Деница Сачева: Асен Василев лъже безобразно българските пенсионери, че ще вземат по-ниски пенсии от предвиденото

Деница Сачева: Асен Василев лъже безобразно българските пенсионери, че ще вземат по-ниски пенсии от предвиденото

Автор: Деница Сачева, Фейсбук Следвайте "Гласове" в Телеграм

Асен Василев е политически спекулант. Винаги е бил такъв и за съжаление струва на всички българи изключително скъпо. Сега е решил да лъже за пореден път българските пенсионери, че ще вземат по-ниски пенсии. Човек, който лъже безобразно хората при това с артистичен апломб.

Каква е истината?

Законът за бюджета на ДОО за 2024 г . е разчетен при параметри за нарастване на средния осигурителен доход и нарастване индексът на потребителските цени, които в съотношение 50 на 50, формират 11% за осъвременяване на пенсиите по реда на чл. 100 от КСО. Средства за това осъвременяване са предвидени за бюджета за 2024 год. Отчетните данни към този момент, за да се приложи императивната норма на чл.100 от КСО, са за процент в размер на 10%.

На предстоящото заседание на Надзорния съвет на НОИ, което ще се проведе на 14.05.2024 г., в правата на министъра на труда е да предложи на НС увеличение с 11%, както е заложено в ЗБДОО, което да се приеме.

Това се случва абсолютно всяка година. Администрацията на НОИ предлага текст, който точно изпълнява закона, а политическото решение се взема от надзора на НОИ и то обикновено е съобразено с рамката дадена от бюджета на държавното обществено осигуряване.

Асен Василев знае това. Знае много добре, че във вторник надзора на НОИ ще вземе решение пенсиите да се осъвременят с 11%. И хората ще си получат парите до стотинка. И пари от пенсионерите няма как да се крадат. Защото бюджета на НОИ не може да се ползва за донорство на държавния бюджет. Но този човек обича да лъже. Обича да гази закона.  

Няма никаква нужда от никакви извънредни заседания на Народното събрание за нещо, което е в правомощията на Надзора на НОИ и така или иначе ще се случи. Асен Василев не спасява абсолютно никого освен собствената си безславна кариера. И бъдете сигурни, че хората са му последна грижа.

По време на преговорите той чистосърдечно ми сподели, че всъщност искал заплатите да се вдигат, за да стимулира работодателите да инвестират в автоматизация, когато разходите за заплати им станат непосилни и да почнат да освобождават хора. Таксите на студентите бяха отменени, защото те са част от микса, с който се изчислява процента на инфлацията, а трябваше да се показва, че Асен държи инфлацията ниска.

Такива ми ти работи. Ала – бала. Както винаги. Нищо умно. Просто много шумно. И пак за нищо.

Асене, не ни губи повече времето! На твоите щуротии могат да се вържат само Венко и група съветски учени.

 

 


 

Коментари

  • Драгомир Драганов

    12 Май 2024 20:48ч.

    Единствено остава логичният въпрос, таз госпожа сега ли открива Америка? Или по-точно открива стъкмистиката...https://www.drago.info/index.php/2017/12/01/kmeta-otvori-oqite-na-hans/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шойгу

    12 Май 2024 21:59ч.

    Уволниха ма.🤓

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    12 Май 2024 22:03ч.

    "Асене, не ни губи повече времето! На твоите щуротии могат да се вържат само Венко и група съветски учени." Защо сачева не вземе да ми обясни, какво все пак отношение имат тук "съветските учени"? До колкото ми е известно съветските учени изпратиха първия космически кораб, първият космонавт в космоса, а сачева и компания превърнаха България в кочина без пердета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ссср

    12 Май 2024 22:17ч.

    Съветският учен най- пияният учен в света. Съветските часовници най- бързите часовници на света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деница Сач

    12 Май 2024 22:17ч.

    Деница Сачева е лъжкиня, тя отне правото на около 30 000 хиляди пенсионери от мините за първа категория. Изберете я още веднаж. Със здраве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как смее

    13 Май 2024 1:28ч.

    Как си позволява точно окръглената соросоидна нпо активистка Сачева и лична приятелка на Галя от Козяк да коментира пенсии, след като тя и мутрата подложиха на геноцид не само пенсионерите, но и всички обикновени българи?! По тяхно време се появи термина работещи бедни и оцеляващи пенсионери. Толкова алчни и безскрупулни крадци, че не им стигнаха еврофондовете, та посегнаха и на народа си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антоанета Димитрова Чернева

    13 Май 2024 6:51ч.

    А аз мислех, че системата е прецакала само мен. Случаят е,частен, но известен в тази ,,класа". Който и адвокат да наема, ще ми обяснява, че децата са му малки. С мен ето какво направиха: не ми залагаха дежурства в работния график, а ми искаха обяснения и изкараха заповед за уволнение, която обжалвах и за която СРС излезе с решение, че изтекла давност - давност не е изтекла, защото не е почнала, защото никога не съм подписала заповед за уволнение, защото не са ми я връчвали в оригинал, а като заверено копие на което също не съм се подписала, както и на друг документ. Какво направи ТП на НОИ в един момент с работодателя се съешиха - не признаха извънреден труд, категории труд на целия ми трудов стаж, майчинство и др., за да ме тормозят и да отнемат пенсията ми и това е от 2015 г., като същевременно помагат на уволнилите ме да не получа и 10 брутни заплати, които ми дължат и които също са за кражба.Хванали си вещо лице да лъже, че съм при този работодател от 2007, а те бяха по чл123 КТ, а аз над 30 г. в системата. Сега и ВКС се обслужва и не ме връща на работа, защото от документите е видно, че е извършено престъпление спрямо мен. Видно е и още, че са ангажирани много хора индиректно да се ,,разправят" с мен, като окончателно отнемат правата ми Разберете - и най-обикновен гражданин да си, като реши някой отгоре или най- отгоре, ще те съсипе, децата ти, също. Изглежда, гражданин като мен, докаран до крайна нищета, може да има много могъщ враг, враг който не се спира пред нищо л, посегна и на дете с увреждане, в смисъл, че го остави без майка при жива майка, за да го тормози. Затова: всеки правоимащ да отиде и да гласува на 09.06.2024, за да няма такъв случай като моя, такова ограбване на толкова пари и лишаване от държавна пенсия и право на труд. Да не си крият престъпления извършени и от тези, които трябва да защитават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    13 Май 2024 8:53ч.

    Законът за бюджета на ДОО за 2024 г . е разчетен при параметри, в които са предвидени 11% за осъвременяване на пенсиите по реда на чл. 100 от КСО. Това е ОСНОВНИЯТ ЗАКОН на държавата.То какъв зор НС на НОИ ще взема решение за нещо, което е решено по силата на закон?! Или това ще стане защото цял месец медиите подготвят пенсионерите, че пенсиите ще се увеличат с по-малък процент?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • драстично намаляване на депутати и депутатски заплати

    13 Май 2024 10:40ч.

    Сачева, как и защо за теб като депутат винаги има пари да си увеличаваш заплатата и то всяка година и то 3 пъти годишно, и за теб и такива нефелни тунеядци като теб в НС никога няма пари за пенсионери и работещи? Тази разпасала се соросоидка никога повече не трябва да припарва до властта защото ще ни изтреби до край

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    13 Май 2024 11:24ч.

    Както казаха в "Дюн" II: Миналото е ключът да осмислиш настоящето. Едничка, водач на листата в Добрич. Приятно четене. https://jivko1128.blog.bg/novini/2021/01/23/koia-e-denica-sacheva.1745787

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доста е разкрачена

    13 Май 2024 18:15ч.

    Видно от материала множеството дипломи и магистратури са ментата, но, за това пък са истина множеството имоти за смешни суми и най-вече 28 дка на Шабла за 20000 лв....същата крадла като Буци. Хем е в отбора на БМБ, хем прави бизнес с капиталци и едни безчетни нпо-та, финансирани от шорош и америка за България...пълен потрес и цинизъм

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенсионер

    13 Май 2024 18:55ч.

    Асен лъже, киро също, но пък е луд, денков още повече и е манипулатор! Това е вярно! Всички от пп дб лъжат и крадат! Но безспорен и проверен многократно факт е, че най-големите виновници за геноцида над пенсионерите са Боко, Владито и Сачева! Това е истината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    13 Май 2024 21:27ч.

    Верно ли лъжат? Единственият, който вдигна доходите на българите е Асен Василев. Погледни цифрите и тогав дрънкай! А ако схемата е такава защо миналата година увеличиха пенсиите с 12 %, както беше заложено в бюджета по прогнозни дани, а после когато излязоха окончателните за двата параметра що не натиснаха за корекция? Сумата от двата за 22 година излезе 31,3! Деленона на две да не прави 12? Но понеже трябва да се вдига, а не да се сваля какво направиха? Скриха се под масата! Ако миналата година бяха коригирали със същите аргументи, тази никой нямаше да претендира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    13 Май 2024 20:54ч.

    Като и гледам колхозната физиономия, та се сещам за Ломброзо. Боже, до какво ниво изпадна България...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи