Делян Добрев: Продължаваме да настъпваме мотиката, защото някой мисли, че знае по-добре от останалите

Делян Добрев: Продължаваме да настъпваме мотиката, защото някой мисли, че знае по-добре от останалите

Политика по отношение на цените в този бюджет няма. Той гарантира, че те ще продължат да се покачват. Този бюджет увеличава прогнозата си за инфлация за тази година, както увеличава и дълга. Така депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира пред Нова телевизия актуализацията на държавната сметка.

„Липсват компенсации за бизнеса. Той ще трябва отново всеки месец да ходи да се моли на правителството заради тока и газа. Тези компенсации биха удържали инфлацията - това го няма в бюджета. Кризата е свързана с цените”, добави депутатът.

По думите му, отстъпката от 25 ст. за горивата липсва в държавния бюджет. „Това щяло да бъде през промени в Закона за енергетиката. Тоест, все още не е сигурно дали ще стане”, посочи той. Добрев коментира, че цените на бензиностанциите са се повишили след обявяването на мярката от правителството.

„По-добре да ги няма 25-те стотинки, но цената да е под 3 лв. - нормална. Отколкото да ти дадат 25 ст. и пак да платиш 3,25 лв. Не само това - тук се дава на калпак, което е несправедливо. Несправедливо е този, който кара кола за половин милион, и този, който кара такава за 5 000 лв. - и двамата да получат по 25 ст. Не се прави така социална политика”, е мнението на Добрев.

„Държавата не започва с промяната. Продължаваме да настъпваме мотиката, защото някой мисли, че знае по-добре от останалите”, коментира той предложението за въвеждане на две тарифи за тока. Като уточни, че това е изпробвано през 2005 г. Това обаче криело риск от създаването на много отделни партиди. 

Депутатът посочи, че от ГЕРБ биха дали ваучер за горивата на хората с ниски доходи. Биха заложили ясно и компенсации за бизнеса до края на годината. „Третото - най-важно, е да се борим с инфлацията. Мисля, че ще го направим по-добре от този кабинет. Най-малкото трябва да се изследва защо горивата са 3,50 лв., при по-евтин петрол от 2012 г.”, заяви Добрев.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Коментари

  • Бигири бигири

    08 Юни 2022 9:10ч.

    Милият Аськовски крадец,решил да става социален....Ми кат бяхте толкоз годин хегемони във власта ,не премахнахте плоският данък-тоззи закон мутрокомуниски дето пие кръвчицата на редовите българи толкоз години????За 25ст се загрижил тиквеника...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този наглец още ли е на свобода!?

    08 Юни 2022 11:21ч.

    А защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    08 Юни 2022 11:49ч.

    То всички са си на свобода, не само този.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи