Деница Златева: Очаква се намаление с 18 на сто на цената на природния газ през май

Деница Златева: Очаква се намаление с 18 на сто на цената на природния газ през май

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Очаква се природният газ да поевтинее с над 18 процента от следващия месец. Това каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време на днешното открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране:

"Към днешна дата очакваме цената през месец май да бъде около 79-80 лв. на мегаватчас. За месец юни към днешна дата, защото има още доста време до внасяне на прогнозната цена, очакваме цената за месец юни да бъде с около 3-4 процента под цената за месец май. Тя е устойчива, но с леко намаление".

Окончателното си заявление за цените за следващия месец "Булгаргаз" ще внесе на 1 май, когато се очаква и те да бъдат утвърдени от енергийния регулатор.

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • Що така, бе Миме

    25 Апр 2023 23:11ч.

    Пада ? Няма рубли няма газ, ще умрем без руски газ ? М ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко, умнокрасиви евроджендъре?

    26 Апр 2023 7:32ч.

    Виж цената на "льошия" руски газ и "добрия" демократичен (пак руски, ама със сменено име, че да е по-така)! Па тогаз дращи по сий форум! И, козяк, опять незачет! И опорките и днес много, ама много, нефелни! Не може ли нещо по-така! Сега, то за бацко и другите като него "евроатлантици" са супер, че даже и дупер! Ама ...! И, бацко, и днес лебец откъм козяк за тебе нема да има! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    26 Апр 2023 6:38ч.

    Моме с вид на булдог, цяла зима плащах по 1000 лв. средно месечно за газ. През май няма потребление- можете да го намалявате колкото си искате- мен ме интересува цената в отоплителния сезон....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    26 Апр 2023 8:26ч.

    Всяка година едно и също !!! Щом идва сезона БЕЗ ПАРНО, цените падат, а през есента отново нагоре – ДВОЙНО !!!Това е положението, дошло вследствие на БЕЗВРЕМИЕТО и кочината Булгаристан от 1989 г. насам !!! Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава !!! АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи