Делян Пеевски : Най-малко Христо Иванов може да бъде съдник. Умнокрасивите не могат да ни налагат нищо!

Делян Пеевски : Най-малко Христо Иванов може да бъде съдник. Умнокрасивите не могат да ни налагат нищо!

„Г-н Иванов трябва да разбере следното нещо – наше право е да решаваме кой участва в комисията и ако искат да правят конституционна реформа, така ще бъде. Те не могат да бъдат морални съдници на който и да било“, коментира депутатът от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента, съобщава БТА. "Трябва да има нов обществен договор и всички хора, които представляваме, да бъдат еднакво уважавани. Няма по-умни и по-глупави избиратели, по-добри и по-лоши, по-красиви или по-грозни, което се опитват умнокрасивите, както сами се определят, да ни го налагат", заяви още Делян Пеевски, цитиран от "Епицентър".

По-рано днес в декларацията от името на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ във връзка с избора на Делян Пеевски за член на Комисията за по конституционни въпроси в парламента, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов призова да си дадат няколко дни малко да се успокоят, другата седмица да проведат още един кръг консултации и да предложат реконструиране на комисията.

В отговор на декларацията на ПП-ДБ Делян Пеевски каза, че в миналото има много случаи, които показват, че те не могат да бъдат морални съдници. "Най-малкото г-н Христо Иванов може да бъде съдник на мен или на някой и той го знае много добре", заяви депутатът от ДПС.

"Не говорим за дадена персона, а просто, че някои партии и организации не могат да бъдат морални съдници на България. Доверието се дава на различни партии, за които избирателите гласуват. Всички тук сме с излъчено доверие. Няма как една партия да е съдник на друга. нямат това право. Можем да им погледнем миналото и техните обвързаности. Нямат моралното право.

Трябва да има нов обществен договор и всички хора, които представляваме, да бъдат еднакво уважавани. Няма по-умни и по-глупави избиратели, по-добри и по-лоши, по-красиви или по-грозни, което се опитват умнокрасивите, както сами се определят, да ни го налагат", настоя Пеевски.

"Трябва да кацнат в парламента, защото се реят още и не разбират какво се случва в България. Всичко, където летяха някъде в розовите облаци, свърши със състава на това правителство. Трябва да кацнат, имат правителство, да направят разумните неща за България. Когато кацнат, ние ще бъдем тук, за да водим разговори в името на всички наши избиратели", настоя депутатът от ДПС.

Той подчерта, че никой не може да изключи ДПС от разговори. "Ако 204 депутати смятат да изключат ДПС, нашите избиратели няма да ни изключат от този договор и от разговора за нов обществен договор", отговори той на въпрос може ли мнозинството да ги изолира. 

Проектът на ДПС за конституционни промени, предложен преди година и половина, днес е публикуван на сайта на Движението. Предложенията на ДПС включват разделяне на Висшия съдебен съвет на два висши съвета - на съдиите и на прокурорите от по 13 души, и главният прокурор да е само с методическа функция, информират от пресцентъра на Движението. 

Източник: БТА, "Епицентър"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ха ха ха

    08 Юни 2023 15:36ч.

    ? кефи на макс !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    08 Юни 2023 15:55ч.

    апцалутно! поставил е умнокрасивия гусин на мястото му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • УМНОКРАСИВИТЕТА срещу ДЕБИЛИТЕТА

    08 Юни 2023 16:03ч.

    нерадостния избор пред България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цакане с топла бира

    09 Юни 2023 0:31ч.

    Пеевски може да е всякакъв (и на мен ми е противен), но има проект за промяна на Конституцията. Какво имат ППДБ? Христо има дълъг нос, Наско къса пишка, Кирчо разполага с парапет. Е, с тези неща трудно се прави Конституционна реформа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баси какви нещастници са умникрасивите

    08 Юни 2023 16:07ч.

    след като баце и пеевски звучат разумно, в сравнение с тях .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    08 Юни 2023 16:43ч.

    Колко важно е било напускането на залата от ВЪЗРАЖДАНЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а дано занапред е все така

    08 Юни 2023 16:58ч.

    Браво Пеевски! Основна задача в България е "умнокрасивитета" и "джендъритета" от ПП и ДБ да бъдат наврени в миша дупка. Те рекетираха и изнудиха всички да ги подкрепят заради посолствоТО и Усрайна. Сега всеки ден се гаврете с тях. На МАХ. Народът се кефи страшно много. Да не би онзи пелтек Петков да е нещо над тебе. Поне три умствени нива е по-ниско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    08 Юни 2023 17:10ч.

    Съмнявам се, че ДПС ще ни опази от джендъризма и НАТО-визма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    08 Юни 2023 17:55ч.

    от натю дпс няма да ни пази, отнапред е ясно. но поне в борбътъ срещу жендеризъмъ да се включат. ако не за друго, заради избирателите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости

    08 Юни 2023 20:38ч.

    Ще пази, колкото са на мнение, че Истанбулската конвенция трябва да се приеме. Те искат да се приеме, а тя отваря точно джендърските врати, както е писано в нея в един член алинея 4, че полът, за който става въпрос в конвенцията не е биологичният пол, а "социална норма" или "конструкт" (не помня точно термина, когато четох документа преди няколко месеца).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да си дойдем на думата

    08 Юни 2023 17:38ч.

    Пеевски начело на ДАНС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ауууууууу възмутен съм!!!

    08 Юни 2023 18:18ч.

    Аз, който дни и нощи надувах вувузелата, за да сваля Шишито! Ще се самозапаля!!! Без това усещам едно парене откъм демократичните си полукълба!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бял роял

    08 Юни 2023 19:00ч.

    Браво, Деляне! Бий красивите! Искам да излязат на паветата, да реват със сълзи, да си късат дрехите! Не възразявам да изкарат пак белия роял, Жана (може и Мариана да я пишем, стига да е революционерка) да разголи гръд и да ни посвири!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    08 Юни 2023 19:13ч.

    Само за едно е прав, че всичките имат обвързаности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    08 Юни 2023 20:42ч.

    Не симпатизирам на Костадинов ( винаги оригинала - Сидеров е по-добър от копието), но ако те вчера умишлено и съзнателно, а не като нечия патерица, не участваха в гласуването за Пеевски и кворума падна, свалям им шапка. С избора на Д.П. създадоха хаос в главите на "умнокрасивите". Както казва българският народ, Д.П. "ще лъщи като въшка на челото" на неродената реформа на Х. Иванов. Умишлено или случайно - шамара е звучен. Фигурата на корпулентния не може да се скрие и ще кара всеки да се погнуси от всички решения на комисията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Андрешковец

    08 Юни 2023 22:42ч.

    Не ме радва това, че Пеевски е прав. Преди 10 години умнокрасивите попречиха на Пеевски да разкости Герб и върнаха Борисов на бял кон. По онова време умнокрасивите обвиняваха Станишев за репликата "Или гласуваме за Пеевски, или правителството пада". Нека сега сами отговорят защо Пеевски им чете морал на тях, вместо те на него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    09 Юни 2023 2:18ч.

    В тази тежка мутренско-мафиотска вендета, няма кой прав, кой крив. Водят война и си кроят шапките за нашите пари, кой ще ни дои, и кой ще ни стриже. Христо Иванов е много долно човече, но Пеевски е по-голям гад, защото е първобитен по същността си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи