Денков: Има разнобой между различните производители за украинското зърно. Проблемът на зърнопроизводителите е решен

Денков: Има разнобой между различните производители за украинското зърно. Проблемът на зърнопроизводителите е решен

Има разнобой между зърнопроизводителите, животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци и също така с някои други производства, защото техните интереси са разнопосочни". Това заяви в понеделник премиерът Николай Денков по повод протеста на зърнопроизводителите в страната. Той подчерта, че в момента основните организатори на този протест са само зърнопроизводителите. 

Премиерът припомни, че още в края на юли животновъдите са се обявили за отпадане на забраната за внос на украинско зърно.

"Например, в срещата с животновъдите огромното болшинство от организациите, които участваха там казаха, че са за отпадане, защото всъщност цената на фуража би паднала или поне не би се вдигнала, ако имаме внос от Украйна", каза Денков.

Премиерът посочи, че решението за зърното не може да се взема само от производителите. "Това е решение, което трябва да отчита общата икономическа и политическа ситуация. То се взема от МС и от Народното събрание", каза той.

"Основният проблем, който поставят зърнопроизводителите, той е решен. Това нещо трябва да бъде ясно казано и всички да го разбират. Таса че протестът в момента е с икнания, които техният проблем е решен, или с искания, които не могат да бъдат решени, защото се слагат срокове, които няма как да бъдат изпълнени. Например, част от сроковете са свързани с нотификация от ЕК. Така че няма как ние да прескочим ЕК, трябва да се спазват правилата", добави премиерът.

Още преди ден премиерът обяви, че Украйна се е съгласила да наложи своеобразни ограничения за износа на зърно, така че да не стига до пренасищане на пазара у нас. Това беше разписано още в съобщението на ЕК от 15 септември, с която тя вдигна забраната над вноса на украинското зърно.

“Когато са готови за конструктивен диалог, да дадат знак. Няма да ги каня докато не кажат готови сме за диалог”, каза още Денков.

 

 

Коментари

  • Маймуната Дарвин

    18 Sep 2023 14:07ч.

    Колко глупави са българските академици ? Много ! И дори не го подозират живеейки в прелестта на огромното си его.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mango

    18 Sep 2023 14:08ч.

    Човекът реши проблема за 5мин Протесторащите са путинисти/терористи точка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бял флаг

    18 Sep 2023 14:59ч.

    Неграмотник, а ти защо се месиш в делата на белите хора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!...

    18 Sep 2023 15:28ч.

    Манго, "точка" си ти, баЦе! При това, мноого мъничка точица...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • терорист денк0ф?

    18 Sep 2023 14:12ч.

    Все пак този американски представител се среща с терористи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    18 Sep 2023 14:12ч.

    Яко! Животновъдите са добрички, а земеделците са лоши, но не всички земеделци. Много гъвкава логика. Разделяй и владей! Целта му е да ги скара, за да си разиграва политиките. Те са мнозинство, но ще ги направи малцинство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    18 Sep 2023 19:54ч.

    Обикновено такива селски номера на разделяй и владей, много лесно се прокарват след като подшушнеш на една групичка за някаква допълнителна изгода, субсидирай леко и са готови разцепени... и започват да свиват знамената...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 004

    18 Sep 2023 14:22ч.

    Ето заради такива като този и Тагарев, вместо да са горди членове на ЕС, българите вече горещо се молят на Русия да ни освободи от ново. От новото робство на жълтопаветници, фалшификатори на избори, диктатори, джендъри, ЛГТБ пендели, чуждопоклонници и подлоги, които ликвидират ударно страната, икономиката и народа ни. Такава долна диктатура, скрита зад маската на "демокрация", у нас не е имало никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ++++++++

    18 Sep 2023 15:27ч.

    Браво за коментара! Подкрепяме всяка дума!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    18 Sep 2023 15:38ч.

    Подкрепям!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепям и аз

    18 Sep 2023 16:39ч.

    Събрани са проблемите ни накратко и ясно за всеки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    18 Sep 2023 19:51ч.

    Е колко пъти още да ги предаваме след като ни освободят? По реалистичен е сценарият в който те ще ни предадат на южните съседи...поне икономически...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проблемът на зърнопроизводителите е решен

    18 Sep 2023 14:29ч.

    Да не са въвели забрана за внос на укрoзърно по примера на другите фронтови държави, а ние да не сме разбрали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lizard

    18 Sep 2023 14:32ч.

    Проблема е че мижетурка като теб стои начело на държавата :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо от Кривина

    18 Sep 2023 15:02ч.

    Не съм виждал такъв нагъл плъх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    18 Sep 2023 15:26ч.

    Правителството на молеца ДенккOFF е формирано еднозначно от национални предатели, одобрени и назначени директно от Посолството. Това вече би трябвало да е ясно и на най-заблудените и слабоумните. ВСЯКО тяхно действие го доказва недвусмислено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ерво-алтантик

    18 Sep 2023 15:28ч.

    От 15 години земеделските субсидии са просто източване на едни пари, не представляват подкрепа за сектора, нищо стратегически не е помръднало вследствие на изсипаните милиарди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    18 Sep 2023 15:30ч.

    Колко ще му е драго да има наистина какъв да е разнобой, за да може да лепне етикет на едните за терористи, а на другите за почтени ! Този е срам за българите, доколкото ни се разрешава да сме такива "в контекста на членството ни в ЕС", както се казва по медиите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 18 месеца падат опасни бомби и снаряди над Украйна, какъв проблем е решен, Денков?!

    18 Sep 2023 15:31ч.

    БАБХ нарушават европейското законодателство като пускате внос от Украйна НЕ член на ЕС! Казали че в пшеницата от Украйна нямало тежки метали. БАБХ не знаете ли за директивите, указанията забраните за използване на ОПРЕДЕЛЕНИ торове, хербициди, пестициди, препарати от производителите на в Евросъюза? БАБХ, ЗАЩО НАРУШАВАТ ЗАБРАНИТЕ НА ЕС? Я прокуратурата на Кьовеши да се задейства и хайде БАБХ на съд в Страсбург като закононарушители на законите на ЕС. Ще им се не знае и на познанията на законите на всички радетели на вноса от нещастната Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зеленски Олеся

    18 Sep 2023 16:15ч.

    ДенкоФфф! Лъжеш кат' дърт циганин, бате! Ти подмина и мешерето по бързо решаване на казус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    18 Sep 2023 16:24ч.

    СПРЕТЕ ВНОСА НА УПРАИНСКО ЗЪРНО И ТОЍГАВА ПРОБЛЕМА ЩЕ Е РЕШЕН! Престанете да се гаврите с народа си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    18 Sep 2023 16:25ч.

    Този нито е академи, нито е българин. Идеална подлога, без собствено мнение, позиция и ум!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Sep 2023 16:28ч.

    Ами не, няма никакъв разнобой между доматените терористи и зърнените такива, всички искат да видят главата ти на колец ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има разнобой

    18 Sep 2023 16:58ч.

    По добре полът да на друго място, да му стърчи зад гърба! Колкото повече говори, толкова повече ни обединява срещу ПуПу! Лошо е, че докарва на власт ББ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    18 Sep 2023 16:29ч.

    "Украинското зърно не е украинско, а търговски продукт от земи притежавани от САЩ". Това го казвам не аз, а честния и родолюбив унгарски политик ВИКТОР ОРБАН. И както всички знаем американския слуга, и български предател Денкофф обслужва интересите на собствениците на този търговски продукт. Българските зърнопроизводители се борят не само за себе си, а и за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТЕРОРИЗМЪТ, Г-Н ПРЕМИЕР! „ВИНОТО СВЪРШИ, ВАША ЧЕСТ, ДАНО СТЕ СМЕЛ“

    18 Sep 2023 16:51ч.

    Тероризмът, г-н Премиер, е явление сложно, колкото проучвано, толкова и непознато, с различни подбуди, мотиви и … понякога с различни цели…В средата на 90- те години заловихме терорист, издирван неистово от едно разузнаване, извършил десетки акта на публични места с много жертви. Свързахме се веднага с колегите и не след дълго у нас пристигна супер екип по отвеждането му. Преди предаването му, естествено, го разпитахме. Преди да го упоим и нашите ”барети” да го качат на самолета, проведох с него двучасов разговор – “ на четири очи”…Купих бутилка уиски, свалих му качулката и се погледнахме в очите. Думите му бяха: знам какво следва, спокоен съм /говореше осем езика/… Пиехме и си приказвахме – като хора… Разказах му едно брилянтно есе на Стефан Продев- “Изповедта на палача”, в което човекът, който ще погуби един живот, носи кана с вино и се изповядва на жертвата си. Накрая завършва с думите: ”Виното свърши, Ваша чест, дано сте смел”… Хареса му. Тогава се изповяда той Не знае кой е – има десет имена и паспорта, няма кауза – използван е, но е… човек! Влюбва се в терористка, която влиза в затвора. Извършва ужасяващ акт, за да е близо до нея, след като го арестуват. Бяга, заживява под нова самоличност близо до затвора. Съсед убива кучето му – взривява го с четири гранати между краката. Разкриват го по “почерка”… Непрекъснато жадува за нормален живот и чака любимата си…. Поглеждаше плахо към бутилката, която привършваше, но не пиеше бавно…Преди да го поемат ”баретите” ми каза: беше ми приятно, ще се видим пак. Само се усмихнах…. На връщане момчетата ми казаха, че малко след излитане е бил изхвърлен от самолета от малка височина над язовир…Защо пиша, всичко това, г-н Премиер? Защото тероризмът е все още неразгадана материя и защото – представете си – едни хора просто искат да ядат чист хляб! P.S. Две години по-късно получих странен мейл от неизвестен домейн: “Виното свърши, Ваша чест, дано сте смел”… Случаят е изцяло истински… Владимир Манолов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споменете и източника, уважаеми!

    18 Sep 2023 17:31ч.

    афера.бг

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква жалка картинка!

    18 Sep 2023 17:11ч.

    Учен, а? Академик, а? Това ли? Това горе? Че то се оплете като патка в кълчища в издънки, изцепки, дрънкане без мисъл, хаотични действия, точно като някой, дето действа по нареждания, дето не е в състояние даже да осмисли и като така дрънка пълни безсмислици!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    18 Sep 2023 17:44ч.

    жълто-паветната-ни- ново-излюпинъ селяндурска мисла ввввв-ходира новоизкована и препечена бг думма шидьовър : раааазно-боййй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василева

    18 Sep 2023 18:00ч.

    Всъщност има един оптимистичен момент от поведението на този плъх денков - не е ли забавно да виждаме как той започна да 'настъпва греблото или мотиката' откакто почна събитието протест?! -ха -ха. Това правитеслство е злокачествено и ако остане може и да е терминално за България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яхти имат спонсорите на ПП и ДБ

    18 Sep 2023 18:29ч.

    Колко яхти има Домусчиев? А NEXO?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WzZz

    18 Sep 2023 18:36ч.

    ДенкОфф на Съд за предателство!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи