Демерджиев към Кирил Петков: Не може да назначаваме шофьорите, готвачите и градинарите си за зам.-министри

Демерджиев към Кирил Петков: Не може да назначаваме шофьорите, готвачите и градинарите си за зам.-министри

„За сведение на експремиера Кирил Петков, огромното количество хора, които е управлявал новият заместник-министър на МВР г-н Ценкин в НСО са ДЕСЕТ човека. Не може да назначаваме своите шофьори, фризьори, готвачи и градинари на постовете заместник-министри и да твърдим, че действаме принципно, съобразявайки единствено качествата и компетенциите на кандидатите“, това написа бившият вътрешен министър Иван Демерджиев във фейсбук профила си.

По думите на Демерджиев това е много лош знак към хората в и извън системата и много лош подход, който гарантира провал, пише bTV.

Коментарът му е по повод интервюто на съпредседателя на ПП Кирил Петков, в което той каза, че Кирил Ценкин е управлявал огромен брой хора в НСО с безспорен авторитет и че неговата експертиза в МВР ще бъде безценна. 

Той коментира и твърденията на Кирил Петков, че ПП са вкарали текста за разследване на главния прокурор в Плана за възстановяване и устойчивост и са посяли съдебната реформа. 

„Прави много лошо впечатление, когато не признаваш стореното от другите и техните постижения. Още по-лошо впечатление прави обаче, когато се опитваш да си припишеш чужди заслуги. Много представители на управляващата политическа сила (последно г-н Кирил Петков в интервю от днес) от повече от месец се опитват да внушат, че са вкарали една или друга реформа в Плана за възстановяване и устойчивост, в частта му, касаеща съдебната реформа и борбата с корупцията. Истината е, че в тази му част ПВУ беше пренаписан в актуалния му вариант от мен, в качеството ми на зам.-министър и министър на правосъдието. Лично аз и вицепремиерът Атанас Пеканов водихме преговорите с ЕК и ги убедихме, че това са правилните и работещи реформи“, пише още Иван Демерджиев във Фейсбук.

Демерджиев посочва, че всички законопроекти в тази част на ПВУ са били внесени в МС по времето на последните две служебни правителства от екипа на Крум Зарков и са приети и внесени в Народното събрание именно от техния Министерски съвет.

 

Коментари

  • jelezen

    21 Юни 2023 0:17ч.

    Може , може. Това е промяната. К.Петков го гледах с бащаму По БТВ или НОВА, който изглеждаше като божикравичка , как спасяват Боян Петров. Дали си били последните 50000 лева. Голяма реклама беше. После какво Канадеца /американец/ Киро имал милиони /по справка от него/. Това ви е правителството средностатистически алчни тъпаци контролирани от САЩ исаните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охоооо

    21 Юни 2023 2:07ч.

    Могат и още как! Питайте Пинокио, Карабас Барабас-Атанас и Тиквата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    21 Юни 2023 1:00ч.

    Всичко може, Киро простото може да си лъже без да му мигне окото. А като има и де@@ли да му вярват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се знае

    21 Юни 2023 1:02ч.

    ЕК падна преди години, когато председателката и назначи личния си зъболекар за началник на кабинета си. Падна за корупция! Този акт с назначението беше приет за корупционно действие на Председател на ЕК. А сега! Сега се тресат от корупция, про100-то няма граници на изцепките си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    21 Юни 2023 1:09ч.

    Тати Петко д го пращат комисар в ЕС и да приключваме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петко Татков

    21 Юни 2023 1:13ч.

    Подкрепям!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е, не може.

    21 Юни 2023 1:34ч.

    Имаме доста горчив опит с един телохранител, който стана главен секретар на МВР, кмет и премиер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За шофьори Не

    21 Юни 2023 1:36ч.

    но за метреси YES.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българският народ може да е компактен

    21 Юни 2023 10:08ч.

    но също така изглежда да е изключително проЗт. Според социологически изследвания (от по-достоверните), ПП-ДБ са загубили едва 5% (от техните 7%, не разбирайте че са станали 2%, а разполагат с 95% от предходните избори) в резулат на всички безобразия, които видяхме. Вярва им скотонаселението, няма майтап!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асена

    21 Юни 2023 11:40ч.

    Аз пък си назначих бой-френда за шеф на НАП !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи