ, не ставащи за нищо. Прати ги тях бе ПЛЪХ да се отървем от безполезни хрантутници. Така ще спестм за пенсии за тезин БЕЗДАРНИ ОФИЦЕРСКИ БОКЛУЦИ НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА. МОЖЕ ДА ИСКАРАТ В ОКРАЙНА НЯКОЛКО ЧАСА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Познавам повечето от министрите от години”

    11 Юни 2023 23:40ч.

    Министрите са твоят кабинет. Не трябва ли да познаваш ВСИЧКИ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Палавият пор

    11 Юни 2023 23:43ч.

    И един мармот...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да изпращаме войски в Украйна

    12 Юни 2023 1:30ч.

    Да. Денков казва истината. Ще изпратят войски, но не в Украйна, а в Полша, примерно /както става с оръжията/. След което, тези войски, под определено командване, за което България е подписала международни договори, ще бъдат изпратени в Украйна. А Денков ще твърди, че те не са пращали войски в Украйна, а в Полша. Толкова. Ето така ще стане, за това - спокойно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    12 Юни 2023 2:45ч.

    Не вярвам на нито една дума на тази мравка Фреди. Още повече че анонсира това още в началото, което означава че изпращането на български войници ще се случи чрез някакъв друг измислен повод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По отношение на военни действия,

    12 Юни 2023 3:01ч.

    От него НИЩО не зависи. Дори по отношение на българската политика, от него НИЩО не зависи. България се управлява от Брюксел и политически и военно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, как да му вярваш на Денков?

    12 Юни 2023 4:56ч.

    То и ППДБ се кълнеше, че няма да се коалира с ГЕРБ, но вижте какво става! Никаква вяра на коалицията ППДБГерб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може да се вярва на соросоид -

    12 Юни 2023 11:15ч.

    няма смисъл да се слуша какво говори. След разрухата в образованието Биг Брадър е поверил на Денков (в комплект с Тагарев и Ас. Василев) фаталните стъпки, които водят до разруха на държавата и до окончателна загуба на суверенитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Министърът му на войната вече обяви,

    12 Юни 2023 11:18ч.

    че български войници щели да бъдат изпращани да се учат от украински войници... Денков, някакви обяснения по въпроса?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи