Деница Сачева: За пети път хората определиха кой да е първи, нелепо е вторите да ни призовават да се откажем от мандата

Деница Сачева: За пети път хората определиха кой да е първи, нелепо е вторите да ни призовават да се откажем от мандата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"С ПП и ДБ имаме различни виждания - особено по отношение на публичните финанси, например. Ние искаме ясни отговори - какви са намеренията им, защото говоренето им е фокусирано само върху излъчването на послания, че не биха направили нищо с ГЕРБ в първия мандат, но от друга страна изглежда, че всичко, което биха могли да направят с втория мандат, могат да го направят само с ГЕРБ". 

Това каза пред БНР Деница Сачева, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията. И допълни, че е редно да се състои лидерска среща, на която всеки да заяви управленски приоритети. 

"Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата, да не говорим за политики, да не каним никого на среща и да изпълняваме ултиматума на втория. В демокрацията има правила и принципи, трябва да бъдат спазвани. За пети път поред хората определиха кой да бъде първи, втори, ясно казаха, че не биха дали доверието си само на една партия". 

В предаването "12+3" Сачева подчерта, че най-добрият план за България е да има правителство, сформирано на паритетен принцип между двете формации, спечелили най-много гласове на изборите. 

"Говорим за уважение на демокрацията, на избирателите. ПП и ДБ силно подценяват избирателите си, ако смятат, че могат да представят пред тях, че не работят с ГЕРБ, а разчитат на подкрепата на ГЕРБ... Когато получим мандата, ще имаме вече ясно решение какво да правим. Номинацията за министър-председател зависи от разговорите, които ще бъдат проведени между лидерите". 

Тя беше категорична, че повече време и обществени пари не могат да бъдат губени в избори, тъй като следващ вот едва ли ще даде друг резултат. 

Интервюто на Даниела Големинова с Деница Сачева в предаването "12+3" можете да чуете тук.

Източник: БНР

 

 

 

 

 

Коментари

  • София

    24 Апр 2023 18:36ч.

    Щом вече пет пъти не можете да направите правителство въпреки купените цигански гласове и мъртвите души, значи не ставате , никой не ви иска както и тия дето уж са втори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи