Деница Сачева: Кризите в момента не се управляват, оставени са на автопилот

Деница Сачева: Кризите в момента не се управляват, оставени са на автопилот

Снимка: БТА, архив

"Кризите в момента не се управляват, те са оставени на автопилот. ... По-добре да вървим към избори, за да се търсят коалиционните формули за следващо управление". Това заяви пред БНР народната представителка от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, бивш министър на труда и социалната политика. Тя допълни, че каквито и да са управленските коалиции и формулите им, битката с корупцията трябва да остане приоритет за всички партии.

"Скандалите и раздорите в управляващата коалиция не са на принципна основа и за нас не е изненада, че те провалиха мандата за това да направят правителство", коментира Сачева.

Тя подчерта категорично, че ГЕРБ ще върне веднага проучвателния мандат, когато им бъде връчен от президента.

По думите ѝ, 22-та закона, свързани с получаване на средствата от Плана за възстановяване, "не са част от програмата на парламента, защото не са внесени там". 

"С партиите, които имат ясна евроатлантическа ориентация, за нас не е проблем да седнем и да говорим по конкретни приоритети. Притеснително е това, че "Демократична България" непрекъснато търси партньорството на БСП, дори на последните избори в Нова Загора се явиха в коалиция с БСП. Това поставя под съмнение за какво говорим", каза Деница Сачева.

Според нея "ДБ трябва да определят за себе си на кой партньор биха разчитали повече - на БСП, която идеологически, поне на теория би трябвало да е различна от ДБ, или на ГЕРБ, които са показали ясна ориентация към западната демокрация".

Интервюто на Диана Янкулова с Деница Сачева в предаването "Неделя 150" можете да чуете в звуковия файл.

 

 

Коментари

  • Отче Ваш

    10 Юли 2022 11:28ч.

    ВАЖНОТО Е, ЧЕ ГУБЕЩ ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАЙ ЩЕ Е МАТ ‘ РЯЛЪТ !!! ЗАЩОТО, ДРОГАТА И ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ НЕ ПРОЩАВАТ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    10 Юли 2022 11:52ч.

    Какво управление на трън без корен, в каквото ни превърнаха КуроКири за 6м управление на 5+ по Фаренхайт ? И лидерът ви да престане да треска глупости, че положението ще стане хептен офф-сайд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кризите, Сачева ...

    10 Юли 2022 11:55ч.

    Разбира се управляват. Но не в България, а много по-високо. Вие напирате не да "управлявате кризата", а да бъдете подизпълнител на подизпълнителите... Срещу определено заплащане, естествено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    10 Юли 2022 11:56ч.

    Не само че не се управляват ами се предизвикват, взимат се очевадно лоши решения, и винаги в полза чужда на народа и на държавата! Така става когато се инсталира от вън, един завършен кретен и лъжец(какъвто беше и Боко) по този начин се пропилява времето и живота на хората, пуснати да гонят Михаля, докато биват разграбвани, поробвани, и убивани по единично!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • екзополитик

    10 Юли 2022 12:06ч.

    Така наречените кризи ги натресоха на България отвън . Целта на НСР е именно тази - 1.създаване на изкуствени кризи на държавите, 2.предлагане на решение което е уникално тъпо и хипер вредно, 3.налагане насила на населението. Само че със България нещо им се объркаха плановете, защото българите са индивидуалисти , а не го.веда като западните хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срам няма

    10 Юли 2022 12:19ч.

    утайката на българското общество,събрало се горе в дарени им постове,дебнейки се едни други в надпревара за соросоидно благоволение,в африканизираната българска земя.До кога ли ще издържи биволското търпение на народа да трае предателствата,които вършите спрямо народ и родина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    10 Юли 2022 14:46ч.

    Когато си лузър и Путин да те управлява пак ще си лузър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи