Делян Пеевски и Джевдет Чакъров бяха избрани за съпредседатели на ДПС

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров бяха избрани за съпредседатели на ДПС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са новите съпредседатели на ДПС. Двамата бяха избрани единодушно от делегатите на XI-ата национална конференция, която се проведе днес в София.

Изборът на новите лидери и промените в устава на ДПС станаха в закритата част на конференцията. Преди това Юнал Лютфи приветства присъстващите, а евродепутатът Илхан Кючюк представи доклад за изминалия мандат.

Движението остана без председател в края на октомври, когато оставка от поста подаде Мустафа Карадайъ. Ролята му тогава пое почетният председател на ДПС Ахмед Доган. А формулата движението сега да се оглави от двама съпредседатели бе зададена именно от него в началото на годината. Още тогава Доган предложи начело на партията да застанат Пеевски и Чакъров.

Според Доган Чакъров трябва да носи отговорност предимно за традиционните райони на ДПС, за добросъседските взаимоотношения с Турция и с либералните формации.

"Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, които имат като че ли вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата. За кратко време той се очерта като парламентарист и ще бъде позитивно да продължава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се фокусира предимно в разширяване на електоралното присъствие на ДПС", каза Доган тогава.

На събитието в София днес се събраха над 1000 делегати от цялата страна, депутати от Азербайджан и Турция, представители на международните организации, в които ДПС членува, евродепутатите на партията, посланикът на Турция в София Айлин Секизкьок, главният мюфтия. Даниел Митов и Теменужка Петкова от ГЕРБ и Драгомир Стойнев от БСП поздравиха движението от името на лидерите си. Поздрав изпрати и Симеон Сакскобургготски, а президентът на Турция Реджеп Ердоган се включи с видеообръщение.

Самият Доган обаче отсъства от днешната конференция. Словото му бе прочетено от евродепутата Искра Михайлова. В него Сокола се обяви против избори 2 в 1 (парламентарни и европейски през юни). Той призова ДПС да се върне обратно при хората, защото иначе има опасност да се превърне в "бутикова платена партия". 

Източници: "24 часа", epicenter.bg

 

 

Коментари

  • вай-вай-вай

    24 Фев 2024 17:59ч.

    И Джевдет сит (а той има завиден апетит, от 100 000 евро нагоре), и Дилян цял.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ура, ще играм кючеци на благоденствие

    24 Фев 2024 20:38ч.

    Тип Ердо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Фев 2024 18:16ч.

    Орташката работа - бошлаф работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    24 Фев 2024 18:28ч.

    Ся Шишо ще получи поздравления от Боце, ще направи банкет, само не се знае преди или след банкета ще продължи да храни Ицо. Щото няма да му остави последната реплика. И тъй, в еротични закачки до Ротацията ...кво става у нас или до нас няма значение. Хората си имат важна работа-ще се делкат порции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Фев 2024 21:25ч.

    Не ги притеснявай. Дай им време за банкета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    24 Фев 2024 19:26ч.

    На Ирена Кръстева детето било "технократ"... Думите са излишни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, Диляне, гордея се с тебе

    24 Фев 2024 20:26ч.

    и мечтая да си седим пак - аз в скута ти... твой Бойкикев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    24 Фев 2024 21:08ч.

    Няма друга по-тоталитарна партия от ДПС. И ГЕРБ бяха такава, но напоследък Боко се снишава и изтласква друг да му вади кестените от огъня. Не е много ясно кой е определил Доган за изключителен политик, който взема само правилни решения, но мисля, че с избора на Пеевски, Доган сгреши. Пеевски е символ на бандитизъм и корупция. При идващата смяна на елитите, той трябва да полежи в затвора поне 139 години, за да изкупи престъпленията си. И такъв екземпляр да инсталираш начело на партията си, не говори добре за наставника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неизненадан

    24 Фев 2024 22:15ч.

    Търкулнало се гърнето, та си намерило похлупак.... Само че миризливата манджа е за всички нас....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даниела Колева

    24 Фев 2024 22:35ч.

    О, ВРЕМЕНА,О НРАВИ! Поздравление от Ердоган, четено от евродепутат послание от Доган, охрана! Наглост и нахалство, които са безгранични..., а ''мазното турско кафе''?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи