Делян Добрев: Ще внесем предложение за отпадане на дерогацията от 1 януари

Делян Добрев: Ще внесем предложение за отпадане на дерогацията от 1 януари

Снимка: БНТ

Депутатът от ГЕРБ СДС Делян Добрев обяви, че внася отново предложението за прекратяване на дерогацията на руски петрол, този път от 1 януари следващата година. Утре той ще свика заседание на Енергийната комисия, а в четвъртък ще предложи да бъде гласувано в пленарна зала. Подписите си под предложението са потвърдили лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Делян Пеевски и Йордан Цонев. 

Добрев очаква подкрепа от съпредседателя на ПП ДБ Христо Иванов: "Вчера комисарят по финанси каза, че силно насърчава България да отмени дерогацията за руски петрол, защото се разследва какво се случва с руския петрол, който е доставен в големи количества - 45 млн. барела". Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

"Повече от 60% от това количество се изнася към открито море. Затова получаваме сигнали от еврокомисаря по финансови въпроси", обясни още Добрев. 

"Второто събитие е от днес, от участие на Кирил Петков в 14:10 ч. в Брюксел като ключов говорител в Европейския център за политики. Там той е казал, че той е този, който спира руския петрол. Надявам се, че докато от Брюксел до България, да не си е променил мнението. Считаме, че те ще подкрепят падането на дерогацията от 1 януари, такъв проект на решение ще внесем с Бойко Борисов, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Христо Иванов", добави още Делян Добрев. Той поясни и че ще свика извънредно енергийна комисия, за да мине това предложение. 

Утре депутатите от ГЕРБ СДС ще влязат в пленарна зала и няма да бойкотират заседанието. По думите на Добрев няма отстъпление от заявеното по-рано от председателя на ПГ Десислава Атанасова, че те ще подкрепят само промените в Конституцията, защото тази седмица в програмата на парламента ще бъдат включени само проекти, предложени от народни представители и свързани с Украйна, както и промените в Конституцията.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • По полека!

  05 Дек 2023 19:32ч.

  Изчакайте да видите, как ще се развият нещата на фронта! Като воюваща държава, ще ни натоварят с репарации и контрибуции!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  05 Дек 2023 19:45ч.

  тия се надпреварват да клатят популацията си ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • :::

  05 Дек 2023 20:00ч.

  И добре им се получава

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това шоу стана досадно:

  05 Дек 2023 20:16ч.

  ДелЯнизъм, дебЕлизъм и дебИлизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наSRахте се това "отпадане на дерогацията"

  05 Дек 2023 20:18ч.

  Сега вече го размазвате, и размазвате ! И цялата тази воня, цялата работа е за да пазите Батката от Магнитски, както и да приберете едни пари. Ама големи пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ххахах

  05 Дек 2023 22:04ч.

  Тези изроди докато не направят бензина 5 лева няма да мирясат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ваксиниран веган

  05 Дек 2023 23:21ч.

  Някой знае ли друг случай по земното кълбо политици да гледат да съсипят най-голямото предприятие в страната, даващо 12,5% от БВП, което на всичко отгоре дори по техните думи реализира свръхпечалби, т. е. просперира и никой да не ги преследва и съди за това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  06 Дек 2023 9:12ч.

  делянчо, делянчо, боклук си беше, такъв си и остана, мамин сладък! Вдигнат ли се още цените на горивата, ще ти н авра тивката отзад! боклук долен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи