Делян Пеевски след блокажа по вота на недоверие: Колегите да четат знаците

Делян Пеевски след блокажа по вота на недоверие: Колегите да четат знаците

"Това е вечерта на знаците." Такова послание отправи към ПП-ДБ председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски минути след като недостатъчен кворум блокира втория вот на недоверие срещу правителството, оглавявано от акад. Николай Денков.

"Надявам се колегите тази вечер да прочетат знаците и да не рушат евроатлантическото парламентарно мнозинство, което ще застраши евроатлантическото правителство с коалициите, които направиха по места с "Възраждане и БСП". Това не може да се случва", заяви Пеевски след като по-рано от партията му се присъединиха към подозренията на ГЕРБ, че ПП-ДБ се комбинира с опозицията, за да управлява общински съвети като този във Варна, например.

"Или ще има евроатлантическо мнозинство, или ще има про-Путин мнозинство, което управлява България - ние в него няма да участваме. Както видяхме и колегите от ГЕРБ няма да участват", заяви лаконично председателят на ПГ на ДПС.. 

Минути преди това всички депутати на ДПС и ГЕРБ демонстративно напуснаха пленарната зала и отказаха да се включат в гласуването на вота на недоверие. Така БСП, ИТН и "Възраждане" събраха само 66 гласа за свалянето на кабинета. Те призоваха ГЕРБ и ДПС да се върнат щом имат възражения към министри, но не бяха чути. В крайна сметка опозицията провали кворума и така даде нощ за размисъл на (не)коалицията.

Утре трябва да се проведе окончателното гласуване на вота на недоверие на правителството за несправяне в сектора "Сигурност и отбрана".

При първото гласуване "за" оставката на кабинета гласуваха 66 народни представители."Против" се обявиха само от групата на ПП-ДБ с 61 гласа, след като преди това ГЕРБ-СДС и ДПС демонстративно напуснаха залата заради отхвърленото предложение за незабавно прекратяване на дерогацията за руски петрол. Поради изискването вотът да се смята за успешен само ако е подкрепен от 121 депутати, решението беше отхвърлено. 

Поискано беше прегласуване, но преди това бяха направени две проверки на кворума. Последвалите почивки не бяха достатъчни за събирането му и председателят на НС Росен Желязков закри заседанието.

Утре сагата с прегласуването продължава.

 

Коментари

  • путиноидите не са българи

    16 Ное 2023 16:40ч.

    Ще ги прочетат, Шиши, бъди рахат!Дори само мисълта, че утре вотът мине и кабинетът рухне, ще ги изпълни с такъв ужас, че ще приемат дерогацията да се премахне още утре вечер, само за да не изпуснат кокала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Ное 2023 18:42ч.

    Тази вечер ще се договарят комисионните и всичко утре ще е евроатлантически рай !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...В крайна сметка опозицията провали кворума ...

    16 Ное 2023 16:41ч.

    Aaa?!?!? Я пак? Това кой го е писал и на какви субстанции е бил? Можеше да спомене "управляващата опозиция", "опозицията, подкрепяща управлението" или нещо в тоя род. Б@х тая "опозиция"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делян Пеевски след блокажа по вота на недоверие: Колегите да четат знаците

    16 Ное 2023 19:35ч.

    Иносказателно да говори е подходящо за г-н Доган, в ДПС не се чува да има друг интелектуалец, не ли?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мале

    16 Ное 2023 16:46ч.

    Шиши и Боку са на път успешно да изземат идентичността на умнокрасивите: и русофобията, и съдебната реформа, и конституционната реформа...На ден повтарят по стотина пъти за някаква про Путин коалиция, и за собствената им непокътната евроатлантическа ориентация, която е заплашена именно от ППДБ. Такъв театър на абсурда едва ли някой си е представял преди 3 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На кой му пука за колонията България, бе кретен!

    16 Ное 2023 16:49ч.

    Най-много ДПС като гламави повтарят евроатлантически та евроатлантически ценности. ..................... Какви са тия ценности, бе ханъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин е гениален

    16 Ное 2023 16:50ч.

    Избра Тръмп, Пеевски клати, евала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евала на Мерде-9н) от посослствоТО

    16 Ное 2023 16:57ч.

    Мачкай мъдите на Пеевски и на Борисов! Яко стискай! Магнитски! Магнитски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    16 Ное 2023 16:57ч.

    ХА ХА ХА ХАХА .Много се кефя да гледам дебелия всеки ден на плантацията под надзора на САЩисаните. ХА ХА ХА. И толупа също ХА ХА ХА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПФУУУ

    16 Ное 2023 17:01ч.

    шишко, идва коледа, шишко! Поздрави от бай ти илия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    16 Ное 2023 17:12ч.

    Някой ще настъпи котето по опашката, но няма да са ПП. Лошото е, че ще го отнесат хората на територията отново. Така или иначе това, което искат покрай "Лукойл" няма да им се случи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    16 Ное 2023 17:13ч.

    само не мога да разбера тоя зор с тази дерогация,явно нещо сериозно трябва да се случи сега или никога ,някой стиска яко топките на двете мутри

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Ное 2023 17:21ч.

    Аз ако съм на ПП сам ще си гласувам свалянето, ако се вдигне цената, повече парламент няма да видят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    16 Ное 2023 17:34ч.

    Стадото, наречено "народ" пак ще си гласува за тях. Цената на газа скочи миналата година заради Киро и компания, но нямаше последици за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пфу!

    16 Ное 2023 17:31ч.

    Честно казано взе да ми писва от “активността” на дебелия. Голям страх ги гони двамата с Боксън. Чак е противно да гледаш как се мазнят на посолството, а то пет пари не дава за техните плонжове. Мизерна работа! А им се чудя на тия, дето сутрин обяд и вечер се напъватда хвалят дебелото момче и Доган. Явно това добре се плаща. Кънчо Стойчев вече се е насрал да хвалебства. То бива раболепие, ама айде и малко приличие (все пак).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И с какво заслужих

    16 Ное 2023 17:41ч.

    Да гледам по все сайтове на снимка тоя сурат ежедневно, минимум по три пъти на ден, да му чета бясната русофобска истерия и как се опитва да командори, гаче ли България му е бащиния? Не искам да мисля тези, които все още гледат телевизия. Още по не искам да мисля тези, дето ходиха да протестират срещу назначаването му за шеф на ДАНС, щото техните в момента са в не-коалиция с... това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    16 Ное 2023 17:46ч.

    какви са знаците - сваляте правителството и депутатите на ГЕРБ остават без заплатки от 10 хиляди, а ДПС - дали самият пеевски ще е в следващия парламент, че вече и той е на депутатска заплата само, колкото и да се старае няма да му върнат заграбеното от българския народ, аз поне лично одобрявам санкциите наложени на пеевски, иначе нямаше отърване, същото го чака и борисов, ако не сега в близко бъдеще

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    16 Ное 2023 18:40ч.

    Ха ха. Силни знаци и ясни сигнали. Или беше обратното? Всички сте на коневръза и а се отвържете няма да има сено, а камшик. Не ставате за мустанги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    16 Ное 2023 18:45ч.

    Като кьорав кон на градински долап сте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скитник

    16 Ное 2023 19:24ч.

    Димките с дерогации и данъци на Лукойл са с единствена цел - да се сложи ръка на рафинерията. Пеевски има опит с ограбването и ликвидацията на КТБ. В много идва "евроатлантизма" - и на двамата. В дует. Ако може да се откупят. Няма да може - само в краткосрочен план, ще забавят малко. С разгрома на Украйна нещата ще дойдат на мястото си - но де толкова акъл да се мисли в перспектива...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    16 Ное 2023 20:05ч.

    "Рекет даден, рекет приет" ПП/ДБ окончателно станаха притурка на г-н Пеевски. Алчността е лош съветник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да правим обратното на това, което казва Пеевски, за да не сбъркаме

    16 Ное 2023 20:22ч.

    Използват мантрата "евроатлантически" за да прикриват престъпленията си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fiba

    16 Ное 2023 21:24ч.

    Дерогация-мерогация. Целта е ясна. Справка ТЕЦ-Варна. Пак ще я карат на руски петрол, само ще сменят товарителниците на турски пристанища и пей сърце. Друго обяснения нямам за акъла на Доган да побутва Шиши. Той няма по-добра дикция от Карадайъ. На акъл нещо средно между Кирчо и Бойко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    16 Ное 2023 22:06ч.

    Пеевски със всички сили работи срещу хората, и тези от ДПС! Ако човек го гледа има високмерие понеже е богат но и някаква ненормалност! Но парите му не са чисти, и той не е чист! Мястото му в списъка Магнитски се пази, а парите няма да му ги дадат, гарантирано! Да помолим Посолството по бързо да го включи! Силно неприятен човек е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи