Денков: Може би ще трябва да изиграя ролята на лошото ченге по отношение на Македония

Денков: Може би ще трябва да изиграя ролята на лошото ченге по отношение на Македония

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Конституционните промени в РС Македония са част от Преговорната рамка с ЕС. Това заяви премиерът Николай Денков на стратегическия форум в Блед.

„Всички гледат към България и питат „Защо искате промени в конституцията на РСМ?“. Нека аз задам друг въпрос: „Защо е проблем българите да са включени като част от между 10 други народности в конституцията?“. Този проблем вече е част от преговорите с ЕС и се надявам скоро да бъде решен“, допълни българският министър-председател.

„Може би ще трябва да изиграя ролята на лошото ченге. ЕС не е географски въпрос, а въпрос на ценности. Това, което трябва да ни обединява в ЕС, са ценностите, а не географията“, каза в речта си на форума Денков. Той обърна внимание на факта, че България също е блокирана от Нидерландия и Австрия относно Шенген. „Знам какво е да се чувстваш така, когато правиш определени усилия. И именно по повод Шенген имаме изграден ясен дневен ред – какво трябва да се прави всеки ден в парламента, в правителството и т.н., т.е. да си свършим домашната работа на 100%“, заяви Денков.

Той подчерта обаче, че голяма част от проблемите между съседи са плод на вътрешни конфликти в дадената страна.

Източник: NOVA

 

 

Коментари

 • те му обясниха, че шенген не функционира, ама то

  28 Авг 2023 21:59ч.

  продължава да се присъединява, нашето тъпо парче, то.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васисуалий Лоханкин

  28 Авг 2023 22:46ч.

  Пут...о щял да бъде лошото ченге?! Егати! С таквиз мъже - истински ястреби, няма как да не респектираме (северно)македонците....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  28 Авг 2023 23:49ч.

  не вярвайте на политически оръфлеци и слуги на мутрата "буда". този потомствен психопат да се скрие и на не дрънка повече налудни приказки ! „македонизмът" е сръбска концепция за борба срещу всичко българско... а на ШАЙКАТА не й пука, че българите там нямат никакви права, че българският език е забранен и че антибългарската пропаганда там се провежда по същия начин, както и фашистката в украйна, но това са все „европейски ценности“ (в които все още вярват у нас само слепите и слабоумните)…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Овцата,

  29 Авг 2023 1:00ч.

  щяла да се прави на вълк!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  29 Авг 2023 12:56ч.

  Очевидно коши Денков проектира фантазиите си за доминантен тип с голям пищов и палка. Ала сравнявайки го с Габриел, другата компонента на ротационната сглобка Га-Ден, откриваме, че тя има не само по-дълга шия, но и по-голяма адамава ябълка от него. За публиката остава също така загадка, ако коши Николай е "лошото" ченге, кой тогава е "доброто".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи