Денков: Не съм направил никакъв компромис, който е важен за развитието на страната

Денков: Не съм направил никакъв компромис, който е важен за развитието на страната

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Всеки, който се е захванал с политика, трябва да очаква да има натиск върху него. Мога да кажа абсолютно убедено, че не съм направил никакъв компромис, който е важен за развитието на страната. Има такива опити, но аз ги отказвам съвсем категорично. Примерът с дерогацията е такъв, това коментира пред журналисти премиерът Николай Денков след националната работна среща на ПП в Благоевград.

На въпрос трудно ли се работи в коалиция, която всеки ден иска оставки на членове на правителството, тойзаяви, че е важно дали успяват да вземат правилните решения.

Кой е корумпиран и кой не, трябва да каже съдебната система. Затова работим упорито за промени в правосъдната система, каза акад. Николай Денков. Виждате, че се променят законите, очакваме сега през декември да бъде променена и Конституцията в тази част, нека правосъдната система да си изпълни нейните задачи в това отношение. Иначе е много лесно да се лепят епитети, добави министър-председателят.

Относно протеста пред Националния стадион „Васил Левски“ в четвъртък Денков каза, че неговото отношение към министъра на вътрешните работи ще се определи от това как той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско насилие, които видяхме всички. 

Неприемливо е полицаи в центъра на София да действат по този начин с протестиращите, коментира премиерът.

Огромното болшинство от полицаите действаха както трябва, без да прилагат насилие и им благодаря, но тези, които прилагаха насилие, трябва да бъдат разследвани и наказани, според Денков.

В петък „Продължаваме промяната – Демократична България“ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради ескалацията на напрежението по време на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз. В изявление в Министерския съвет Денков заяви, че вижда „определена неадекватна оценка на обстановката от страна на министъра на вътрешните работи“. Той обаче каза, че ще обсъди исканията за оставката на Стоянов с вицепремиера Мария Габриел, когато тя се прибере от чужбина. 

Днес пред журналистите премиерът заяви, че все още не е разговарял с Габриел, но предстои това да се случи в понеделник или вторник. 

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев проведоха днес национална работна среща в Благоевград с новоизбраните кметове и общински съветници на партията. На срещата дойде и премиерът акад. Николай Денков.  

Основен фокус на събитието са първите планове на местната власт за следващите 4 години. 

Източници: БТА, "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • И на теб да ни еба майката

    19 Ное 2023 15:33ч.

    Предател плъхоподобен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та той само това прави!

    19 Ное 2023 15:34ч.

    1 пример- прекрои НПВУ според собствената си и на ортаците му изгода, като почти го е провалил напълно, със загуби за милиарди. Как Славка чолакова се оказа ном. 1 на опашката за получаване на милиони? Не може мафията да стои на върха на изпулнителната власт, да имитира реформи, да пише закони. Тогава няма корупция, а само усещане за корупция...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами ние знаем, че не си направил

    19 Ное 2023 15:42ч.

    нищо (не си направил дори компромис), което да е важно за развитието на страната . Явно развитието на страната изобщо не влиза в приоритетите ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ не съм направил никакъв компромис”

    19 Ное 2023 16:56ч.

    С това ли се хвали? Не трябва ли да се хвали с нещо добро, което е направил ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    19 Ное 2023 17:36ч.

    Само лошото сторено преди, за образованието ни, е достатъчно, за съдба като на Мария - Антоанета. Днешното е още по-лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    19 Ное 2023 18:59ч.

    Унищожаването на една държава с 1300 годишна история е също развитие,но с отрицателен резултат.А именно към това ни води академикът с неговата банда разбойници-безхаберници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи