Деница Сачева: Всичко свърши! Не желаем да допринасяме повече за политическото разложение в България

Деница Сачева: Всичко свърши! Не желаем да допринасяме повече за политическото разложение в България

"Това, което казваме днес, е много ясно – всичко свърши. След избори ще рестартираме, ще говорим, ще видим", обяви пред журналисти в централата на ГЕРБ заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

"Искаме българските граждани да решат кой има тяхното доверие да управлява и да прави всички тези реформи, за които непрекъснато се говори", коментира тя.

Преди нея вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, на която бе връчен първият проучвателен мандат за съставяне на кабинет, обяви, че утре ще внесе писмо до Народното събрание, с което да уведоми, че оттегля кандидатурата си за министър-председател.

"Много ясно заявихме, че ние повече в такива игри не желаем да участваме, не желаем да допринасяме повече за политическото разложение в България", каза още Сачева.

"Не искаме по никакъв начин повече да се злоупотребява най-вече с търпението и с желанието на българските граждани да виждат проблемите си решавани, а не непрекъснато подобен тип игри и спорове", коментира още тя.

Сачева изказа благодарност към Габриел, като посочи, че тя е направила всичко възможност, за да има правителство.

"Повече няма да допуснем да бъдем използвани", заяви Деница Сачева. "Липсата на принципи взриви "сглобката", добави също тя.

"Преговорните дни не бяха напразни", каза депутатката от парламентарната група на ГЕРБ-СДС и част от преговарящия екип на формацията Рая Назарян.

"С общи усилия успяхме да изготвим добро споразумение, което да послужи за основа при евентуални бъдещи преговори след избори", каза тя.

"Не бяха напразни изречените по наш адрес обидни епитети. Те ясно показаха, че всъщност не успяхме да надскочим фразата „некоалиция“, „непартньори“ и „неприятели“, смята Назарян.

"С това недоверие, което беше демонстрирано, не можем да спечелим доверието нито на българските граждани, нито на чуждестранните ни партньори", каза тя.

Депутатката изказа благодарност на Габриел за това, че въпреки напрежението от преговорите, тя е продължила да изпълнява функциите си на министър на външните работи и е използвала всичките си международни контакти за освобождаването на българските моряци от кораба „Руен“, предаде БТА.

 

 

 

 

Коментари

  • ?????

    24 Март 2024 21:23ч.

    А що чакахте 9 месеца? За да изчистят Баце ПП-тата? Мръсници. Успяхте. Заради изпрания Баце дадохте време на унищожителите на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още нищо не се знае

    25 Март 2024 7:09ч.

    Девет месеца бременност, време е за раждане

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щнцбб

    25 Март 2024 7:34ч.

    Точно в десятката. Браво за коментара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    25 Март 2024 9:06ч.

    Разложението вече гние и връщането назад няма да е мирно .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    24 Март 2024 21:30ч.

    Между другото, речникът на Сачева е доста добър и добре се справя в публичните представяния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Справя се с килата, там блести

    24 Март 2024 22:19ч.

    в хора на кьопеците , обслужващи крадците на ф-ки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много точно - разложение!

    24 Март 2024 22:41ч.

    Много замириса това Ваше политическо разложение в разглобената сглобка, даже и формалина не помага! Махайте се и повече не се кандидатирайте! Престъпници корумпирани с барселонска разложена миризма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Социолог

    24 Март 2024 23:42ч.

    Правилно! Ще се намерят воутъри да ви качат отново на власт. Ашколсун на Борисов. Пак ги изигра. Ама и те станаха мултимилионери, а двама трима и милиардери. Време е за островите. Всичко е точно. Знете кой е на@@@@я?!? Целокупния БГ народ. Стадо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    25 Март 2024 0:43ч.

    Галка ли ти се обади? Цирк Буш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    25 Март 2024 3:13ч.

    това разложение е от 30 години герб само го удължаваше всички партии се превърнаха в мощни икон групировки затова избори до дупка с нови лица ако пак старите муцуни са в листите промяна и напредък няма да има за българия аз не гласувам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами ако утре

    25 Март 2024 6:34ч.

    бат' Бока се събуди изтръпнал, че бил спал отвит и си мушнал кутрето на левия крак в контакта. А след което вземе, че реши да "плеснат с ръце и да се прегърнат" с тия, които уж са ви използвали? Сите Българе разбраха, че баце използва простокирчовците, а не те него. Баце е от стара коза яре. Сите Българе му гледат сеира вече няколко десетилетки и знаят много добре, кой кого използва, Денице! А ти и дружките ти от отряда по преговори като нищо ще полетите под колелата на влака, ако баце реши така. Който спи с боа-констриктор, трябва да е готов да бъде погълнат от нея някой ден, Денице. Не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    25 Март 2024 7:26ч.

    Хахах сетил се тоя миндил.. Аз не мога да се сетя за нещо, което тия изроди от герб да не крали. Ама буквално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо ви ванго

    25 Март 2024 7:30ч.

    Аааа немой така жено ! Айде на изборе и сите ще почне като старата песничка с нов гласец благодарение на машинките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи