Денков: Има желание от ГЕРБ за повече министри в кабинета

Денков: Има желание от ГЕРБ за повече министри в кабинета

Има желание от ГЕРБ за включване в кабинета и на други техни министри (освен Мария Габриел), но имаме определени правила, коментира пред журналисти в парламента кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Николай Денков. Разбрали сме се, че този списък ще бъде излъчен от нас, подчерта той. И напомни, че имената трябва да бъдат утвърдени и от двете страни, включително и при промени. 

На въпрос дали след като получи втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет от президента, веднага ще върне папката със структурата и състав на Министерския съвет, Денков отговори, че зависи  от това кога ще бъде връчен мандатът.

Той увери, че преговорите вървят нормално и, когато всичко е готово и имената са напълно ясни, ще представят кабинета на обществото. По думите му списъкът трябва да мине през националните съвети, което ще се случи в близките дни.

Тази вечер се събира Изпълнителната комисия на ДСБ, стана ясно от думите на председателя на партията Атанас Атанасов. Ние ще отговорим на очакванията на огромната част от българското население да положим усилия да има правителство, задължително ще го направим, каза той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • фют

    25 Май 2023 13:29ч.

    Не трябва ли да се спазват правилата в политиката? И как ще стои въпросът с отговорността, която носят нагърбилите се с властта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да преведем и допълним:

    25 Май 2023 14:48ч.

    Ние ще отговорим на очакванията на [нашите куратори отвън Атлантика и тукашната им Брюкселска администрация, и в разрез с интересите на] огромната част от българското население, да положим усилия да има правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    25 Май 2023 14:54ч.

    То стана като в анекдота за възможностите и желанията, дето не съвпадат: Герб имат желание за повече техни министри, но нямат възможност. Имаха възможност да направят нещо по-сериозно с първия мандат, но нямаха желание. В оригинал: "Имам желание да си купя палат, но нямам възможност. Имам възможност да си купя коза, но нямам желание."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Турски сериал

    25 Май 2023 15:00ч.

    Нали уж щеше да е модерно правителство с атлантици, а се точат едни преговори с локум и шербет. Всяко стискане на ръце е предпоследно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи