Денков и Габриел за Шенген: Това е трудно извоювана, но заслужена победа за България

Денков и Габриел за Шенген: Това е трудно извоювана, но заслужена победа за България

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Присъединяването на България към Шенген с вдигането на контрола по въздушните и морските граници в края на март 2024 г. е огромна стъпка напред след 12 години преговори и шест месеца усилена работа на правителството и Народното събрание. Тя се случи, въпреки всички пречки, предразсъдъци, скептицизъм, огромни геополитически и вътрешнополитически интереси. Това казват в съвместно новогодишно изявление премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

Ето текста на изявлението:

Присъединяването на България към Шенген с вдигането на контрола по въздушните и морските граници в края на март 2024 г. е огромна стъпка напред след 12 години преговори и шест месеца усилена работа на правителството и Народното събрание. Тя се случи, въпреки всички пречки, предразсъдъци, скептицизъм, огромни геополитически и вътрешнополитически интереси.

Това е трудно извоювана, но заслужена победа за България. Защото докато убеждавахме държавите, които ни спираха по пътя към Шенген, направихме онези важни стъпки, които ни гарантират по-качествен живот тук – в България. Класирахме се на първо място в света по най-бърз напредък в правосъдната система - и това обърна позицията на Нидерландия, която ни спираше толкова години. Този напредък е изключително важен, защото няма как да живеем добре и да се чувстваме пълноценни, ако всички българи не сме равни пред закона и не се справим с корупцията. Надеждно защитаваме границите на Европейския съюз, защото това са и нашите граници - и това в крайна сметка обърна и позицията на Австрия.

Постигнахме този успех въпреки враждебната политическа среда и бума на дезинформация, който има отражение върху цяла Европа - и засегна и темата Шенген. Противно на разпространените фалшиви новини през последните дни, няма нови условия, свързани с броя на мигрантите от Сирия и Афганистан, които България и Румъния ще регистрират и приемат като държави членки на Шенген. Ще продължим, както и досега, да прилагаме условията от Дъблинското споразумение. България няма и не може да приема лица, за които не е отговорна. И това са фактите, които са безспорни.

През март ще станем част от милионите европейски граждани, които летят и плават свободно. Десетки хиляди български граждани ще се възползват от тази възможност всеки месец след март. Това е пробив и за бизнеса, туризма, културата в България, пред които се премахват много пречки и се отварят нови възможности.

Всичко това, стъпка по стъпка, се случва благодарение на Вас, българските граждани. Вашата воля да има работещо правителство и работещ парламент, изигра решаваща роля, за да стигнем до днешния пробив. Затова благодарим на всички, които не пощадиха усилия, за да постигнем огромен напредък по пътя на България в Шенген още след първите 6 месеца.

Продължаваме да работим с още по-голяма убеденост, че принадлежим към тази общност.

Вярваме, че е въпрос на време политическите процеси в Европа да доведат до отпадане на контрола и по сухопътните граници – в полза на европейските граждани, част от които сме и ние.

Пожелаваме Ви весели новогодишни празници и още по-успешна Нова 2024 година!

Източник: Министерски съвет

 

 

 

Коментари

  • nan

    31 Дек 2023 17:41ч.

    ах какво щастие. местонда вося на паспортен контрол 5 мин ще минавам за 1. благодарим ти Денков, благодарим ти бащице за туй неземно щастие и еврппейско милосърдие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 4i4o 4ep

    31 Дек 2023 19:12ч.

    Както се казва, нищо, но от сърце! Весели празници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чиче,

    31 Дек 2023 19:39ч.

    Да ти се връща на ника!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С трудно събаряни празници

    01 Яну 2024 6:08ч.

    особенно когато си избран с отвъдокеански пренареден вот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледам и се чудя

    01 Яну 2024 10:25ч.

    Пак ще проверяват паспорти, не си правете илюзии! Иначе същите мигранти и всякакви хора без европейско гражданство и др. ще се качват на самолетите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    31 Дек 2023 17:47ч.

    Ето, Плъхът и Жирафката си признаха, че ще приемат сирийци и афганистанци! Предатели гнусни и долни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 31 Дек 2023 17:47ч. Ето, Плъхът и Жирафката си признаха, че ще приемат сирийци и афганистанци! Предатели гнусни и долни!

    01 Яну 2024 9:10ч.

    6000 мъже в наборна възраст, бедни, някой от тях вероятно и с боен опит, без семейства и силно мотивирани верски са перфектен материал за войници завоеватели, срещу които не можем да противопоставим нищо. Съвсем като във времената на Шишмановци, когато Държавата била разпарчетосана и загубена, а народът поробен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове

    31 Дек 2023 18:00ч.

    Тия наистина се правят на дебили.Баси наглите охлюви ,голи, плужаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо от Банкя

    31 Дек 2023 18:03ч.

    Боко къде си.Какво става .Какви псувни отнасяш нямаш си представа,не се прави пак на луд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е само Тиквата

    31 Дек 2023 19:36ч.

    Пропускаш Радев. Той ги пласира всичките тези либерални боклуци. Но ние бълсме ощв по голяма боклуци че 35 години ги търпим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВСИЧКО

    31 Дек 2023 18:09ч.

    Което ЧУВАМЕ ОТ УСТАТА НА ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ НИ е точно същото,което чуваме сега по повод успеха за приемането ни в Шенген .Успехи,които са неуспехи.Лъжи,които се представят за истини и истини,които се обръщат на лъжи.Един човек се смята за Свободен,когато може да казва Истината.Лъжата е тъкмо обратното на нея,а ни пресират да слушаме и вярваме дори на явните лъжи. Това повече НЕ ТРАБВА ДА ПРОДЪЛЖАВА!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пентаграм

    31 Дек 2023 18:13ч.

    По-добре вие от сайта не се хабете да им публикувате гнусотиите на тия,новото двайсе е че още сега са ни натрапили 118 мигранта с чутовните 11 чартърни полета.Прост въпрос-кой ще плаща тази музика,простия отговор оставям на вас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лъжата е с тях на всяка крачка

    31 Дек 2023 18:16ч.

    Гласове, бойкот на тия безотечественици, бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дезинформацията

    31 Дек 2023 18:16ч.

    "България няма и не може да приема лица, за които не е отговорна." Т.е. за тези 6000 муджахидини сме отговорни и Австрия ще ни ги върне. Къде е тогава дезинформацията, кажете направо, без да го завоалирате, че сте приели условията на Австрия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западни хитреци

    01 Яну 2024 12:25ч.

    "Според Регламента от Дъблин търсещите убежище не могат да избират страната, в която да им се предостави защита и тяхната молба следва да бъде обработена от единствено отговорната държава членка. Това означва, че ако те са задържани в България, следва да кандидатстват за убежище и да останат тук." Меркел ги покани , но явно не в западните страни, щом "отговорната държава" ще ги приема. Това, че ни принудиха да оставим южните граници без охрана не е случайно, мислили са го. И съответните регламенти са си приели. Колкото по-бързо се махнем от този фалшив ес, толкова по-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    31 Дек 2023 18:17ч.

    Също като със СВО в Украйна - Русия губи, нямат с какво да воюват, Путин е тежко болен, бият се с лопати, има глад в Русия, Украйна настъпва ... и накрая, Русия печели на всички фронтове! ха ха ха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой досеща ли се колко пари са получили тези майкопродавци за предателството си?

    31 Дек 2023 18:18ч.

    Американецът-републиканец Paul Craig Roberts обяснява поведението на туземната колониална администрация: „ … Преди години бях в Пентагона в офиса на много високопоставен служител за важна среща. Използвах възможността да задам въпрос за нещо, което отдавна ме озадачаваше. Как, попитах аз, Вашингтон успява да накара чуждите правителства да подкрепят интересите на Вашингтон за сметка на интересите на собствените си страни? „Пари“, каза висшият служител на Пентагона. — Имаш предвид чужда помощ — казах аз. „Не“, каза служителят, „даваме на политическите лидери торби, пълни с пари. Ние ги притежаваме…““ (Years ago I was in the Pentagon in the office of a very high official being offered an important appointment. I used the opportunity to ask a question about something that had long puzzled me. How, I asked, does Washington manage to get foreign governments to support Washington’s interests at the expense of their own countries? “Money,” the high Pentagon official said. “You mean foreign aid,” I said. “No,” the official said, “we give the political leaders bags full of money. We own them. They report to us.”) May 15, 2022 The Kremlin Never Learns Paul Craig Roberts https://www.paulcraigroberts.org/2022/05/15/the-kremlin-never-learns-2/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    31 Дек 2023 18:26ч.

    Поне през празничните дни ни спестете противната физиономия на това продажно нищожество. Само вида му предизвиква дълбоко отвращение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но няма да им се размине

    31 Дек 2023 18:32ч.

    Безродниците Жирафката до Употребения спукан ка.пут - лика прилика. С огромни заслуги пред Посолството по продажбата на род и Родина. Никога не сме имали по-гадна пасмина по върховете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    31 Дек 2023 18:43ч.

    По скоро е тъжно, отколкото смешно когато Предателсто се обявява за победа! Дали този негодник в съпровод от анти българката осъзнават колко гнусно е това Предателство за България! И нищо след време, че са им наредили не ги оправдава! Знаем от кого!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не осъзнават.

    31 Дек 2023 20:22ч.

    "Представете си – ако можете, че нямате съвест, никаква съвест, никакви чувства на вина или разкаяние, без значение какво правите, никаква ограничаваща загриженост за благополучието на непознати, приятели или дори членове на семейството. Представете си, че не се борите със срама – нито веднъж през живота си, без значение какъв егоистичен, мързелив, вреден или безнравствен акт сте извършили. И си представете, че понятието „отговорност“ ви е неизвестно освен като бреме, което другите като че ли приемат безусловно, като наивни глупаци. Сега добавете към тази странна фантазия способността да скривате от другите, че психологическият ви строеж е радикално различен от техния. Тъй като всеки просто приема, че съвестта е универсална сред човешките същества, прикриването на факта, че не притежавате съвест, не изисква почти никакви усилия. Вие не сте спънати в желанията си от вина или срам, а другите никога не ви конфронтират с вашата студенокръвност. Ледената вода във вените ви е толкова странна, толкова изцяло чужда на техния личен опит, че те рядко предполагат каква е природата ви. С други думи, вие сте напълно свободни от вътрешни ограничения, а невъзпрепятстваната ви свобода да правите само това, което ви харесва, без никакви угризения на съвестта, е удобно невидима за света." - д-р Марта Стаут "Социопатът около теб. Безскрупулните срещу всички нас"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С кого се борихте, та го наричате победа!

    31 Дек 2023 18:48ч.

    Че сме по-нисшата каста е ясно, но какво да говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъблинските споразумения ,а ?

    31 Дек 2023 18:57ч.

    Ще летим и ще плуваме , ура другари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако мълчим...

    31 Дек 2023 19:00ч.

    Нека и през Новата 2024 г. в този сайт продължим да си казваме думата срещу враговете на българщината! - https://www.youtube.com/watch?v=pWPVNw6f2fM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Accipiter

    31 Дек 2023 19:01ч.

    ''През март ще станем част от милионите европейски граждани, които летят и плават свободно.''Кой е им е спичрайтера на двете недоразумения?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 31 Дек 2023 19:01ч. ''През март ще станем част от милионите европейски граждани, които летят и плават свободно.''Кой е им е спичрайтера на двете недоразумения?

    01 Яну 2024 9:16ч.

    Зайо Тицин? Дано той, претенциозната му певачка и подобните им се сдобият с афганистански зетьове от новите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тяхната победа

    31 Дек 2023 19:05ч.

    за българите е ПО беда. Най бедата ще бъде, когато ни подкарат като овце на фронта под украинските знамена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалка работа е,

    31 Дек 2023 19:17ч.

    когато не-коалицията пробутва не-шенген срещу връщането и задържането тук на десетки хиляди тарамбуки като чутовен успех. Както е писал Оруел - свободата е робство, а е видно, че невежеството наистина е сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Van

    31 Дек 2023 19:17ч.

    С това велико “постижение” на правителството,на българския народ му е необходим женшен. Весели празници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ботев

    31 Дек 2023 19:24ч.

    Може да е успех за Денков и Габриел но не е успех за мен и хората с които разговарям. Общото мнение e, че такова понятие като шенген по въздух и вода не съществува или поне България ме е кандидатствала за такова. Такъв псевдо шенген не подобрява нищо за хора и бизнес. Все пак стоките се карат с тирове. Обобщено никой не това срещу бежанци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия в кални борби ли са участвали, та обявяват победа

    31 Дек 2023 19:42ч.

    Кого победихте бе, политически клошари! ................ Кого? С кого се борихте? Воювахте ли? Какво правихте и какво постигнахте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искам колаж

    31 Дек 2023 19:43ч.

    Рефера вдига ръката на победилия Денков и да видим от другата страна победения! Голяма загадка, кого победи Денков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама и за тия ви 6000 афганци , не е отговорна ? Феномена кво каза ? н

    31 Дек 2023 19:43ч.

    "България няма и не може да приема лица, за които не е отговорна." Ахааа , артисти гузни .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, ама не!

    31 Дек 2023 19:52ч.

    И кое точно е трудно извоювано...че сте казали три пъти YES SIR ли? Смешник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Класирахме се на първо място в света по най-бърз напредък в правосъдната система"

    31 Дек 2023 20:07ч.

    Тия не са просто идиоти, те са колосални идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    31 Дек 2023 20:16ч.

    Тия зеленчуци не знаят какво говорят, не са интересни. Шиши, Боко и леля Асен с лорелайката искам !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин Й. В.

    31 Дек 2023 21:56ч.

    Докато България се натутка за евроото, Евросъюзът ще мине на рубли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, ама не!

    31 Дек 2023 22:07ч.

    ама с какъв престорено небивал интерес жирафа гледа мумията, а жива да не бях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    31 Дек 2023 23:15ч.

    Махнете тия изроди да не дразните нормалните хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    31 Дек 2023 23:16ч.

    https://cdn.idaprikol.ru/images/f22d0d46c663ea9082fbd013a4a5da60d1d30f66e86e24a78b345581719ad1ca_1.webp

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каквото и да направят

    31 Дек 2023 23:20ч.

    Ние знаем, че ни лъжат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пълна измама

    31 Дек 2023 23:34ч.

    Жената живее в Австрия, чуйте какво правят там и какво не ни казват нашите кукли на конци - https://youtu.be/kpGsBBQ-3RI?si=l-a5gVVVB6f8TJ9A

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ААААА

    31 Дек 2023 23:35ч.

    Снимката е жалка...! Решенията - отвратителни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    31 Дек 2023 23:38ч.

    Мда, трудно извоювана победа. Звучи като лозунгите от соца за безкрайните успехи на партията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    01 Яну 2024 10:14ч.

    Спомням си какви клетви бяха,когато навремето още не ни бяха свили сармите за Македония - ще трябва да се изпълнят условия, за да се съгласим, никога няма да предадем каузата на българите в Македония, пък накрая...Мисълта ми е, че тези зад..ци винаги намират думи, за да ни обяснят в собствените си медии, че това, което виждаме не е така, че всъщност са постъпили мъдро, като за пореден път са се навели и са ни набутали в канавката на Европа! А снимката с щраус , който се готви да глътне цял плъх е уникална!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живо Тописов

    01 Яну 2024 17:59ч.

    Победата е за Вашите евроимпериалистически началници.Вие просто сте едни политически пачаври чрез които те постигат своите цели да унищожат българската нация.Срам,позор и анатемаза Вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи