Деница Сачева: ГЕРБ вече няма да приеме Асен Василев за финансов министър

Деница Сачева: ГЕРБ вече няма да приеме Асен Василев за финансов министър

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В парламентарната група на ГЕРБ всички ще последват примера на Делян Добрев и за министър Асен Василев няма да гласуват. Той и Габриел са неравностойни - не могат да се мерят нито като политика, нито като авторитет, нито като отговорности. В това бе категорична депутатът от ГЕРБ и част от преговорния екип на партията с ПП-ДБ Деница Сачева пред бТВ.

„Учудена съм от начина, по който може един човек да лъже така – без да му мигне окото (визира Асен Василев - б.р.). Сега разбрах обаче какъв е истинският смисъл на този израз“, поясни тя и посочи, че Асен Василев и Мария Габриел не могат да се мерят нито като политици, нико като авторитети. 

Те постоянно налагат темата за жените, а поведението и отношението, което демонстрират към нас, включително това, което се случи спрямо г-жа Габриел, цялата група на ГЕРБ е изненадана от това отношение към един от най-успешните политици, една жена, която има изключително сериозни качества и представлява капитал за България. Хора като Асен Василев не могат да си позволят да говорят такива неща. Той упреква г-жа Габриел за това, че е взела смело решение да избере екипа, с който ще управлява, коментира Сачева. Според нея у Василев има "липса на елементарна етика и умения като лидер".

Още от самото начало казахме на какво сме съгласни. Споразумението от 14 страници, дори по думите на Петков, беше готово. Да, не се разбрахме за конкретен срок по отношение на службите, конкретен текст за отпадане на следствената тайна и за Закона за съдебната власт. Ние водихме разговор как да изглеждат текстовете. Имахме относително съгласие какво ще се случи, разказа Сачева.

Всички тези 11 души, които са си подали отводи, са министри в момента. Голяма част от тях бяха представени като експерти, те са поели отговорност да управляват 18 месеца и трябва да носят своята отговорност, настоя тя.

Тя разказа още, че по време на преговорите всички са били без мобилни телефони, но си е водила записки. Според нея всички имена, който Мария Габриел изчете при президента Румен Радев са били предварително договорени.

Не, не съм водила преговори да заменя социалния министър Иванка Шалапатова. Не преговарям за позиции, в които вече съм била, допълни Сачева.

Запитана съгласуван ли е бил все пак списъкът с министри, който Мария Габриел даде на президента Румен Радев, тя отвърна: Твърдя, че в този списък нямаше нищо изненадващо за колегите от ПП-ДБ. Това се случва, защото още от самото начало ПП-ДБ дадоха заявки по различни канали, че се опитват да провалят първия мандат, независимо какво казват. Те от самото начало искат това да е с втория мандат отново. Колкото и да не ни вярвате, все по-ясно става за цялото общество че ПП работи само и единствено за пиар, маркетинг.

Всички имена, които бяха вътре, бяха обсъдени. Няма нито едно ново име. Колегите от ПП непрекъснато сменяха мнението си за какво ли не. За втори път чувам, че Тагарев не е бил част от разговорите. Това е абсурд. Ние бяхме на преговорите без телефони, защото искахме да няма спекулации, но аз си водех много подробни записки, огромен процент от времето, да кажем 40%, ние сме говорили за Тагарев. Имаше конкретни забележки от г-жа Габриел към неговата професионална работа, вместо да се отговори конкретно на тях, на нас ни отговаряха, че това е знаме и важно нещо за тях, разказа още Сачева.

Самият Кирил Петков сам потвърди, че са приели Ивелина Василева и Росен Желязков за министри. Жечо Станков също бе приет, но няколко часа по-късно се роди идеята БЕХ да бъде оглавена от настоящия министър Румен Радев, обясни тя.

Договорихме се за всички големи въпроси. ПП непрекъснато искаха да удължават времето, да вкарват нови условия и изисквания, протакаха нарочно. Подписи под състава на кабинета няма, но квотите са договорени. Изненадващото за нас е тяхното поведение. Когато те внесоха оставка, ние нямахме представа за това. Г-жа Габриел бе в Букурещ, напомни депутатката.

Източници: бТВ, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Хъ така, "не восприимам" рече и Варлам Копринарката

    20 Март 2024 18:18ч.

    на Иванчо Йотата - парламентьор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Март 2024 18:56ч.

    Сачева спокойно може да смачка двете въшки на промяната А.В и К.П !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко е велик, а...

    20 Март 2024 20:48ч.

    ...Сачева е неговият пророк. Двамата успяха да изкарат извън кожата джендариста от ФинМин и то си изпусна нервите съвсем като за индивид от неговата кръвна група, не ли? Евала на Боко и Деница!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • една жена, която има изключително сериозни качества и представлява капитал за България.

    20 Март 2024 18:21ч.

    За Асена ли говори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 120 оки капитал

    20 Март 2024 21:33ч.

    На 5-тата точка и политслепточие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На кой ще му издържат нервите, да видим

    20 Март 2024 18:22ч.

    Но, че Асен Василев се държи баш като седемцветен, си е повече от отвратително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    20 Март 2024 21:53ч.

    бях чел някъде, че тия били шестцветни. а детската дъга била седемцветна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 20 Март 2024 18:22ч. Но, че Асен Василев се държи баш като седемцветен, си е повече от отвратително.

    20 Март 2024 22:41ч.

    Борисов ги минà с 200, а както е тръгнало ще ги и повтори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Март 2024 18:24ч.

    А какво казва Доган?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    20 Март 2024 18:27ч.

    Повтори думите на ..... /сети се на кой са/ ... "ЩЕ ДУХАТЕ СУПАТА"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грух

    21 Март 2024 0:41ч.

    Напрежението около Мария Габриел в ГЕРБ се разгаря. Външната министърка се държала като богопомазана в партията, а сега поискала ултимативно да бъде назначена за зам.-председател на Бойко Борисов. „Мария не поздравява никого освен шефа и открито враждува с Десислава Атанасова, която смята за проста. Совалките й до посолството са през ден“, разкриват пред ПИК депутати от ГЕРБ. Според осведомени в началото на септември Габриел наистина ще стане официално заместник на Бойко Борисов с протекцията на Брюксел и американското посолство. „Амбициите й вече надхвърлят допустимото. Истината е, че тя вижда себе си като новия лидер на ГЕРБ и иска да пенсионира Борисов. Самият Борисов, който доскоро безрезервно я подкрепяше, вече е започнал да се усеща“, коментират народни избраници. Всъщност сценарият на Габриел е ясен отдавна за посветените – тя е катапултирана от Брюксел не просто да състави удобно правителство, но и да подмени Бойко Борисов като лидер на партията. Това изправя на нокти лобито на Томислав Дончев, който също живее с подобни намерения от години и е подкрепян от гуруто на „Капитал“ Иво Прокопиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    20 Март 2024 18:25ч.

    Нима нормални хора управляват България???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    20 Март 2024 21:21ч.

    "на нас ни отговаряха, че това е знаме..." - по думите им - предимно едни неща, южно от кръста, превърнати в знамена. едно го пратиха в ойропарламента, друго го искат непременно за министър на войната. предимно от "ония" знамена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Март 2024 18:26ч.

    Щот все се пропуска че цялата сглобка се крепи на средният му ,в скута на Пеевски, по делегиране, пръст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукуряк

    20 Март 2024 18:27ч.

    Ей , подлудихте Галя от посолството . Телефонът ѝ вече пуши . Чуди се вече на кого по - напред да се обади и какви заповеди да им спусне . Оплела се е горката като пате у кълчища заради вашите глупости .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    20 Март 2024 18:31ч.

    Православно-мюсюлманска България е пред разпад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    20 Март 2024 18:52ч.

    Габриел ... г-жа Габриел - национален капитал, успешен политик ... Ибаси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Микола Денко

    20 Март 2024 19:31ч.

    Характерна особеност на умнокрасивитета е пълната му убеденост, че му е позволено да лъже по-низшите от тях (по собствените им оценки), щом е в името на това, което са приели за "висша цел". И пак ви напомням - приоритетите ни са Украйна и имиграцията. Как да не излъжеш некви селски мутри в името на подобни благородни цели?! Защо да си умнокрасив, ако не преметнеш грознодебелотъпите?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Март 2024 19:42ч.

    Приоритета е сал келепира. И тъй като тия смотаняци се ужасяват от перспективата нещо да работят сами(в диапазона от хамал до предприемач на собствен риск) единствено остава да доят бюджета като своят Властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Микола Денко

    20 Март 2024 20:38ч.

    Е ти за работа ли мислиш, че сме родени?! Парите и рангът ни се дължат по заслуги, затова че благоволяваме да творим тук и да дишаме същия въздух с тоя прост народ. Аз нали затова станах академик - пет хилки на месец доживот е най-малкото, която тази територия ми дължи. Сапунчето ви го давам бонус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Март 2024 19:56ч.

    Тагарев бил знаме????!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Март 2024 19:58ч.

    Със знаме в подопашието...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Март 2024 20:08ч.

    "По-лесно бе да я прескочиш, отколкото -заобиколиш."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Март 2024 20:12ч.

    В тая комедия ми липсват класиците Искра Фидосова, Цветан Цветанов или Румяна Желева по жартиер. Ролите са писани за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жартиер

    20 Март 2024 20:41ч.

    Ако ще участвам, искам сценичният ми партньор да е Цветан! Той е спортна натура, винаги в отлична форма. Аскеерът в кърпа ни е вързан!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цирк....

    20 Март 2024 20:13ч.

    До вчера го приемахте, даже го предложихте за министър, днес - вече не... Ми при гласуването на състава на кабинета в парламента ко ше прай'те? 'Ше гласувате кабинета на ППДБЛГБТ++тата ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маня

    20 Март 2024 20:19ч.

    Господин Дачков, какви хора пишат вьв форума!!! Това е дьното, от кьде ви налазиха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ташаклийски, хиндо

    20 Март 2024 22:02ч.

    ...и що да не е знаме Тагарев? Митар е по-лош от оня задник - РаданКЪ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • король

    20 Март 2024 22:15ч.

    Радостно е, че кокорчо няма повече да ни топи с кредити и заеми, но кой знае другият какъв ще е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКОЛОВ

    20 Март 2024 22:26ч.

    "В това бе категорична депутатът..." Басси езиковата перверзия! Като стигна до такова място и спирам да чета! Кой ги е учил скапаните драскачи на подобен български?! Редакцията, нямате ли редактори, бе, дето да знаят книжовен български?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледах тази жена, не й се получи

    20 Март 2024 22:41ч.

    Макар, че говореше след Василев, си личеше че има нещо гнило, в тяхното действие. Не са се разбрали, а бързат да се фукат и натискат за власт. Грозно, нахално. Естествено, че ще има трудни преговори. И най-накрая е по-добре да има нови избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Момата

    20 Март 2024 23:40ч.

    Край! Асен Василев остана без роза тази вечер и напуска цирка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един виц (за мигане с очи)

    20 Март 2024 23:47ч.

    Седи Асенката в Ню Йорк и зяпа статуята на свободата. На втория час статуята не издържала и мигнала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пП и ДБ и останалата азбука

    21 Март 2024 0:03ч.

    Тия нещастници, пепето дебето и каквото още са там започват да ми ставата симпатични. Цялото ГЕрБ им се изреди по няколко пъти на мегдана, обаче те не се отказват, станат, поотупат се, па пак отначало. Истински железари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи