Делян Пеевски се кандидатира за лидер на ДПС

Делян Пеевски се кандидатира за лидер на ДПС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Делян Пеевски се е кандидатирал за председател на ДПС. Дали ще бъде избран ще стане ясно на 24 февруари, когато ще се проведе Национална конференция на партията. Именно тогава ще бъде избран новият лидер на движението.

Пеевски откри заседанието на Централния съвет на партията в столичния хотел "Рамада" по-рано днес. Очакваше се то да бъде ръководено лично от Ахмед Доган, който пое оперативното ръководство на ДПС след оставката на Мустафа Карадайъ преди 10 дни.

"Господин Доган има грип и си е вкъщи. Той е казал това, което е преценил, аз не мога да коментирам", обясни Пеевски след заседанието, което протече при закрити врата.

Партията се е разделила с още един от лидерите си - освободен е лидерът на младежката организация Сезгин Мехмед. Постът ще се поеме от Танер Кабил. 

Централният съвет на ДПС се събра днес на заседание, за да насрочи датата на Националната конференция на партията. На съвета дойдоха членовете на широкото ръководство на партията. Сред тях са депутатите на ДПС, доскорошният кмет на Кърджали Хасан Азис, евродепутатът Илхан Кючюк, Сезгин Мехмед, Ахмед Ахмедов, който подаде оставка като зам.-председател на Централния съвет два дни след оставката на досегашния лидер на движението Мустафа Карадайъ. 

Делян Пеевски откри сам началото, след което заседанието продължи при закрити врата. 

"Делян Пеевски е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца, защото с неговата комбинативност, медиаторски умения и хиперактивност върна центъра на властта в парламента. Превърна се в желан партньор", това се казва за Пеевски в словото си пред Централния съвет Ахмед Доган.

Оставката на Карадайъ Доган определи като "изненадваща". Каза обаче, че той има значителен принос за ДПС.

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • thenewone

    17 Ное 2023 15:47ч.

    Козяк спечели срещу Ердоган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адолф путлер

    17 Ное 2023 15:55ч.

    Ти обратното ли искаше?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Ное 2023 15:59ч.

    Все ми е тая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    17 Ное 2023 16:55ч.

    То сякаш е имало война? То си е за наша сметка, по скъп бензин, газ и т.н. Амитата ще печелят с препродаване на руския газ и петрол през византийско, ние ще плащаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    17 Ное 2023 16:56ч.

    Недей тъй, дори и кола да нямаш, всичко ще продължава поскъпва след като приключат и с лукойл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адолф путлер

    17 Ное 2023 15:54ч.

    Отдавна е ясно, че Дебелян ще оглави ДПС. А не след дълго и Министерския съвет. Той мрази путлер и това изкупува всичките му грехове. Вече е и любимо копеле на Големия бял брат във Валингтон

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеевски активно участва в унищожаването на България като държава

    17 Ное 2023 16:02ч.

    И Ердоган е доволен също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Ное 2023 16:05ч.

    Дрънканиците на Мамин Прасчо са цената, която плаща. Доган се прави на улав - никъв феномен не е, а здраво приклещен. Помня го, когато на 20+ години стана некъв в началник в пристанището във Варна. Тогава още учеше някъде, в Свободния университет ли, не помня, а пък не си заслужава труда да ровя. Помияр, който лае, не хапе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    17 Ное 2023 16:57ч.

    Не хапе ? Недей тъй, дори и кола да нямаш, всичко ще продължава поскъпва след като приключат и с лукойл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @!@

    17 Ное 2023 15:54ч.

    Ех, колко лесно американците придобиха още една партия в България. Сложиха корумпето Пеевски в списъка "Магнитски" и му запорираха паричките. После му казаха "сега вече работиш за нас или те скопяваме". Дебелия, бързо се съгласява да "сътрудничи" и вече пее на фалцет, с пълно гърло, чужди кънтри песнички. Е, отива му, все пак се казва ПЕЕвски...;-) Същевременно обещават на Доган безоблачни старини, стига да не се пречка. Издигат маминия дебеланчо на поста Председател на парламентарната група на ДПС, за да може плебса да свикне на го гледа всеки ден, а следва да бъде назначен и за Председател на Партията… И хоп - готово! Нали никой не изпитва съмнения, на кого точно е дело Сглобката?... БорисOFF, го заяви ясно преди дни: "Всичко се решава отвън"!... Лошото е, че всичко ОТВЪН вече ни е дълбоко ВЪТРЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Присъстващите в залата са съмнително усмихнати

    17 Ное 2023 16:03ч.

    Или озъбени?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Озъбени са

    17 Ное 2023 18:00ч.

    Боже опази!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Туземец

    17 Ное 2023 16:00ч.

    След тази очаквана новина, отвращението ми, като българин, срещу тази турска партия, която вече стана и американска, рязко се утрои! Такава комбинация вече не е само токсична, тя си е направо смъртоносна за България! А хората, които подържат този своеобразен троянски кон в БГ-политиката, може да са всичко друго, но със сигурност не са българи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Ное 2023 16:52ч.

    Машаллах !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се таковат младите и глупави умно-красивци

    17 Ное 2023 16:13ч.

    Повечето ручаха жабетата, сега ще преглъщат пачата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    17 Ное 2023 16:23ч.

    А аз чакам реакцията на обикновените турци!:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормално!

    17 Ное 2023 16:29ч.

    Досега Доган се справи на Отличен със запазването на мира в страната! Днес е болен от грип, но някои го разбираме също на Отличен! Въпросът е какво следва от тук нататък?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грух

    17 Ное 2023 16:29ч.

    Все едно Владо Кузов да се кандидатира за директор на детска градина.Сега Шиши трябва да приеме исляма и да се обреже или изреже,все тая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    17 Ное 2023 16:30ч.

    Вай, Вай, ще каже една стара кадъна. Гледам снимката на хората от първият ред и виждам в погледите им ирония, съжаление, присмех. Доган като всеки старец може да произведе някоя глупост. Всички знаят, че Шиши е в списъка " Магнитски" и сега уж води дела срещу Държавния департамент на САЩ за да бъде изваден. Може и да спечели, защото включването в този " черен списък" не почива на никакви правни доказателства. Това е политически лост за влияние. Но за нас нормалните българи има и плюсове. Първо, ДПС ще бъде по-далеч от Босфора и изселниците няма да бъдат водени под строй да гласуват. Второ, в Родопите не всички ще са доволни, и трето, купуването на ромските махали не ще компенсира отлива на българските турци. Това води до намаляване на броя гласове за ДПС и ще е пропорционално на отлива към другите партии. Така, че ДПС няма да стане втора политическа сила. Ще се превърне в поредната клиентелистка партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аферим, бакалъм

    17 Ное 2023 16:44ч.

    Корабът България е заседнал безпомощно в едни плитчини с остри рифове. Вълните го люшкат и блъскат и под ватерлинията се отварят все нови и нови пробойни. Това не е първият случай в живота на Доган, когато той е бил подложен на тежък натиск. Сега се е поддал доброволно и е бил "смачкан". Този път обаче, той в допълнение философски е избрал да се сгъне пред насилника и да приеме неговите условия, но предпочитайки личния си интерес и воден от користни мотиви. Зер, стига толкова чест и достойнство! Някога комонетета хем го смачкаха, хем го пратиха в килията на смъртника. Не се живее само с чест, то си трябва и една "коричка сух хляб". Е, покрай нея може и някоя крупна недвижимост, още нЕколко фабрички, пък нЕкоя и друга централка. Ако може нещо така по хидрочастта да бъде и по енергиите, че човекът там вече е сложил здрави темели! Разболя се днес субектът, не посмя да си покаже орезилената физиономия пред актива, че оттам се чува ръмжене и кой знае какво може да последва. Ахмед ползва някакъв опит от Михайлов. Той също имал навик да се крие в хотела, обяснявайки положението си с "прилошаване", дакото лежи в несвяст, пиян-залян! Е, резилът и покорството трябва да бъдат някак възмездени, това е човешко! Делян сега току-виж се развъртял, ама както той си знае! Може и някой от табаците пак да заработи на много смени :)). Старите му кюрдски авери още си спомнят с умиление за невероятния бизнес, който са въртели в Чорбаджи Делян. Злато ще се сипе там, като пълноводна река ще тече. Да бъдем реалисти - чорбаджито това може и да го направи, но от него друго не може да очаквате. Как си представяте той да седне и да напише доклад, анализ, визия, програма или пък изследване на терзанията и пространствените трансформации на "Аз-а". Това няма да го бъде, аз имам основателни подозрения, че той и писмо на приличен и грамотен български няма да може да сколаса. Айде, аферим, бакалъм! Резилът е голям, ама на кого му пука?!? Пък може и за добро да е?? Този цирей, това проклятие - може и да не преживее във времето и да се затрие. Дерзай, Деляне! Ти знаеш как, ти можеш\\\\\\\\\\\\1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДПС - Движение за Права и Свободи

    17 Ное 2023 16:46ч.

    Сега имате и права и свободи. Какво още искате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    17 Ное 2023 16:57ч.

    Коледа! Какво друго?:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    17 Ное 2023 18:01ч.

    Искат още пари . Доган си отмъщава на БГ с тоя грозник . Да го беше пратил първо на пластичен хирург .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    17 Ное 2023 18:49ч.

    Да погледнем на това като един експеримент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    17 Ное 2023 20:24ч.

    е и, американците така ще се впечатлят, че ще му отменят санкциите, глупак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бате Винету

    17 Ное 2023 20:43ч.

    Кой създаде ДПС, кой е Сокола, Ю. Лютви, на коя точно сигурност бяха сътрудници? Много въпроси на които всички знаем отговорите. На 21г. това момче стана зам. министър и да подредим пъзела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Ное 2023 20:46ч.

    Не е държавна, поне не нашата държава. Някоя друга баласеше безпрепятствено. Коя ли се чувстваше като в губерния?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи