Денков и Габриел ще се сменят на премиерския пост на 9 месеца

Денков и Габриел ще се сменят на премиерския пост на 9 месеца

Ясно ни е, че ситуацията е изключително трудна. След 5 поредни избора и в настоящия парламент имаме затруднения и има опасност да се отиде на шести. Още в началото на 49-ото НС инициирахме законодателна програма, която да е приемлива за повече групи. Представихме и обсъдихме с ГЕРБ и управленска програма, която да стане основа. Представихме състав на проектокабинет, за да покажем, че имаме възможност да управляваме държавата, ако се наложи. 

Сега, когато е ясно, че първият мандат не може да се реализира с подкрепата на 121 депутати, предложихме на ГЕРБ да използваме целия този натрупан импулс, да стъпим на законодателната програма, на управленсктата програма, която още малко трябва да се уточни, но е добра основа. Да стъпим на предложения от нас състав, който може да бъде прецизиран предвид новите обстоятелства и търсенето на парламентарна подкрепа от ГЕРБ.

Това заяви кандидатът за премиер на ПП-ДБ акад. Николай Денков. Той и кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел застанаха заедно пред медиите, за да опишат договореното между двете първи политически сили - съвместно правителство с премиер на ротационен принцип.

Денков описа по-скоро като изключение смяната на някои от имената в първия предложен от ПП и ДБ вариант за кабинет. Но не изключи да има и такава.

Мястото на Мария Габриел в такъв кабинет е пределно ясно - тя може да помогне за реализиране на приоритетите ни. Интегрирането ни в европейските структури, членството в Шенген, еврозоната, изисква както сериозен експертен потенциал, така и сериозна подкрепа от европейските ни партньори и не знам по-добър парламентьор и представител в европейските институции от нея, който да помогне за реализирането на този приоритет.

ПП-ДБ ще предложи правителство, което може да реализира конституционна реформа с широка парламентарна подкрепа, да реализира цялостна съдебна реформа, да изпълни всички изисквания за членството в Шенген и еврозоната.

Като гаранция, че правителството ще работи поне 18 месеца - в първите 9 месеца премиер ще е Денков, а вице и министър на външните работи - Габриел. За следващите 9 месеца двамата ще си сменят местата. В края на всеки от тези периоди премиерът подава оставка, двете групи я гласуват и подкрепят номинацията на другата група.

Промени в първоначалния персонален състав и структурата на МС ще се правят само със съгласието на двете страни.

Правителството с втория мандат се ангажира: да реализира конституционна реформа; да внесе на време бюджет с 3% дефицит и запазване на социалните плащания и без увеличения на данъ;ите; да изпълни законодателната програма и да спази приоритетите за Шенген и еврозоната; да промени Изборния кодекс и връщане на машинния вот и промяна състава на ЦИК; изработка на механизъм за избор на състав на регулатори с цел подбор на личности с високи професионални и морални качества; законодателни промени за освобождаване ръководствата на службите за сигурност от чуждо влияние.

Ако по някаква причина изпълнението на законодателната и управленската програмата тръгне накриво, аз ще си подам оставката, гарантира Денков. Обясни, че за да работи правителството, двамата с Габриел трябва да бъдат партньори в пълния политически смисъл на тази дума.

Мария Габриел уточни, че макар дамите трябва да бъдат първи, тя е в ролята на човек, който води преговорите, за да има стабилно правителство. Тя започна с благодарност към всички партии, с които е водила разговор, но уточни, че с някои от тях като БСП различията били повече, отколкото сближаванията. Радвам се, че тези различия станаха ясни по време на разговорите, а не след това. Водейки преговорите се видя, че стабилно правителство между първите две сили има възможност да стъпи на ясна основа.

Тя разказа, че лидерите на двете формации в последните 48 часа с разум и без емоции заедно с нея и Денков участвали, за да се получи документът. Неговият текст показва колко много отстъпки направихме всички в името на едно - България да има редовно правителство, уточни Габриел.

Тя благодари на Денков, защото двамата изработили първия съвместен документ, върху който стъпват - Декларация за национално отговорно управление. Тази декларация трябва да получи подкрепата от парламентарните групи. Нашата задача е да ги убедим, че това е правилният подход, обясни Габриел.

Вторият мандат ще бъде национален и ще се използва за формирането на стабилно правителство, около което ще се формира стабилно мнозинство, е записано в декларацията.

Правителството ще изпълнява съгласуваната управленска програма.

Ще се подготвят промени в конституцията, включително в състава и структурата на прокуратурата и ВСС, за които ще се търси мнозинство в парламента.

От парламента Мария Габриел отива при президента Радев, където се очаква да върне празна папката с първия мандат.

 

Коментари

  • smb

    22 Май 2023 14:55ч.

    Ако някой си е мислил, че не може да стане по-асбсурдно, ето, че може. Министър председател на ротационен принцип...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    22 Май 2023 15:12ч.

    Майтапите с територията нямат край.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    22 Май 2023 16:28ч.

    Натаманиха го.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клас стани

    22 Май 2023 17:17ч.

    Тия ненормалници въвеждат едновремешните училищни дежурства - една седмица Петьо ще трие дъската, момюкри гъбата и носи дневника, следващата седмица Кичка, после Фичка и т.н. Дебилщините на т.нар. политици нямат край. Съдбата ни се решава от кандидати за Карлуково.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    22 Май 2023 18:13ч.

    Това не са ТЕ . Това е голямия бял вожд .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    22 Май 2023 14:55ч.

    Значи първо Денков или Габриел, а след тях? Питам де, защото кой знае може и моя ред да дойде. Та кажете си графика да знам, колко да чакам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    22 Май 2023 14:58ч.

    Както е казал покойния професор Вучков "Божеее Слушам и не вярвам на очите си"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    22 Май 2023 14:58ч.

    Тези няма ли кой да ги изгони с ритници, на какво законово основание тия щели били да се сменяват? В кой законов нормативен акт го пише това? После ми говорят за законност. Еничари вън...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • gordon bluff

    22 Май 2023 15:50ч.

    На база на конституцията - подава текущия премиер оставка на 6-тия месец, гласуват я в парламента и ппрезидентът връчва мандата на който се пада, който отива при него със същото правителство, само с друг кандидат за премиер. Поне така артикулираха идеята. И поне аз така я разбрах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Май 2023 14:58ч.

    Няма какво да се коментира. Баце се предаде. Хак да му е. Предупреждаваха го че така ще свърши. Вече не върши работа на началниците. Трябват им нови кучи синове. По-предани и по-задължени към господарите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква ротация

    22 Май 2023 15:02ч.

    По добре 69

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оооо 69!

    22 Май 2023 15:20ч.

    Нали знаете: Сексът вече е спорт, предстои европейско първенство през юни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е секс

    22 Май 2023 15:32ч.

    Това е ОТ ТРЪН ТА НА ГЛОГ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На всичкото отгоре

    22 Май 2023 19:41ч.

    И по-висок...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Противоконституционно?

    22 Май 2023 15:05ч.

    Това решение не е ли противоконституционно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    22 Май 2023 22:04ч.

    ДА! Против Конституцията е! Беззаконие, Безсрамие и Безбожие - това се случва у нас!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    22 Май 2023 15:09ч.

    Амбасадата не търпи отлагания и шикалкавения. Има война, в която трябва ни да въвлекат все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    22 Май 2023 19:32ч.

    А що амбасадата допусна преди да не се коалират ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Май 2023 15:04ч.

    Щото очакваше, че номерът й щеше да мине - едно от нейните мекерета ще спечели. Толкова ли не можеш да се сетиш, а имаш претенциите за ум, поне колкото Вселената? И сега са изненадани - в остър Zeitnot са и не знаят, какво да правят. А не мога и да бавят, щото войната си върви...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    22 Май 2023 15:10ч.

    Превърнаха България в опитно поле.Най-добре тогава според получените резултати всички парламентарни партии да се редуват за срок,съответстващ на резултата.Тъкмо никой няма да си тръгне гладен след края на мандата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАХАХАХА, сериозно било!

    22 Май 2023 15:10ч.

    Ротационни конституционалисти, сър! Ако трябва да перефразирам Чърчил, това е "чудовищен храм на глупостта и срама, построен от пигмеи!". Абе, няма ли наказание за последователно нарушаване на Конституцията от един и същи лица в някакъв период от време? Примерно, забрана за всякакво участие в политическия живот за, да кажем, 15 години?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вселенска ярост

    22 Май 2023 15:11ч.

    Тази нощ в София е имало инопланетно нашествие. Не вярвайте на приказките на тези. Те не са онези, това са само холограмни, говорящи образи. Само така картината придобива смислени очертания. Лудост някаква! Не вярвах, че ще го изрека, но сега само Гешев остана вариант за мирен и законен изход от ситуацията. Гешев намери видеото на ген. Мутафчийски, много въздействащ език беше намерил човекът! Ставаше дума за някакъв удар с цялата възможна вселенска ЯРОСТ?? Може и да съм позабравил?? Някой някого удряше, това е сигурно! Удари ги с всичка сила, че иначе ще се избием!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народе????

    22 Май 2023 15:12ч.

    Народе, народе???? Сами си си виновен! Приготви се да плащаш по дебелата тарифа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мястото на Мария Габриел

    22 Май 2023 18:38ч.

    е в родилния дом. А дано след 9 месеца се пръкнат 3 българчета, при това 100%-тови. Иначе предатели начело на страната ни – не, благодаря! Бог да пази нашата България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подозрителен

    22 Май 2023 15:12ч.

    Бюджетите на Асен Василев не бяха на 12 месеца, а на 3! Сега е същото, премиер ще се сменя не на 48 месеца, а на 9. Факторът на скъсяване е приблизително същият, което говори, че идеята идва от същото място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПП-ДБ НИ ПРЕДАДОХА !!!

    22 Май 2023 15:13ч.

    От името на десните смятам сделката за предателство!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако наистина сега си разбрал

    22 Май 2023 15:34ч.

    Значи не си десен, а психо десен и доста тъп!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    22 Май 2023 15:13ч.

    Красота, мъжкаря Борисов прави свирка на Киртака, и е надупен на Кокорка....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Писмо до Иван Стоименов Гешев

    22 Май 2023 15:13ч.

    https://epicenter.bg/article/Eto-go-zaplashitelnoto-pismo-do-Geshev---quot-Idi-si-s-mir--za-da-ne-natisna-edin--quot-Enter-quot-/316330/3/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питам аз

    22 Май 2023 15:14ч.

    Има ли Конституция в рази държава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз предлагам

    22 Май 2023 15:17ч.

    Борисов и Гешев да лежат в затвора на ротационен принцип. Първо Борисов, после Гешев и да се сменят на всеки 9 месеца. И така 20 години!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тея боклуци

    22 Май 2023 15:19ч.

    Явно докато не ги помете със сопите, няма да се откажат да се подиграват с народа. Събудете се заспал народе и да ги измерем заедно с евро ценностите им

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    22 Май 2023 15:20ч.

    Просто Киро, Асена и Баце в джипката. Снимат Лена и Севда. Безценно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бих искал да пратя много поздрави

    22 Май 2023 15:24ч.

    на баламурниците, гласували за тези формации! Честито! Горчиво и наздраве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    22 Май 2023 15:33ч.

    И честито на булката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И булката

    22 Май 2023 15:36ч.

    ще е на ротационен принцип.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Властта закономерно отива при най-учените западни хора

    22 Май 2023 15:29ч.

    а нароняшкото море трябва само да ги слуша и да изпълнява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-учените хора

    22 Май 2023 15:36ч.

    са АНТИ-западни хора, точно защото са учени. А тия са върха на простотията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историк

    22 Май 2023 15:33ч.

    поне ло едно бебе да сътворят за тия уж 18 месеца!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето, и ние дадохме НЕЩО на света!

    22 Май 2023 15:37ч.

    Една добра практика - евроатлантическа и многообразна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Май 2023 15:40ч.

    Тия току що се самоубиха... БОКО ще ги изнудва както му дойде ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктора

    22 Май 2023 15:41ч.

    Е, тия са такива жалки нещастници!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гербаджиите треперят

    22 Май 2023 15:42ч.

    В опита да си запази задника, Борисов за една седмица похарчи две основни фигури (главен прокурор и еврокомисар), без да се замисля. Кого ли ще похарчи когато му предявят офицални обвинения. Много рано и твърде необмислено се раздели със Цветанов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Май 2023 15:49ч.

    Тази сороскрипя Мара не е пожертвана от БОКО, тя му е натресена от сорос... и двамата с Денков са слуги на сорос, но БОКО не е... той умее да се прави на умрял, докато вкара мухата в паяжината си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде в Конституциятя

    22 Май 2023 15:50ч.

    е написано за такъв "вариант" на управление?!? Явно неуважаемите я нарушават! Гешев, хайде, ти си на ход!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Камарата на джентълмените

    22 Май 2023 15:57ч.

    Нали ще я променят, дори сменят! Габриелова и Борисов ще бъдат вписани като "джентълмени".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стон и крясък

    22 Май 2023 15:54ч.

    Изменчивите и геппса не са хора, та по тази причина нямам какво да им кажа. Очаквам и се надявам само по някакъв начин да се махнат и да не чувам и виждам повече имената и лицата им. При "десните" положението е малко по-различно! Вие осъзнавате ли какво се случва, в какво се забъркахте, какво вършите?! Нямате ли поне някакви местни партийни структури, където да се изправите пред колегите си и първо да отроните стон, а после да изкрещите. Дори нечленоразделно, но с болка и от цяло гърло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Май 2023 16:02ч.

    Преди Румен Радев да лансира ПП, ДБ взимаха на избори 1,1 %, какви структори, какви 5 лв.??? Нямаше нищо от това да стане без Румен Радев, който излъга хората и те му повярваха, сега ПП е марионетка в ръцете на соросоидите, колкото успее щети да нанесе на държавата, ще ги нанесе с охота, защото следващ път няма да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стон и крясък

    22 Май 2023 16:11ч.

    Сега ще ти кажа за 5-те (лева)! Думите ДБ и Радев не са използвани. През 2020 и 2021 бях почти 9 месеца на улицата и много добре знам, с кого съм бил на улицата, знам и миризмата и вкуса на полицейския газ. По същото това време ти си седял на дивана с ракийка и салатка! Може и да си псувал, ама пред жена ти! По-полека с 5-те лв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Май 2023 16:24ч.

    И ти не знаеш с кой си бил, щом се правиш на изненадан … прав си, 5 лв. са много, пукната стотинка не струват демократите в България, щом седят и гледат как ги оножда боко тъпото! И не употребявам алкохол ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стон и крясък

    22 Май 2023 16:35ч.

    Аз не съм знаел с кого съм бил, но ти знаеш със сигурност?! Много ти пробита стотинката, след като при споменаване на сборното понятие "десни", ти се привиждат само гей сцени! Без алкохол? Още по-зле за теб - значи си бил на тежка химия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    22 Май 2023 15:56ч.

    Преди беше шарлат шарлатания, а сега - кретенизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ловец на глави

    22 Май 2023 16:18ч.

    Професор-доктор, Александрова! Ако случайно сте вие, колегиално обръщам внимание, че Вашето присъствие тук е неуместно! Ако сте просто наша, българска г-жа Александрова, моля покорно за Вашето извинение и благодара за находчивия коментар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    22 Май 2023 16:27ч.

    Не съм нито професор, нито д-р.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по-лошо от турско робство

    22 Май 2023 16:00ч.

    Какъв български премиер, какво българско правителство. Единият ни натресен от американско НПО, другият от централата на Брюксел. Роби на американците, роби на Брюксел. За десерт и роби на укрите, които издържаме с нашата бедност, а те се изпъват по хотелите и басейните - до момента сме дали за тях над 1 милиард по официална статистика. И зада е всичко вечно ида няма промяна - връщат машинките, с които да узаконяват оставането си на власт. Днес закриха държавата България. НАРОДЕ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Химера

    22 Май 2023 16:14ч.

    Заченаха днес една чудовищна химера, която ще расте в утробата на Ридината ни 9 месеца. И като родят чудовището - ново зачатие. Втори изрод след още 9 месеца. Извращенията на българските политици стават все по-чудовищни. Няма ли кой да ги спре вече!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Символи

    22 Май 2023 16:24ч.

    Респект! Форма, съдържание, метафоричност сте изнесли на много високо ниво! Признавам, че аз самият се замислих за някакъв "чудовищен образ", който да поставя в повествованието, но за съжаление си пропомних само разни митологични зверове, които не се връзваха добре контекстуално. Франкенщайн беше зает - още вчера първа Т. Дончева използва тази алегория.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    22 Май 2023 19:46ч.

    В тази връзка, най-доброто , на което можем да се надяваме, е да се случи спонтанен аборт...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е смешно

    22 Май 2023 16:14ч.

    Не е за смях, защото от днес у нас започва да се установява евроатлантическа диктатура. Скоро всички ще го усетят. Най-отмъстителни и крайни са пенделите от ПП-ДБ и сега ще почнат саморазправите с всички останали под диктата на Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    22 Май 2023 16:21ч.

    Опитват, ако мине! Хайде, какво се мота опозицията, искаме намеса! БСП и Възраждане да се обединят срещу явното и безцеремонно нарушаване на Конституцията! Тази измишльотина ако мине, тежко и горко на територията, вече и официално ще ни смятат за такава! Щели да се сменят на 9 месеца?...Такова нахалство и простащина през живота си не сме виждали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ви каза че може ротационен премиер

    22 Май 2023 16:23ч.

    Тогава ще участват всички партии и всяка ще управлява по да кажем 2 месеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато има такива, дето вярват

    22 Май 2023 16:23ч.

    ще има и такива дето ги лъжат..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    22 Май 2023 16:35ч.

    Рекапитулация: Гоулемия "шахматист" Тиквоний хвален от цяла сурия харалани бе натикан в ъгъла на дъската, хвърли мандата и даде властта на Асен Василев и компания.А след девет месеца я камилата я камиларя.Нали ще са минали местните избори? Сега засега Траволта и Кокорчо взимат властта и финансовия ресурс! По простата причина, че са проект на Вашингтон.Тръгнали некфи харалан-шарлатани , коларки, шквареци, Волгини и андролки да играят шах с англосаксите..... Ахахах... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Англосаксите в момента приключват състезателната си дейност във висшата лига

    22 Май 2023 20:52ч.

    Със смъртта на твоето поколение ще изчезне и споменът за третия Картаген.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • машинките

    22 Май 2023 16:44ч.

    От всичко, което изредиха, най-плашещо е връщането на машинките с кодовете и вълшебните флашки. По този начин си гарантират вечно управление. Борисов е клекнал на фашистко-ментарджийската коалиция ще диктува дневния ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    22 Май 2023 16:46ч.

    Ами, честито, другарите се взеха, е*аха и заченаха някаква абоминация, невиждана в най-новата ни история, а и в по-старата такава - също. Предстои да гледаме бясно усвояване на евро мангизи, взимане на заеми и бясно растящ дълг. Плюс е, че ППДБ заминават в канала, минус - че с тях ще заминем и всички ние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    22 Май 2023 16:56ч.

    Пожарникарят Бат Бойко се оказа най-добрият политически играч на посткомунистическа България. Прост, прост, колко да е прост на фона на ПростоКиро от Харвард, англосаксите извън ЕС и гинеколозите в ЕС?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фактите такива, каквито са

    22 Май 2023 16:57ч.

    Още като минаха изборите, мой приятел от ДБ ми каза, че независимо от резултатите, ще управляват те. Защото така са наредили на Боко от американското посолство. Единствено имал правото да им кляка и да им се моли. Затова и два месеца той прави тия лупинги и се кълнеше във любов единствено към тях. Всичко е знаел, но за да лъже гласувалите за него, го е правил. ДБ и ПП са поели ангажимент, да участваме с всякаква подкрепа за Украйна във войната, ако ще да ни набутат в нея. Да плащаме милиарди на укрите за оръжие и издръжка от нашия бюджет. Както и да приемем Истанбулската конвенция и нейната задължителност за децата. Както и сменят законите така, че от посолството да си назначават главен прокурор, който да повдига обвинения на несъгласните с това, което правят от ДБ по свирката на американците. А за да няма изненади на следващите избори, да върнат и машинното гласуване, за да са вечно на власт. Боко е приел всичко това безропотно. Тотално падение и предателство към ГЕРБ, България и народа и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хехехехе...

    22 Май 2023 17:21ч.

    И какво губи Борисов от това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има ли България бъдеще и какво е то?

    22 Май 2023 17:00ч.

    Гениално! Девет месеца ще ни изчегъртва Николина Денкова, девет месеца - Марио Габриел. Като втори приоритет - обявяване на война на Русия, заради недоубития от нея главен прокурор. Като най-първи приоритет - сформиране на българска секс федерация с цел територията да стане място за европейски и световни първенства по секс. Само чрез секса хората могат да постигнат психическо и физическо благополучие. И с ядене на щурци и хлебарки, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    22 Май 2023 18:01ч.

    Няма какво да добавя! Всичко което се случи през последните 3 седмици е било организирано от нашите западни господари, включително и сплашването на Каскета. Започва изпълнението на поизостаналите задачи. Македония вече е отметната. Горкия Баце, няма вече нищо мъжко в него, дано му оставят малко пари, както той остави на Цветан Василев и на Божков. Милостив човек. Такава е съдбата на слугите. Кокорчовците обаче не са милостиви в тях няма никаква човещина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добри Божилов

    22 Май 2023 17:07ч.

    Най-катастрофичното дойде - Правителство на войната, а Гешев посочи Русия виновна за атентата му... https://www.youtube.com/watch?v=44QgWEsvznY

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво унижение и позор за горките ПП+ДБ, те нали нямаше да управлявате с ГЕРБ защото са токсични! Киро и Асен АРЕСТУВАХА Бойко, а сега ЗАЕДНО на масата ще ядат!

    22 Май 2023 17:14ч.

    Нали ГЕРБ има хора в списъка Магнитски, Лена сто пъти го отбеляза, като страшен негатив, ми така се опозориха сами. Или позорът е нищо пред соросоидната тояга!? Горките. Унижението като слуги е напълно заслужено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитров

    22 Май 2023 17:18ч.

    Ясно е, че тези безродници изпълняват външна заповед евроатлантическа. По-интересно ми е, как гласоподавателите на ПП-ДБ, ще оправдаят действията на избранниците си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    22 Май 2023 19:54ч.

    Те ще се похвалят пред избирателите си, че са прецакали ГЕРБ, като са го накарали да приеме техните условия. И избирателите им ще викат "Браво". Един ден и те ще осъзнаят какво са направили, като са дали власт на шарлатаните, но държавата ни вече ще е непоправимо разсипана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    22 Май 2023 17:23ч.

    Толкова тъп и жалък начин на управление издава, че иде рече за абсолютни кретени, Фюжън- между най лошото от старото и най лошото от новото, опаковано и сервирано на българското общество- отвън! Затова е привкуса на лошо изпълняван сценарий, като в български ТВ-сериял! Дано не мине такъв кабинет на фюжън-безумството, защото ще е пагубен и изключително вреден за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    22 Май 2023 17:55ч.

    РОТАЦИЯ на ПРЕМИЕРА!? Ей, убихте се да се ПОДИГРАВАТЕ с хората и остатъците от държава. Жалки твари. Габриело, провинциална ТЪПА амбицийо, хващай си пътя и да не те виждат очите ми. То бива, бива провинциализъм и простотия, ама това чупи тъпомера!!! Пояснявам- провинциалист е ментална квалификация, НЕ Е адресна регистрация! Момичето се оказа по- просто, отколкото й личеше на пръв поглед. Много селяндурщина, много Хаджидимово. Което престоят в Брюксел не е позагладил ни най- малко. Очевидно, Габриелата наистина е обикновен- ПОСРЕДСТВЕН- брюкселски планктон, както я нарекох. Щом преживя в сърцето на Европа толкова време и НЕ прихвана нищо от култура, стил и маниери. И тая провинциална посредственица сега ще управлява!? Е сега разбирате ли защо извън България има три Българии!? Какви са тия експерименти, какви са тия циркове, какъв е тоя позор!???? Чудите се от колко кладенеца вода да донесете, че да сглобите тъпото правителство заради едни 14 милиарда евро от Плана за възстановяване!!! И си въобразявате, че ние не се досещаме, а. По- интелигентните от нас отдавна сме се досетили за куп неща. Ротационен премиер! Пази Боже, сляпо да прогледа!!! Това звучи като ротационен съпруг бе! Или ротационно дете! Не е истина какви сте идиоти!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    22 Май 2023 17:57ч.

    Забравих нещо. Важно. НИКОЙ не е гласувал за това. НИКОЙ. Някой да обясни на падишаха от Банкя, че ПЪРВА политическа сила НЕ означава да свири по гайдата на ВТОРАТА. И да им чини метани доземи за едната власт. Позор, Борисов. Срам и позор. Не само за Вашите избиратели. За всички, които някога изобщо са вярвали в демокрацията тук!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    22 Май 2023 18:26ч.

    Ква демокрация, няма такова нещо. Дъвка за наивници! Аз пък искам да питам всички онези, които не отидоха да гласуват, защото така властта щяла да бъде нелегитимна според тяхната логика, това ,което се случва в момента колко е нелегитимно? От гледна точка на морала - да, но де факто и де юре са си съвсем легитимни. България е колония и докато това е така, ще се случват само мизерии. Колонизаторът САЩ ще правят ,каквото пожелаят в държава на хиляди мили от тях. В името на демокрацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това, което виждаме не е това, което виждаме

    22 Май 2023 18:01ч.

    В предаването "12+3" Йорданов заяви, че ИТН са разградили модела "ГЕРБ", защото са свалили Бойко Борисов от власт преди 2 години и половина: "Това, което се случва - цялата каша и в прокуратурата, и в ГЕРБ, и в междупартийното пространство показва, че ние този модел сме го разградили. Второ - на тяхно място се бяха намърдали ПП, които правеха абсолютно същите неща, които правеха ГЕРБ. В следствие на което и те бяха изчегъртани. Трето - казахме, че ще бъдем конструктивни. ... Постъпваме така, както сме казали".........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    22 Май 2023 18:17ч.

    Шарлатаните официално се сгодиха за мутрите! Една външна "инхаус" поръчка за "сватба" по неотложност, защото трябва бързо да се изпълняват определен вид (антибългарски) дейности. Вече няма да ни т@коват с 200, а с 2000 и успешно ще приключат държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    22 Май 2023 18:18ч.

    Хвани единия, па у-дари другия. Упадък на квадрат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дж.Чан

    22 Май 2023 18:25ч.

    Марийчето /брюкселската ни снахичка/ и Денков /фалшивия академик/, ако създадат правителство, ви чака следното: 1./ Ще съборят руските паметници в страната. 2./ Ще ни наложат силово "Истанбулската" конвенция. 3./ Ще ни затворят ТЕЦ-овете, определени от Брюксел. 4./ Ще ни вдигнат данъците и орежат социалните придобивки, за да може да достигнем 3% инфлация. 5./ Границите ни ще бъдат широко отворени за всички селскостопански украински продукти, богати на цинк и олово. 6./ДЕСДЯТЪК /данък от 10%/ върху доходите в помощ на Украйна 7./ Масово ще се изпраща на оръжие за Украйна и призовки от Военните ни окръжия на всички "българи юнаци", до 35 годишна възраст за лагер сборове и военна повиност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    22 Май 2023 18:39ч.

    Нямам думи... Иска ми се такава отявлена гавра и подмяна да не бъде преглътната мълчаливо от обществото, зашото ножът е опрял до кокъла. Не премиери-мъпети на ротационен принцип, а гьостерица на ротационен принцип би трябвало да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1,000,000 снаряда 155мм за Украйна е приоритет1 каза Кирил по БНТ1 по-миналата събота

    22 Май 2023 18:54ч.

    Колко хора ще бъдат убити с един милион снаряда ? ... а може би нама да се убиват от добрите хора ... само от лошите не-хора, които нямат майки и бащо и деца!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    22 Май 2023 19:07ч.

    Войнолюбците ала Кирчо, Манол, Соломон, Тиквата си нямат и представа за ужасите на войната и първи ще се скрият, като плъхове, когато първите снаряди ударят на наша територия. Даже преди време Бойко публично беше заявил, че ще се скрие, ако над него започнат да падат бомби, само че не намирам видеото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    22 Май 2023 19:12ч.

    Изобилието от читателски мнени показват, че мнозинството от тях са чаровно объркани. Договорената 9 месечната ротация между акад. Колю и Мара не е заради премиерския пост. Ротацията е заради това, че бай Колю и мосю Франсоа, стопанинът на Мара са се съгласили да участват в тв шоуто "Ротирай съпругата". В изходната позиция академикът започва като съпруг на химичката Славка, законната му буля. Мара пък стартира играта като съпруга на мосю Франсоа Габриел. След 9 месеца зрителят ще види първата ротация - Славка отива при Франсоа, а Мара се настанавя в академичната спалня на Денков, която онлайн ще беде прекроено по ръстовата мяра на Мара. Всички зрители, абонирали се за шоуто "Ротирай съпругите" (100 Евро на месец ), ще имат ежедневен двучасов достъп до спалните на акад. Колю и Франсоа. Те ще видят виртуозно академично изпълнение на Кхаджурахо позата "Сънят на падишаха". В него има продуктово позициониране - акад. Денков прави секс, използвайки като лубрикант маргарин "Калиакра", който той е измайсторил по време на стажа си като подакадемик в британската компания "Юнилевър". Абонатите ще се насладят и на влудяващо възбуждащ секс - Денков води голо Бучимиш хоро край клетката на жирафа в зоопарка на Страсбург. След него на хорото са се заловили буля Славка, Боко, Фандъчкова, Мара и Франсоа Габриел, Деса Атанасова и Томата Биков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧолакСлавка

    22 Май 2023 21:19ч.

    ....е неЗаконна, а бивша студнека на денков, чрез която той се клонира за да може докато консумира власт да си раздава грантове, като така формално за пред много големи наивници избягва конфликт на интереси. С крадените пари купуват апартаменти из лозенец на името на различни хора, както и къщи по черноморието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хабиби

    22 Май 2023 19:31ч.

    Бате Бойко пак ги пусна по пързалката.Следващите девет месеца ще са адски за България и този.който управлява ще отнесе хурката.Ясно е,че няма да опре Габриел да управлява.Костадинов да се готви за следващите избори....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Май 2023 15:21ч.

    Хурката ще я отнесем ние. Тия серсеми няма да разберат, какви глупости правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виж КОЙ инкасира....

    22 Май 2023 20:20ч.

    И за финансов министър естествено незаменим ще е А. Василев, понеже е необходим послушен изпълнител да финансира корупционните схеми на Денков, независимо кой е прима и или вице...Мара става само за сламено плашило и за пред баламите партийци в герб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ААА информации

    22 Май 2023 20:23ч.

    Говори се из академическите среди, че това било Троен шлем за Денков, Славка чолакова и малката чолакова, гласена за поредна държавна награда с парично изражение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    22 Май 2023 20:47ч.

    След 9 месеца денков ще излезе в отпуск по майчинство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    22 Май 2023 20:49ч.

    То всички знаем, че политиката е мръсотия и никоя партия не е без грях, ама така, както и мутрите, и шарлатаните си плюха на суратя, никой още не го е правил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди години имаше един, който каза: Щом аз съм й премиер на тази страна правете си извода...

    22 Май 2023 21:10ч.

    Мислехме, че тогава това е дъното....... Е, отново не бяхме прави! Човекът се оказа направо морален гигант в сравнение със сегашните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта е да се направи евроатлантическо правителство от партиите, подкрепяни от ЕС и НАТО“, каза Борисов.

    22 Май 2023 21:19ч.

    А аз наивно си мислех, че БЪЛГАРСКОТО правителство трябва да е от партии, подкрепяни от БЪЛГАРСКИТЕ избиратели................ А, то.............. НАТО трябвало да го одобри! Що???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма дума вярна

    22 Май 2023 21:31ч.

    И никаква ротация няма да има. Сламената кукла е там за парлама пред гербавите. Ще продължи да си декламира кухи фрази и комсомолски щампи,а денков ще си върти схемите с жена му и кирето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мани другото,

    22 Май 2023 22:00ч.

    Ми и на девет месеца кандиса.. Явно толкова време му трябва на Денков да свърши мръсната работа и да се изсули ни лук ял, ни лук мирисал..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТрипАдвайзор

    22 Май 2023 22:00ч.

    Сега на всеки 9 месеца ще се командирова по един бивш български премиер ту към Белград, ту към Дубай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква стана тя?

    22 Май 2023 22:06ч.

    Мафията и борците срещу нея плеснаха с ръце и се прегърнаха, загърбили тяснопартийните си интереси и ръководени единствено от националните такива. :) Остава да видим какво следва. Дали мафията, под натиска на борците срещу нея, ще спре да краде, или борците ще станат най-обикновени мафиоти. Вие как мислите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изчерпани възможности

    22 Май 2023 22:12ч.

    Джен,дър в кабинет. Слави ще ги подкрепя защото са експерти. Важно е да има решение в полза на еленски. Да, глупост е. И наистина някой ще загуби доверието на избирателите си. Не е отговорно да се приема кабинет, за да се зароби още държавата. С евро, военна помощ, и други разни лъскави лъжи. Национално правителство не може да се излъчи от тези хора. Думи празни и тъмни зли дела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гешев е напълно прав

    22 Май 2023 22:43ч.

    Има ли още някой, който да осъжда Гешев за думите му за политическия боклук?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой няма да помни Гешев

    22 Май 2023 23:43ч.

    Като главен прокурор, но думите му за политическия боклук в парламента ще се помнят дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПРОДЪЛЖАВАМЕ не-ПРОМЯНАТА!

    22 Май 2023 23:08ч.

    ПП трябва да сменят името на партията - Вече е много смешно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи следва: Нова обща парламентарна група ПП+ДП и ГЕРБ!

    23 Май 2023 1:47ч.

    Иначе няма ротация, защото е противоконституционна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 100 години от Септемврийското въстание 1923 г.!

    23 Май 2023 1:51ч.

    ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ ... 100 ГОДИНИ ОТ СЕПТЕМВРИЙСКОТО ВЪСТАНИЕ 1923 ГОДИНА .... ПЪРВОТО АНТИ-ФАШИСТКО ВЪСТАНИЕ В СВЕТА!..... А ДЯДО ИВАН СЕ Е ЗАПЪТИЛ КЪМ ДУНАВ КАТО ПРЕЗ 1877 г. и 1944 г.! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към правителството... ако има

    23 Май 2023 3:18ч.

    ..пу ти гониш. На там отиват нещата хем да има правителство хем... дано не ми се падне аз да съм отговворен/а. За това което трябва да направим. Абе тука имали ловджий,бриникета да ви се намират? Ако имате стягайтеги. Тая работот със СВОБОДАТА няма да стане по безкръвен път. Анадъмно???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Девет месеца

    23 Май 2023 5:53ч.

    Директно Соросово управление ! Леш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    23 Май 2023 8:01ч.

    Сведени са до статута шофьори на автомобил, които се сменят зад волана, но само защото маршрутът е предварително уточнен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВЕСЕЛИНЪ КАНЪ БЪЛГАРСКИ ЕГН 7112136860

    23 Май 2023 8:20ч.

    Прави ли Ви воечатление,че има ,слаб или силен,закон за фалшифициране на идентичността? Е,добре,кога ,например,Велислава Дърева ще бъде осъдена за прикриване на испанският си еврейски сефардски произход и това,че се представя за Българка? Какв лъжкиня! Една от многото! Моля,да се научите да разчитате саботьорските имена на евреите испанци,които заедно с евреина Баязид Втори наложиха Кръвният данък ,наводнявайки Мизия,Тракия и Македония с милиони сефарди и алкенази marranos.ВЕЛИСЛАВА-БЕРИ СЛАВА ,ДЪРЕВА-DURAR-испански еврейски глагол значещ продължавам,трая...И от съществителното DURO- твърд,жесток,корав,жесток,издръжлив.Друг пример! СТАНИШЕВ-СТАНИ ШЕФ-индикация за управленческа функция.Събудете се ,Българи! Раннобудни бъдете!ВЕСЕЛИНЪ КАНЪ БЪЛГАРСКИ ЕГН 7112136860

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приоритетите на ПП директно заявени във видео - Истанбулска конвенция + милион снаряда

    23 Май 2023 8:47ч.

    Линк към видео, в което Кирил казва, че са им казали в Прага, че следващата година трябва да разотят за Украйна: https://mignews.info/kiro-petkov-v-praga-ni-kazaha-che-vojnata-v-ukrajna-tryabva-da-bade-pobedena-video/ Във видеото директно казва че най-важното за него са снарядите и противоконституционната конвенцията да се подпише

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е в БТВ 9:30 предаването "Тази събота"

    23 Май 2023 12:05ч.

    Цялата БГ индустрия трябва да работо за Украйна: https://www.btv.bg/shows/tazi-nedelia/video-sabota/petkov-predi-da-kazhem-tvardo-ne-iskam-da-mislim-dali-ima-drug-variant-osven-da-dadem-darzhavata-na-trojna-koalicija.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    23 Май 2023 13:30ч.

    Никой не може да гарантира, че това правителство, този политически урод, по примера на д-р Франкенщайн, ще се задържи 18 месеца, та да могат двете "глави" да си разменят местата. Всичко се прави за пред очите на овчите им, малоумни гласоподаватели, които продължават да ги подкрепят, без да осъзнават, на къде ни бутат тия национални предатели и каква ще е цената на тяхното забавление да ни продадат, като роби на господарите си! Явно са получили ясни инструкции от посолството на САЩ, че на всяка цена трябва да спретнат правителство на войната и либерастко-джендърската шайка глобалисти, което тотално да ни въвлече във водовъртежа на световния конфликт, който вече е неизбежен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    23 Май 2023 14:06ч.

    Аз мисля, че ще си изкарат 4 години. Заедно с ДПС имат твърде много депутати, няма кой да им се противопостави в НС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • учител

    23 Май 2023 13:37ч.

    На макрониво: - не искам еднополови бракове в България и целуващи се мъже в автобусите пред децата ми - не искам децата да имат право за избор на пол и съсипване на психиката им с това безумие - не подкрепям ,,Русия е агресор,,- направиха я такава, защото дълго, подмолно и коварно я предизвикваха. Да не забравяме, че тя стъпка нацизма през 1945, но той може да оживее с една униформа и един лозунг - не подкрепям маразма на американската демокрация за износ на ,,революции,, по площади -ЕС е ценност, ако не живее заради удобството на САЩ. На микрониво: - ПП бяха катастрофа заради незнания, неопит и нарцистична самонадеяност - пример за всички - разумни и цялостни личности от Герб трябва да запазят и отстояват принципите и идеологията си, заявявани до 15 май - да намерят начин и форма - учителите и родителите, които могат, да обгрижват човешкия дух и да запазят българската цивилизация - чалга културата и нейните аутфитни прояви изгарят народа ни. Усилни времена, време за силни хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали?

    23 Май 2023 13:58ч.

    Напълно съм съгласен с първата част на изявлението ви, но за втората част, отнасяща се до мафиотската структура ГЕРБ съм абсолютно ПРОТИВ! Нима не разбирате, че това което обединява и двете формации е, че са проекти на един и същ господар и схемата е "хитро" замислена, за лековерните хора, ако се издънят или станат непослушни едните, да се лансират другите... И ГЕРБ и ПП са вързани на каишката на Вашингтон, а преките им началници са в посолството на САЩ в София. Дори няма нищо проевропейско в тях. Всичко е театър. Съвпаденията в "мирогледа", всъщност идват от това, че и ЕС е вече официално колония на САЩ. За това и целите на господаря, автоматично стават и цел на васалите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    23 Май 2023 13:37ч.

    Погледнато от друга страна, нека го спретнат това уродливо правителство. Така и едните и другите ще отвратят още повече гласоподавателите си, а на следващите избори ще видим резултатите... Явно залозите вече са хвърлени и ще се играе "ва банк".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как реално премина шестият Поход за мир в София и какво избраха да видят доста медии

    23 Май 2023 14:12ч.

    https://baricada.org/2023/05/21/pohod-za-mir-21-mai/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    23 Май 2023 14:14ч.

    Един актуализиран лозунг от времето на НАРОДНАТА република: "Всичко в името на мутрата Боко Тиквата, всичко за спасението на откраднатите милиарди!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има ли България бъдеще и какво е то?

    23 Май 2023 14:50ч.

    Новият губернатор е строг. Има опит с робите. Под плющенето на камшика му всички назначени "политици" ще заиграят кървавото хоро на България. Защото битката не е за Украйна. Не е за Европа. Най-малко е за българската земя. Тя е за собствеността на Black Rock, The Vanguard Group...и т.н. Войната е за тотално поробване на света от финансовия интернационал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • К. Костадинов е новия Волен Сидеров

    23 Май 2023 14:58ч.

    Проф. Нако Стефанов: Участниците в Похода за мир не хвърлят бои по сгради! Други бяха! Поглед Инфо 54,3 хил. абонати https://www.youtube.com/watch?v=nVb4GSmvR_A Проф. Нако Стефанов: Някой с външна намеса се опита да провокира и дискредитира похода за мир! Поглед Инфо 54,3 хил. абонати https://www.youtube.com/watch?v=HaPdZcBuzJ0 "България ще бъде въвлечена във войната между Русия и Украйна , с жива сила"- каза Пламен Пасков в Делници https://www.youtube.com/watch?v=wAw1xEqLrS0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    23 Май 2023 14:59ч.

    Правтелствената ротативка може да се утвърди като всеобщ принцип за градеж и управление на нашата държава и общество. Нека правилото за ротиране на премиера стане всенароден принцип! На всеки 9 месеца да се ротират не само премиерите, но и министрите, шефовете на агенции, директорите на държавни предприятия, институти, болници,училища, театри, диригенти, армейските командири, и т.н. Ротацията трябва да плъзне надолу по йерархичното дърво и обхване низините. На всеки 9 месеца следва да се правят смени и в семействата - съпрузи, деца, тъщи, тъстове, учинайки и всякакви други роднини до втора съребрена линия.Ротацията е редно да стане висш принцип на обществена организация. "Кажи ми с кого се ротираш, за да ти кажа що за човек си!", както е казал един социален харалан от Пордим.Ротационният принцип безспорно притежава огромна потенциална сила, но прилагането му трябва да се премисли и доизкусури. Например, представете си,че акад. Денков стане премиер, а стрина Габриел започва да изчаква реда си. Какво ще прави тя през тези 9 месеца в стаята за чакащи артисти? Гоблени ли ще плете, туршии ли ще прави, на цигулка ли ще свири или любовните си умения ще усъвършенства? Ще се отчита ли времето й, прекарано в чакане, за трудов стаж? Ще й се полагат ли за този период ваучери за храна, дрехи и транспорт?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бесен, та бесен

    23 Май 2023 15:00ч.

    Всеки политик има право сам да взема решения и до води собствена политика. Но за това трябва да уведомява избирателите си, и то ПРЕДИ изборите, за да знаят как да гласуват. Защо онзи хубостник не каза преди изборите какво ще прави на своите избиратели, ЗАЩО? Защото когато направиш напълно обратното на това, с което си спечелил 600 000 гласа, ти не си политик, а продажник на човешки съдби и души. Продажник на държавата. Търговец на човешки гласове. Купуването и продаването на гласове е престъпление - а той като продаде 600 000 гласа, какъв е? От сега нататък ще гласувам за Възраждане, за БСП, за ДПС ако трябва, за Славчо ако се наложи, за всеки друг, но не и за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    23 Май 2023 15:06ч.

    Не е по темата, но е интересно. Ето как ни отразиха в Индия: https://www.youtube.com/watch?v=oT9pVfOeKj4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Май 2023 15:12ч.

    Какви са тия глупости? Кому е връчена папката за съставяне на правителство? Това означава, че това лице носи пряката и непосредствена отговорност за действията на министрите, които това лице е подбрало по някакви критерии. А сега Денков ще налага едни действия в продължение на 9 месеца, след което Гавраилова ще прави точно обратното и всеки ще бъде в правомощията си. А кой ще носи отговорността, ако се окаже, че във времето, когато управлява ротационният министър-председател, се установи, че действията на предишния са били противозаконни и са нанесли вреда на държавата? Това се нарича анархия, академик Денков. И само това налага отмяната на решението за присвояването на тази титла. И още един въпрос, не като за академик. Като се сменят ротационно министър-председателите, ще се сменят ли ротационно и министрите? Тези министри от двата "ротатори" ли ще се подбират? Тогава чий мандат изпълнява този, които ги предлага на Народното събрание? Въобще, и на дете не биха му хрумнали подобни глупости и никак не подобава такова поведение на един "академик". И въобще, ако ще се сменят ротационно министър-председателите, защо изобщо правим избори и в тях участват партии? Ми хайде да си направим график, кой от нас кога ще е министър-председател, кога ще е министър и т. н... И последно, може ли министър-председателят, след като е "ротиран", да се върне в Народното събрание до новия му мандат? Изобщо серия от глупави въпроси с още по-ясни отговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    23 Май 2023 15:19ч.

    https://afera-public.us-southeast-1.linodeobjects.com/wp-content/uploads/2023/05/SVATBA5521.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васил Петев

    23 Май 2023 15:25ч.

    Два престъпни политически клана се събраха. Мутрите се гушнаха с ЛГБТ. Секси, би казала Луна. За лого могат да си сложат Бойко по розова пачка и палци. ББ. Балет “Банкя”, уважаеми зрители! Ех, как не му върви на тоя народ, начи… Не една гадост, ами две вкупом му нахлузиха! Натиснаха му главата в отвора на кенефа и му викат: Плувай! Плувай! Ти си делфин, бро! Смешно ми е единствено, като си представя физиономиите на избирателите от ГЕРБ и ПП-ДБ! Първите се скъсаха да плюят по вторите, че са гейове и крадци, а вторите пък се скъсаха да плюят по първите, че са мутри и измамници. Е, оказа се, че и двете страни са прави! И сега именно вие, уважаеми симпатизанти, ще сте значката върху козирката на розовото прасе. Което ще ви управлява до Коледа. Преди да ви опече. На фотоволтаик. Щото е по хуманно. И европейско. Хубаво е, че вече Лена и Деси Атанасова ще са си аверки. И ще си ходят групово на педикюр. Хубаво е, че Маноил Манов ще си бъде близък с леля Асена – току виж един ден и деца си родили. Хубаво е, че Младен Маринов и Бойко Рашков вече ще бъдат двойка. Логично е, дори. Радвам се и за Киро. Щото пак ще ходи в Солун, но не с Лена, а с Габи. А тя си е и негов тип, от един край са, дет се вика, къде е Дупница, там е и Хаджидимово. Или пък Пловдив – този Кембридж на Балканите! И още! Ох, колко много Любов още има в тази суинг двойка! Наско и Наско. Единият ще пуши, докато другият го шпионира. Нищо, че фасът е висок колкото него. Настимир и Сачева – Боже, каква пирамида! От сласт, характер и меса! Два престъпни клана се сродиха, бате. А само един Гешев се тюхка! Ех, Иване, Иване, наесен няма да има кого да спасяваш бе, Иване! Наесен всички ще сме живите-мъртви бе, бай Иване. Само Баце ще стои. По прашки. На мястото на Паметника на Съветската армия. За да ни показва пътя. И извора. На всепоглъщащата си престъпна наглост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    23 Май 2023 16:05ч.

    Ако и сега българите не проумеят, че с псуване пред телевизора няма да си решат проблемите и не изгонят шарлатаните и Боко с камъни от парламента, няма да я има българия много скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    23 Май 2023 16:26ч.

    "Гласове" да не са го хакнали? Не излизат днешни материали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    23 Май 2023 16:31ч.

    Онези 500 години не са случайни и все пак тогава българите са построили църкви, училища и читалища.... ПРЕЗ ТУРСКО .... СЕГА СЕ РУШАГ И СА ОБРАСЛИ В ТРЕВИ И БОКЛУЦИ! Издавали са книги и моите уважения, че ВСИЧКИ МЪЖЕ ПО ОНОВА ВРЕМЕ СА МНОГО КРАСИВИ ФИЗИЧЕСКИ, ЕЛЕГАНТНИ И ОБРАЗОВАНИ! Да не им изреждам имената.... Сега, само търбуси и бради, дебели и прости... Как не разбраха, че и външният вид е важен И ЧЕ КИНТИТЕ НЕ СА НАЙ-ВАЖНИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • споразумение по евроатлантически

    23 Май 2023 17:01ч.

    Имало споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ. Да припомним, че политическо споразумение е това, когато двете партии си поделят властта и отговорностите в зависимост от спечеленото доверие – 55 на 45% в полза на ГЕРБ, пък било и на ротация. Останалото е политическа порнография, която ни поднасят от ГЕРБ. Какво предвижда споразумението. ПП-ДБ получават за ЦЕЛИЯ МАНДАТ: - ПП-ДБ получава най-важния пост в държавата – премиерския; - ПП-ДБ получава силовите министерства – МВР, МНО, а оттам и контрол върху всички служби; - ПП-ДБ получава целите финанси на държавата и финансите от Европа; - ПП-ДБ получава правото на съдебна реформа, т.е. да правят всичко безконтролно и да не им се търси отговорност; - ПП-ДБ получава главата на главния прокурор на тепсия, за да си сложат те собствен; Същият главен прокурор, който 12 години пази гърба на ГЕРБ и не дава косъм да падне върху тях. - ПП-ДБ получава правото да върне машинното гласуване, а оттам да печели всички избори с манипулации, понеже цялата власт е тяхна и вече го направиха веднъж; - ПП-ДБ получава правото да вземе местните избори поради изброените по-горе факти; ГЕРБ вече се отрече от трите най-големи града – София, Варна, Пловдив, като оклевети собствените си кметове в полза на ПП-ДБ. Кметове, които три мандата им изкарват изборите; - ПП-ДБ получават 28 областни управи - ПП-ДБ олучават цялата администрация във всички министерства и държавни институции; - ГЕРБ получава обещанието, че евентуално след девет месеца може и да дадат премиерския пост на някакъв еврочиновник; - ГЕРБ получава правото да е ибрикчия на ПП-ДБ и винаги, когато има нужда, да търчи да им носи ибрика. Това не е споразумение. В политически план това е тотална, пълна, абсолютна и безусловна капитулация. И то на победителя пред победения. В човешки план – най-голямото предателство, което някой е способен да направи. Защото така са наредили от посолството. Не ми говорете за суверенитет и държава. Това е порнография на държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не искам еднополови бракове в България и целуващи се мъже в автобусите пред децата ми

    23 Май 2023 17:23ч.

    Не искате но вече е факт. Миналата седмица си вървя в парка, пейки и насядали хора. На петдесетина метра гледам един снажен младеж с очилца и типична физиономия, седнал на ръба на пейката и от другата му страна явно има някой. Той си протегнал дългата ръка и забелязвам някаква глава нежно му се облегната на гърдите. И аз като дърт хетеросексуален бял мъж рефлекторно мятам поглед като минавам покрай пейката. Чакам да видя някое дребно маце...обаче ! Виждам че съществото наистина е дребно, по къси гащи , и от тях стърчат мършави и силно космати крачка ! А дребното същество е пак очилато, с нежна физиономия , но от мъжки биологичен пол ! И двамата се гушнали и като минавах се засмукаха страстно ! Убаво че не бях се хранил, можеше и да повърна, ускорих крачка на макс... Все повече такива двойки забелязвам, по паркове, по улиците, в заведения. Содом, Гомор, Свършека на Света !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи