Деница Сачева: С 39 депутати ПП не може да диктува условия, правила, програми и кабинети

Деница Сачева: С 39 депутати ПП не може да диктува условия, правила, програми и кабинети

"С 39 депутати ПП не може да диктува всички условия, правила, всички бъдещи проекти, програми и кабинети. Трябва да се осъзнае, че ние в момента се намираме в една изключително сложна ситуация, политическа криза, хората няма да приемат добре нови избори и ще накажат всички, които ги изпратят на нови избори, вероятно ще вземат нестандартни решения", каза Деница Сачева в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ.

"Много ясно казахме какво очакваме - искаме първо да направим обща програма, да видим къде са общите точки, по които бихме могли да се обединим и да работим заедно и когато имаме тази обща програма, тогава да се обединим около личностите, които биха могли да я изпълнят", коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

По думите ѝ съвместно управление на първата и втората политическа сила би могло да успокои страстите в държавата и да намери баланс на интересите. Попитана защо от ГЕРБ са определили като шега спрягания списък с министри от ПП-ДБ, Сачева отговори:

"Ние имаме за цел да спрем конфронтацията и войната и да се опитаме да организираме мира. Организацията на мира минава през това да има личности, които не са противоречиви, които не биха могли да създадат една или друга конфронтация в обществото, а са или политически личности от двете страни, или равно отдалечени от политическите партии експерти, които да могат да проведат една общественополезна програма".

Играта с първия и втория мандат интересува единствено "Продължаваме промяната", смята Сачева. Според нея ПП не могат да приемат, че сами имат 39 депутати и не са получили повече вот на изборите.

"С 39 депутати ПП не може да диктува всички условия, правила, всички бъдещи проекти, програми и кабинети. Трябва да се осъзнае, че ние в момента се намираме в една изключително сложна ситуация, политическа криза, хората няма да приемат добре нови избори и ще накажат всички, които ги изпратят на нови избори, вероятно ще вземат нестандартни решения", подчерта Деница Сачева.

Докато не се изчерпа напълно първият вариант с преговори за обща програма и управление с ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС няма да преминават към други варианти за съставяне на кабинет.

Преговорите до момента показват, че първите две политически сили нямат непреодолими различия в общите цели - евроатлантическо бъдеще, еврозона, Шенген, бюджетен дефицит, образование, инвестиции, но имат различни виждания как тези цели да бъдат постигнати, уточни Деница Сачева.

"Готови сме да съставим кабинет, който да изпълни задачи, които хората очакват от нас в момента", посочи тя.

Вижте целия разговор във видеото

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ЗИП

    29 Апр 2023 13:14ч.

    Може може.Остиндийската компания с 20 000 човека е управлявала 200 милионна Индия.Тиквоний и неговата компания явно не стоплят дълбоката геополитика която налази територията. На власт във Вашингтон са идеологически леволиберални манияци.За тях ППДБ са им близки.ГЕРБ имаха цуни гуни и с Путин и с Тръмп а това не се прощава от клана на Клинтън и Обама.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Облачно с Кюфтета

    29 Апр 2023 13:26ч.

    Както се знаеше от години, работата в Булгаристан отива където и е мястото – НА ДЪНОТО на помийната яма наречена Еврейско Нацисткия Съюз!!! А като се вижда - никой не иска да управлява, защото сме в практически фалит!!! Заради управлението на Боко кехая !!! Освен да ги бесим, друга оправия няма !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живял като човек в България

    29 Апр 2023 13:28ч.

    Булгаристан, даде златния си резерв за д си "купи" робство !!! Тепърва ще ни показват и доказват, колко сме прости, щом можем да съсипем държавата си за мъниста!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • компоец с пистоует

    29 Апр 2023 13:37ч.

    АБЕ... ТАЗИ ПРАВЕТЕ СИ ПРАВИТЕЛСТВО УПРАВЛЯВАЙТЕ КАКВО ПП ВСЕ УДУМВАТЕ,НАЛИ ПАТКАНА БИЛ НАЙ ПОДГОТВЕН ,ДАВАЙТЕ КО ЧАКАТЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инверсия

    29 Апр 2023 13:45ч.

    Струва ми се че нещата, които трябва да се говорят на закрито се говорят в ефира, и обратното. Нещо се объркаха нашите политици. Предполагам, че се дължи на ниското ниво на съпартийците им, и високото на народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бандеровка

    29 Апр 2023 15:05ч.

    То е ясно водещи трябва да са ПП. Те са образованите в Харвард.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    29 Апр 2023 19:13ч.

    Ма Сачева, зарежете ги ПП и ДБ и си съставете правителство! Какво сте захванали с тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи