Демерджиев: Успели сме да респектираме хората, които превозват мигранти, за да започнат да използват тайници

Демерджиев: Успели сме да респектираме хората, които превозват мигранти, за да започнат да използват тайници

До голяма степен сме успели да респектираме тези хора, които се занимават с тази дейност, за да започнат да превозват мигранти с такива тайници, нарочно пригодени в превозните средства, доскоро нямаше такава практика. Този извод направи пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след трагичния инцидент от вчера край с. Локорско, при който загинаха 18 мигранти. Министърът е в Карлово по повод 150-годишнината от гибелта на Васил Левски, съобщава БТА.

Министърът съобщи, че активно се извършват процесуално -следствени действия, задържани са четирима човека, които имат отношение към случая, и се търси още един човек, които е успял да премине в Гърция. Ще направим всичко необходимо да обезпечим и него, отбеляза Демерджиев.

Второто нещо, което се налага като извод е, че когато се обръщаме с молба към Народното събрание за помощ, тези молби трябва да се чуват, коментира Демерджиев. Той посочи, че са поискали помощ не за себе си като служебен кабинет, а за да се справят с един национален проблем - нелегалната миграция. Тази помощ не ни беше дадена, добави той. 

Три текста в Наказателния кодекс, които ние подготвяхме като законопроект, не бяха разгледани и сега вече последиците са налице, каза още Демерджиев. 

Този човек, който стои в дъното на тази схема, има две осъждания, приключили със споразумения по пет месеца лишаване от свобода и той пак е там, пак извършва за енти път такова деяние, посочи Демерджиев. Според министъра всеки трябва да си носи отговорността. В случая отговорността няма как да е наша, защото ние на два пъти този човек сме го залавяли, на два пъти сме го изправяли пред закона, коментира министърът. Ако се бяха приели измененията, които ние искахме, в момента той щеше да е в затвора и нямаше да сме изправени пред такава човешка трагедия, смята Демерджиев. 

Тези ситуации са вследствие на това, че в случая законодателният орган не ни помогна, не помогна на България, смята вътрешният министър. Той добави: „ето ви един от заветите на Апостола – да помагаме на народа си и на държавата си, а не да търсим тяснопартийни интереси и да избягваме решението на проблеми, които са национални“. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • Идиот

    19 Фев 2023 11:29ч.

    Завършен ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И нагъл

    19 Фев 2023 12:35ч.

    ...чудовищно нагъл плужек!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мексиканец

    19 Фев 2023 13:13ч.

    Браво, бе! Така сте ги респектирали, че вече започнаха да ги задушават по пътищата. По 18 на сеанс. Но отново не съобщавате локацията, от която са били натоварени жертвите на респекта ви. Защо я криете? Тайна ли е тази локация? Тайна е, защото очевидно престъпниците са във властта и са вземали пари за охраната на тази пробойна в орградата, но трафикът респектирано продължава да си тече, нали? До привеждане до безпомощно състояние на трафикираните, както обичат да се изразяват подопечните на това министерство на респекта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народе???? Респект означава Уважение!!!!

    19 Фев 2023 13:39ч.

    Респектирам означава Уважавам. Уважавайте себе си, за да ви уважават и другите. Но явно нито себе си уважаваме, нито другите ни уважават, щом дори думите, които изричат не знаят какво означават. Уважение и престъпност в едно изречение!?!? Повече не допускайте неграмотни да говорят глупости, да ни управляват и да ни казват - не бях аз, друг е виновен за трагедията. Така положението ни вместо да се влошва, става още по-трагично и непоправимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи