Делян Добрев: Преговорите са една голяма измама на "Промяната" към техните избиратели

Делян Добрев: Преговорите са една голяма измама на "Промяната" към техните избиратели

Следвайте "Гласове" в Телеграм

За мен тези преговори, които вървят в момента, са една голяма измама на Промяната към техните избиратели. Те измамиха своите избиратели и продължават да ги мамят. Това заяви в "Говори сега" депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев. Според него ПП са изкарали 600 000 гласа, защото са говорели колко е лоша партия ГЕРБ и как никога няма да направят нищо с ГЕРБ. Асен Василев чака Бойко Борисов да го направи премиер и да го вкара за ръчичка през задния вход в Министерски съвет.

Според Добрев Кирил Петков вероятно е склонен да се дръпне назад, както направи Бойко Борисов, но Асен Василев настойчиво иска да стане премиер и е готов това да се случи с гласовете на ГЕРБ, въпреки, че през цялата предизборна кампания е говорил против ГЕРБ.

„Те правят управленска програма. Лидерът в цялата работа е Асен Василев. Не казвам ДБ, защото виждате, че те си мълчат, те гледат да не участват в тези срещи, защото ги е срам. Асен Василев е подал ръчичка и чака Бойко Борисов да го хване за ръчичка и да го заведе в кабинета в Министерски съвет и да го направи министър-председател“, посочи Добрев. 

„Ние никога не сме се кълнели, че няма да правим правителство с „Промяната“. Те цялата кампания казваха, че ГЕРБ са лошите“, припомни той. 

„Това е измама. Ако Асен Василев беше казал преди изборите, че ще подава ръчичка, те нямаше да имат 600 000 гласа“, подчерта Добрев. 

„Искат Бойко Борисов образно да им даде гласове, за да могат те да управляват. Бойко Борисов като го хване за ръчичка, нали разбирате, че трябва да го вкара през задния вход? Защото всички са против Асен Василев“, обясни той. 

„Аз съм най-върлият противник срещу една такава коалиция“, изтъкна той и добави: „Има мои колеги – 2-3, които мислят като мен. Но ако мнозинството в крайна сметка реши, че ще правим коалиция, аз ще го подкрепя. Няма да правя сепаратистки действия“. 



„Те ни предлагат Кирил Петков, Асен Василев, само Рашков още не са ни предложили. Ние на други партии не поставяме условия. На нас ни поставят условия отляво и от дясно. Асен Василев е най-неподходящ за министър-председател, но е най-големият мераклия. Готов е да приложи поредната измама“, посочи Добрев. 

„Обща управленска програма правим. Направо е забавно. Аз добре че не участвам“, изтъкна депутатът от ГЕРБ. 

Той припомни, че последните три бюджета са правени от Асен Василев: „Тази година се вижда истинският дефицит – над 6% и 12 млрд. дългове. Коварството е в това, че тази каша, която я надробиха, искат президента Радев да я изсърба. Сега казват коварно – сега в парламента ще им го отхвърлим този бюджет, ще го върнем на служебния кабинет и на Радев, да го направят 3%. Т.е. не искаме ние да го режем. Това са повече от 6 млрд. лв., които трябва да бъдат орязани. Не иска Асен Василев да си оправи собствените бакии“. 

„Радев да реже и Радев да е лошият в очите на хората. Това е решението, с рязане, ако няма да вдигаме данъците, трябва да режем“, поясни той и посочи, че ГЕРБ биха рязали разходи, ако има правителство. 

Според Добрев, правителство трябва да бъде съставено без „Възраждане“, защото са против еврото. „Това трябва да е първата цел на България“, каза той и обясни, че влизането в еврозоната би помогнало за овладяване на ситуацията с покачващите се лихви. 

"Христо Иванов още в 48 Народно събрание искахме да го подкрепим за премиер", посочи Добрев и припомни, че ГЕРБ не е получил достатъчно подкрепа. Според него, Иванов има най-малко думата в коалицията ПП-ДБ, всичко се дирижира от Асен Василев. Според него, Кирил Петков в един момент би се оттеглил като номинация, но не и Асен Василев.

 

 

 

 

Коментари

  • Helleborus

    29 Апр 2023 19:55ч.

    По абсурдни от ПП са само поддръжниците им, част от тях са с отлично образование и се считат за модерни хора. Но модерността у нас е общо взето търсене на модерен господар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай 2

    29 Апр 2023 21:40ч.

    Наистина , толкова абсурдни хора като ПП не е възможно да си представим. Но проблемът е, че САЩ са намразили Борисов до край и го искат смачкан, унизен и унищожен. От там идва наглостта на тези боклуци оъ ПП/ ДБ да се гаврят с Борисов, а и с всички нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    29 Апр 2023 21:08ч.

    Мунчовците, които не гласуваха сега получават тези буклуци да им съсипят живота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    29 Апр 2023 21:59ч.

    що, гласувалите в райски условия ли ще живеят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    29 Апр 2023 22:46ч.

    Оттук призовавам за създаване на въоръжена съпротива . Само така ще се оправим . Отправям апел към свестните , мислещи хора в тази страна , колкото и да са малко ,да се обединим във въоръжени отряди , за да се освободим от колониалното робство .Да правим саботажи на крадците и чорбаджиите .Разпространете това съобщение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    30 Апр 2023 6:04ч.

    Що не почнете с блокади на американските бази? Живи вериги, като в Рамщайн. Да си се снабдяват и изнасят с хеликоптери. А по хеликоптерите - с прашки. Демонстративно - ние не сме зли терористи. Пък може и да пукнете някоя американска чутура. Символично. И артистично. Дойче веле ще го отразят като аборигенски пърформънс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    29 Апр 2023 22:54ч.

    ПП са толкова тъпи , че не знаят къде се намират . Просто тези момчета нямат усет , за разлика от Боко . Когато се бориш срещу СИК , трябва да създадеш ВИС . ПП не го направиха . ПП са оказаха прости слуги . Крайно некомпетентни .И дори на моменти крадливи . Тези хора не са за там , трябва да си тръгнат , щото става зле за нас , хората и държавата , поне това което остана от нея . Но още не съм забравил ГЕРБ , и вие не забравяйте . Няма нещо такова като по-малко зло , злото като дойде на власт , става непоносимо , независимо дали е ГЕРБ или ПП , или някой друг .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай 2

    30 Апр 2023 1:30ч.

    Разбирам и споделям чувствата ти, но не мога да се съглася, че няма степени на злото. Споделям мнението ти за ГЕРБ и никога, на никакви избори не съм и няма да гласувам за тях. Но самият факт, че на окупаторите им се наложи да създават ПП и да свалят Борисов от власт е доказателство, че той не е бил абсолютното дъно, че има и много по- голямо, направо апокалиптично зло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    30 Апр 2023 8:11ч.

    До форумците преди мен: Сред гласоподавателите и на едните, и на другите образовани хора няма, още по-малко пък с отлично такова. Наличието на дипломи от тук и там не е гаранция, че си образован.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асен василев пет пари не дава за ръката на Добрев

    30 Апр 2023 9:24ч.

    Деляне, нали помниш как миналата есен се закле, че ще си отрежеш ръката, но никога няма да гласуваш за правителство на пп. Сигурно напоследък сте първи другари по съдба с Божанчето, който пък предпочита ръката да му изсъхне, но нямало да гласува за герб. Гледам, свадба между двете се задава и ти и твоят другар вече се тресете безконтролно. Преди седмица дори твоят началник от Банкя е разпоредил да се премахнат всички режещи инструменти около теб! https://www.actualno.com/cite/na-deljan-dobrev-sym-mu-vzel-vsichki-nojcheta-trioncheta-i-bradvi-za-da-ne-si-otreje-rykata-news_1954054.html Как ще се излиза от тази потенциално кървава каша?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доказаният престъпник Добрев ли определя истината?

    30 Апр 2023 9:29ч.

    Аман с този негодник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи