Денков: Двама от заложниците на Хамас са с български произход. Г-жа Йотова много добре знае, че всичко, което трябваше да бъде направено, вече е направено

Денков: Двама от заложниците на Хамас са с български произход. Г-жа Йотова много добре знае, че всичко, което трябваше да бъде направено, вече е направено

„Двама от заложниците на „Хамас” са с български произход. Техните баби и дядовци са живели в България, след което са заминали за Израел. Г-жа Йотова много добре знае, че всичко, което трябваше и можеше да бъде направено, вече е направено. Съдействаме максимално на израелските власти, за да могат да преговарят и да търсят възможности за позитивно развитие на ситуацията". Така премиерът Николай Денков коментира въпроса за вицепрезидента Йотова, която попита вчера, дали заложниците с български произход имат и български паспорти.

Той подчерта, че преди две седмици не е знаел за български заложници, каквато информация се появи в медиите. "Тогава нямахме подобни данни. Но междувременно се появиха. Това беше и причината с г-жа Габриел да заминем за Израел”, категоричен е Денков.

Премиерът коментира и въпроса с искането да бъде освободен шефът на ДАНС Пламен Тончев. „Мисля, че позициите бяха ясно казани. Изпратил съм мотивирано писмо до президента, което трябва вече да е качено на сайта на МС. В него има законови мотиви, защо има проблем с председателя на ДАНС. Колкото по-бързо бъде решен този казус, толкова по-добре”, подчерта Денков. И допълни: „Това, което мога да направя, е да спазвам закона. В същото време е ясно, че отговорността за националната сигурност е на правителството и лично моя. Затова се надявам президентът да разбере, че позицията му е незащитима в момента”.

Един от поводите за поисканата оставка беше отказът на Пламен Тончев да освободи заместника си Деньо Денев заради скандала с машините в деня за размисъл преди първия тур. Днес пък предстоял разговор между премиера и министъра на електронното управление Александър Йоловски.

На въпрос какво ще правят след края на следващата година, когато ротацията на премиерското място изрече, той посочи: „Надявам се, че ще се стигне до ротацията, защото имаме програма, която трябва да изпълним. Дали ще стана премиер зависи от това дали има ясно разписани приоритети – повишаване качеството на живот и преодоляване на демографската криза в България. Ако успеем да поставим тези приоритети ясно на масата, аз имам идея как могат да бъдат решени. Тези идеи трябва да бъдат прехвърлени в управленска програма за 2025-2026 г. Тогава с удоволствие бих се включил отново”, посочи той.

"Трябва да има лидерска среща, за момента не знам дали такава е насрочена. Трябва да се продължи нататък. Изборите приключиха. Предизборните критики, заплахи и коментари трябва да приключат и да продължим да работим нататък“, призова премиерът.

Източник: Нова телевизия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • И затова похарчихте нашите данъци?!

    07 Ное 2023 12:04ч.

    Пак ще "даряваме"оръжия по внушение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    07 Ное 2023 12:46ч.

    Тъпо юдейско активно мероприятие. А, Денков и оная куха лейка от Хаджидимово кълват като шарани на бастун. Лафа е следния: "български произход" имали отвлечените, щото , забележете, нЕкога техните баби и дядовци ( разбирай около 1948 г. !!! ) емигрирали в новосъздадената държава Израел. Само дето отвлечените, за които жълтопаветния планктон си къса ризите, НИКОГА НЕ СА БИЛИ и НЕ СА ИСКАЛИ българско гражданство. Нормални евреи, родени в Израел. За тУЙ сега ,,обвиват" с голЕма тайнственост кои са тез "български" евреи. И, разбира се веднага жълтопаветно кресливо шествие в подкрепа на симитите. А за избитите от юдеите 4000 ( четири хиляди - да не се обърка нЕкой ) палестински деца - ни дума, ни вопъл, ни жълтопаветен, но пък "красив" и "умен" стон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    07 Ное 2023 12:49ч.

    Порчо така и не е разбрал, че с необмислената си 100% поддръжка на Израел може да ни докара беля на главата, щото си имаме досатъчно мюсюлмани в страната. Тъп до безобразие. Тръгнал да поддържа Нетаняху, който е пътник. А чака да бъдат освободени българите заложници. Всички останали европейски страни реагират много по-сдържано. Абе смрад ненагледна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Ное 2023 13:59ч.

    Гражданството, не произхода, гледа една държава. Друга тема е претенцията на културтрегери и обикновени талпи да нарочват Елиас Канети за българин(все едно Путин да си присвои Кант, щото философа бил от сегашен Калининград.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А тука

    07 Ное 2023 15:07ч.

    А тука цел един народ е заложник на тез уоравници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Ное 2023 15:14ч.

    И аз съм от български произход и съм заложник на терористична организация, наречена "Сглобката", която ме "бомбардира" денонощно с безмерната си тъпота и подлизурковщина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    07 Ное 2023 15:49ч.

    Денков чудесно заяви вчера на мунчо, че шефовете и на трите служби са назначени еднолично от него чрез неговите хунти, затова ги брани със зъби и нокти. Сравнявам сегашния премиер с шефовете на предишните служебни шайки на мунчо, разни гълъби и пр. Разлика оттук до Южния полюс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колкото по-жалък, толкова по-нахакан

    07 Ное 2023 16:50ч.

    все си мислех, че с плевнелиев ударихме дъното....а този е по-жалък дори от плевнелиев....колко по-надолу ще копаем преди да ни затурпа безвъзвратно глупостта ..собствената ни глупост и апатия..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • alienvv

    07 Ное 2023 16:51ч.

    ако това са ни академиците, искам да съм неграмотна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи