Денков: На срещата с протестиращите Пеевски "подисциплинира" ИТН и "Възраждане", аз като академично лице нямам тези качества

Денков: На срещата с протестиращите Пеевски "подисциплинира" ИТН и "Възраждане", аз като академично лице нямам тези качества

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Премиерът Николай Денков заяви, че няма за какво да иска оставката на енергийния министър на този етап.

"Няма за какво да му искам оставката. Това е човекът, който трябва да свърши цялата работа в следващите няколко месеца", посочи той в кулоарите на парламента, малко след изказването му от парламентарната трибуна.

До 30 ноември ще продължат преговорите с ЕК, след това има срок, в който всички държави членки да одобрят промените, но има регламенти - това е европейско право. Ние не можем да нарушаваме европейските регламенти, обърна се премиерът.

Той коментира и темата със "списъците на фирми". "Нищо скришом няма. Всичко беше публично. Това са фирми, които са заявили готовност да инвестират в тези региони. Ако погледнете сайта на МЕ ще видите, че отново има покана за други фирми, които могат да кандидатстват. След това отново ще има срок и други фирми отново ще могат да кандидатстват. Тази лъжа с фирмите се изчерпа. Тези фирми трябва да преобразят региона с работни места. В тези процеси ще участват и синдикатите, какво може да е по-публично от това", допълни Денков.

Министър-председателят изрази готовност да се даде пълен запис от вчерашната среща със синдикатите и протестиращите. "Всъщност в хода на дискусията Пеевски нямаше особено отношение за самите решения. Но когато хора от ИТН и "Възраждане" взеха да правят шоу и започнаха да викат, той ги подисциплинира, аз като академично лице нямам тези качества", заяви премиерът по отношение на ролята на депутата от ДПС при преговорите.

На фона на викове оставка от редиците на "Възраждане", премиерът Николай Денков се обърна към депутатите, енергетиците и миньорите.

"Това, което чухме днес, съответстваше на това, което очаквах - този разговор беше политизиран, беше изпълнен с много неистини и откровени лъжи. За съжаление този разговор беше допълнен и с откровени простащини. Затова се обръщам към част от вас по този начин. Срам ме е да водя такъв разговор на важна тема по този начин", обърна се Денков към част от народните представители.

Премиерът посочи, че искането за споразумение е искане от протестиращите, които са искали споразумение от шест точки. Искането да се внесе в Народното събрание е отново на протестиращите. Който е против него е против исканията на протестиращите, коментира още той.

"С внасянето на териториалните планове и Плана за възстановяване и устойчивост се спазва точка две от споразумение", заяви министър-председателят.

"Понеже някои от депутатите тук искат да излезем от ЕС, затова смятат, че не трябва да изпълняваме европейските регламенти. Те са с ранг на закон и затова трябва да бъдат изпълнява. За ваше съжаление, българското население, в по-голямата си част, е проевропейско", посочи той.

В кулоарите Денков застана зад думите на министъра на енергетиката Румен Радев, че целите от споразумението са трудно изпълними, но са възможни.

Източник: dariknews.bg

 

 

Коментари

  • Един от всички

    04 Окт 2023 15:58ч.

    Хихихихи, ми какъв си ти, бре? Министър -председател или лукова глава? Смешко! А за зора - май забравяме, че не само всичко е за пари. А за много пари. И голяма част от които ще се върне обратно към брюкселските зелки (източени през местните фирми). Та това е ЕС - корумпирани бюрократи за източване на бюджети. Разбира се, всичко скрито зад зелени сделки и тем подобни.... сраммммм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    04 Окт 2023 16:37ч.

    Булгаристан няма държавна власт в момента, а е само територия. Управлявана от една шайка самозвани разбойници, които някак си са се добрали до държавни постове и гледат да съсипят каквото могат за няколко дни, щото знаят, че това няма как да продължи дълго !!! В кочината Булгаристан или ще има революция, или ще се установи диктатура от рода на украинската. Засега се очертава второто, ако мат‘рялът продължава да си мълчи !!! А Сервантес е казал какъв е начина : „СВОБОДАТА САНЧО СЕ НАМИРА НА ВЪРХА НА БОЙНОТО КОПИЕ“ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един от всички

    04 Окт 2023 17:59ч.

    Да, прав си! Загиваме бавно и сигурно, докато спим дълбоко и позволяваме разни шишита, тикви, плъхчета и какви ли не калинки да ни водят в кланицата. Украински сценарий едва ли ще стане. По-скоро ще ни дадат на турците, които в замяна ще станат пак натовци. И така ще загине нацията ни. Може би някой ден руснаците пак ще дойдат, ама дали ще има кой да спасяват. Пак.... едва ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези фирми трябва да преобразят региона с работни места

    04 Окт 2023 16:02ч.

    Поредният................ " И ний вървим, вървим, вървим ........ нанатък ............ и няма край на шир и длъж ".................... За по-младите - гугнете текста, страхотна песничка! За вас е писана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я виж ти

    04 Окт 2023 16:03ч.

    Шиши в качеството си на какъв е "подисциплинирал" когото и да било?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шокиращо разкритие

    04 Окт 2023 16:05ч.

    Правителството н денков скрило най важният документ които ги обрича на закриване .Документът се казва пътна карта за климатична неутралност на република българия . https://pik.bg/шокиращо-разкритие-правителството-на-денков-скрило-най-важния-документ-от-енергетиците-кой-news1196573.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mamut

    04 Окт 2023 16:40ч.

    Никой не го е крил синдикатите усилено работиха по него и участваха в написването му. Заседанието на консултативния съвет по зелената сделка където приха пътната карта се водеше от председателя на КНСП Пламен димитров, а представянето направи Димитър Манолов. Сега що се правят на пръдали в трамвая ,дайте си отговори

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    04 Окт 2023 16:19ч.

    Народните искания за оставка са с по-висок ранг от европейските правила. Денков по-добре да се вгледа в това, което искат гражданите, вместо да се оправдава с Брюксел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рисчо

    04 Окт 2023 18:20ч.

    какви граждани бе? Жалка мърша, която си заслужава всичка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха- Ха

    05 Окт 2023 8:00ч.

    Точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    04 Окт 2023 16:26ч.

    Оставка и на теб, молецо гнусен и на цялото ти уродливо правителство! СПЕШНО! Национални предатели като тези, трябва директно да виснат на въжето за назидание, както правилно е било в едни по-стари времена! Явно нещо трябва РАДИКАЛНО да се промени, иначе утре просто няма да ни има! ИЗОБЩО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    04 Окт 2023 16:26ч.

    В България или ще има революция или ще се установи диктатура от рода на украинската. Засега се очертава второто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    04 Окт 2023 16:27ч.

    Чак да се чудиш на какъв принцип Денков е избран за премиер, след като сам си казва, че няма нужните качества за съответната длъжност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жертва в името на

    04 Окт 2023 16:28ч.

    Представяте ли си каква уродлива картинка е била. Факт е, че Пеевски може да говори като мутра, вече го е демонстрирал. Помните ли, как изгелждаше на трибуната като току-що избран за "топ ченге".- Беше се понавел, почти я гушнал застрашително, а "горката" трибуна се губеше, както онова диванче се огъваше под телесата на Джаба Хатаняна. Грубиянството на Пеевски е очевидна посказка за "произхода" и контактите сред стари силовашки структури. Руският бой се беше отразил много здравословно, сега иде откатът и нищо чудно субектът да докара 200 кг., което ще има последици. Политическите врагове ще си гълтат езика само при вида му и очевидната опасност да ги размаже! Ама пък, може и да реши да иде във висшата лига по сумо!? Сега всички се занимават с миналото на онзи клетник, който сънува премиерски пост - да, Терзиев имам предвид! Забравя се обаче, че Делянчо е също от ДС мая произведен. Дядото е бил полковник! Е, не добутал до генерал! Онази снимка на невръстния делянчо с И. Павлов хич не беше случайна, да знаете! Ама, вие си знаете! Стажуването в Царския Комсомол също не беше случайно, да знаете! Бойко беше дърт за комсомолец по това време, иначе и той щеше да е минал оттам. Там (при бойко) кариерата се разви по линия на плановете на "партньорите", с любезното съдействие на германските фондации, които сигурно са повръщали при правенето на герба, но солидарността иска жертви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обикновеният българин за тия няма значение

    04 Окт 2023 16:29ч.

    Важни са банковите им сметки! Магнистки "подисциплинира" и Пеевски, и Борисов и всякаква сволоч!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Окт 2023 16:31ч.

    "... аз като академично лице..." Ти не си академично лице, а шаяшки задник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    04 Окт 2023 16:42ч.

    Стана ясно, коя е водещата партия в коалицията. Както се казва, кой е водещия член. гербДПСпп-дб- Въпросът е кое е дясното и кое лявото от члена?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    04 Окт 2023 16:50ч.

    О С Т А В К А на Суриката и неговата Сглобка "Интимна връзка"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горда българка

    04 Окт 2023 16:50ч.

    Резултатът от Пеевското "дисциплиниране" е, че Възраждане обявиха, че искат вот на недоверие за енергийната политика на правителството. В момента се събират подписи. ИТН ще подпишат. Поканени са и от БСП,но те щели да вземат решение на техните форуми. Ако опозицията и целият народ не се обединят сега и не свалят това продажно правителство, воглаве с цялата сглобка, дълго ще има да гледаме Делянчо мамин, банкянският илитерат, про100то и кокорчо от екраните на телевизорите и от първите страници на вестници и сайтове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плъховете. ..

    04 Окт 2023 16:51ч.

    ...биват убивани.Разнасят болести!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    04 Окт 2023 16:52ч.

    Перспективата е ток на свободния пазар за 1 евро квтч! Кретени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако се абстрахираме

    04 Окт 2023 16:56ч.

    от личността на този, както и от начина, по който се оказа на поста си, реално имаме изявление на министър-председател, който казва, че ние реално не сме държава, а подмандатна територия на суперструктурата ЕС, и че "демокрация" е нищо незначещо хартиено понятие. В такъв случай ние питаме - вие точно за какво сте ни? Няма ли да е по-лесно ЕС да назначава губернатор за управление на територията и най-накрая да спрем да си играем на тия игрички, наречени "избори", и без това излизат много скъпо и хабят още повече обществена енергия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АкадемикаМафиотика.....

    04 Окт 2023 16:58ч.

    Денков академично лице?!?!? Щом Пеевски минаваше за най-успешния бизнесмен в БГ, а пък Цв. Василев за банкер номер едно, ми що пък не! Иначе си е точно мафиотче - брокер на грантове, срещу % и включване в пу бликации като съавтор, за да се поддържа имиджа на учен-академично лице. Как това се съвместява с политическо лице и директно участие в изпълнителната власт е загадка, но само в истинска демокрация. Не и в бананова. Иначе в химническия факултет на СУ му викали Малкия Фюрер. Защо малкия, не е ясно. Може би поради мизерното му излъчване....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • брюкселската върхушка е

    04 Окт 2023 17:08ч.

    антиевропейска, нечовешка, противна на демократичните принципи и нормалността. Това се доказа в политиката,икономиката и в живота на всички европейци. В този смисъл противопоставянето на необолшевишки диктат на брюксел е най-европейската и хуманна позиция. Нека премиерчето си изчисти понятийния апарат и не остава роб на личните си ограничени представи и предразсъдъци, нека да се учи от Орбан. И най-важното: премиерът трябва да бъде представител на българския народ в брюксел, а не брюкселски представител в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    04 Окт 2023 17:15ч.

    лице ли си, задник ли си не знам, но и академично не си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магниткин

    04 Окт 2023 17:49ч.

    В маймунското стадо управлява павиана с най-големите шамари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митю Пищовът

    04 Окт 2023 18:45ч.

    Ми да доди да ми врътне един минует академичниятплъх,кат нема други качества.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    04 Окт 2023 18:47ч.

    главниъ ? е съ какво ги стискъ за топките г-н #Koй. помните ли когато бе нагласен за данс какво каза отъ катедрата на НС директно на г-н цц.:" след 10 дена няма да те има тук". и след това съ #Kой,Кой,Кой на жълтите павета и бели рояли Буци БаааатеНибойков се върна нъ бял кон. помнити ли го тоъ момент:да или не драги бг сеееееелене . загадка някъквъ. :хахахахахаха като възклицавъ мнокраситетъ жълтопаветен:хахахахахахахахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    04 Окт 2023 19:13ч.

    #Кой коли и беси в сглобката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • соф

    04 Окт 2023 19:47ч.

    Флирт и комплименти между мъже......академ,,,,,цирк...браво....да го разкаже на деца и внуци.............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи