Делян Добрев: "Промяната" ще падне до четвърта политическа сила, ГЕРБ ще състави кабинет

Делян Добрев: "Промяната" ще падне до четвърта политическа сила, ГЕРБ ще състави кабинет

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

ГЕРБ като първа политическа сила ще направи всичко възможно да състави кабинет - не тяснопартиен, а на коалиционен принцип, съставен от партиите, изповядващи евроатлантическите ценности, в които той включи ДБ и ДПС, това заяви в предаването „Лице в лице“ Делян Добрев от ГЕРБ.

Той направи собствена прогноза за изборите:

Ето как нареди Добрев политическите сили и евентуалните им народни представители в парламента след вота на 2 октомври:

Първа политическа сила ще е ГЕРБ със 75-80 депутати.
На второ място след нея се нарежда "Възраждане" с 45-50 депутати.
Третото място ще бъде заето от ДПС, които ще успеят да вкарат около 40 депутати.
"Продължаваме промяната" се срива до четвърта позиция с под 30 народни представители, убеден е Делян Добрев.
БСП ще е пета с 25-30 парламентаристи.
ДБ - с около 25 депутати.

Ще предложим разговори с евроатлантическите политически сили. Преговори с "Възраждане" няма да има, те са против въвеждането на еврото, заяви още Делян Добрев.

Броим "Продължаваме промяната" в евроатлантическите формации, но не знам кого от тях да ползваме в следващо правителство. ДПС е евроатлантическа партия и с "Демократична България" ще разговаряме", подчерта представителят на ГЕРБ. Той уточни, че "Има такъв народ" също е евроатлантическа партия.

Според него е важно да се състваи широко коалиционно правителство, което да има хоризонт от поне една година.

Икономиката

„Паднало е кръвното на нашата икономика. Трябва да ѝ се помогне. Когато падне кръвното, трябва кафе и кола. По най-бърз начин трябва да започне използването на европейските фондове“

Според него причината за бавното усвояване на средства от ЕС е честата смяна в изпълнителната власт.

„Ако Планът за възстановяване вече работеше, нямаше да падне кръвното на икономиката“, уточни Добрев.

„Първата и основна наша задача в следващия парламент ще бъде да се справим с кризата. Единственият индикатор, който показва дали сме в криза, или не – това е консумацията на електроенергия. В последните три месеца на редовния кабинет имаме спад с до 5% месечно. За август имаме 33% спад на употребата на газ. Това означава, че и производството е спаднало“, посочи той.

Цените на горивата

„Правителството трябваше да вземе мерки за цените на горивата. Асен Василев отиде в Европа, за да вземе изключение от правилата на ЕС. България е единствената държава с излаз на море, на която се разреши вносът на петрол сорт Урал“, допълни Добрев.

„Аз разбирам да се влачиш в ЕК по корем, за да се ползва руски нефт, ако това беше довело горива в рамките на 2,50 лева. Те не го направиха, за да има евтини горива, а за да има печалби на „Лукойл“. През 1992 година „Лукойл“ е работил с неруски газ“, коментира бившият министър на енергетиката.

Според него в предишните управление цената на нефта от Русия е била по-висока от останалите, но цената не достигнала 3 лева.

„В момента на нашата икономика ѝ е паднало кръвното и се намира в драматична ситуация", изрази се образно Добрев.

„Ние сме се справяли с кризите и преди. Икономиката ни се нуждае от нещо тонизиращо, като кафе или кола. Един вид кафе са европейските фондове. Ще ускорим този процес, както и преди. Ние още не сме започнали усвояване на европейските фондове, които ни се полагат. Това се дължи на факта, че няма е стабилно правителство, което да оформи документите и да даде възможност на фирмите да усвояват средства. Ако Планът за възстановяване и устойчивост беше предаден навреме нямаше на нашата икономика да ѝ падне кръвното“, подчерта политикът.

В началото на разговора Добрев, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково, заяви: "Аз каня Кирил Петков на дебат от месец и нещо и все не идва. Бих се радвал да влезе в студиото сега и да говорим. Вчера бях в Хасково, но ако бях на дебата по БТВ – щях да остана". 

 

 

Източници: бТВ, epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Кажи с кой ще се коалирате, бе кютук,

    29 Sep 2022 18:56ч.

    пак ли с Копейкин тайно и ДПС ще ви оножда отзад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    29 Sep 2022 19:40ч.

    Тиквата и Мустафа шъ сЪ целИват официално. Урсула и Мустафа ( не е тафтология ), ще им кумуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    29 Sep 2022 19:02ч.

    Герберастката чума е отчаяна. Добре е поне, че вече няма как да крият симбиозата си с ДПС, а това окончателно и завинаги ще ги направи токсични.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деница

    29 Sep 2022 19:34ч.

    ГЕРБ и ПП+ДБ , както и Янев -- са проекти на Козяк, ако вземат властта лошо и се пише на България ! Ще трябва да излизаме на улицата ! Зсдължително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДПС

    29 Sep 2022 19:57ч.

    Са в същата кошница, както и ИТН, ако се налага.. Всички освен Възраждане са с твърда евроатлантическа ориентация, дори и БСП

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    29 Sep 2022 21:27ч.

    Вече подготвят населението за "евроатлантическа" коалиция. Подобни изявления чух тази вечер от ДБ по телевизия "BG on Air" - че са готови за коалиция с ГЕРБ и ДПС ( от кумова срама споменаха някакви условия ). От Козяк няма да изпуснат контрола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментатор

    29 Sep 2022 21:53ч.

    Иска им се на герб да управляват отново, но отново няма да им се отдаде. Добрев си мечтае, но като се събуди краката му отвити и целия в пот. Ех, да му се не види отново е било сън, че сме на власт...12 години ни стигат грабежи и корупция. Стига толкова...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nole

    29 Sep 2022 22:56ч.

    всички сте краварски подлоги! Възраждане победа! Коце, мачкай атлантическата сган!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опичайте си акъла в неделя !

    29 Sep 2022 23:46ч.

    Тези числа са му спуснати от Козак 16 . Гербавата проказа се връща да краде и да загробва страната. Сета ще се правят на по-големи атлантици и от простото киро и асанка... Ще бастисат и Турски поток и ще предизвикат екологично бедствие ! Нито един глас за всички тия атлантически буклуци ! Вот - Възраждане !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи