Делян Добрев: Някой прикрива истината за горивата

Делян Добрев: Някой прикрива истината за горивата

Протестен флашмоб е организиран на столична бензиностанция от депутати от ГЕРБ и представители на младежката организация на партията заради високите цени на горивата. "Някой прикрива истината за горивата. Вече четири месеца нито правителството, нито парламентът се интересуват от темата за високите цени на горивата. От един месец искаме да се създаде временна комисия. Вчера искахме да се извика шефът на ДАНС, за да разберем къде отива този лев. Докато протестираме в последния един месец в парламента, разликата вече стана 1,20 лв. Горивото наближава 4 лева", заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред БНТ.

Добрев припомни, че при цена от 3 лв. управляващите "залъгваха" хората с едни 25 стотинки, но оттогава цената на бензина скочи на 4 лв. Депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър подчерта, че разходите за производството на горивото не са се променили и попита защо горивата продължават да растат и кой има интерес от това.

Делян Добрев допълни, че това, което може да се направи, е помощта за горивата да не е 25 ст. "Нека да е 1 лев, но да е за тези, които имат нужда. Безпредметно е да се подпомагат хората, които по три пъти седмично ходят до морето", заяви Делян Добрев. 

Депутатът от ГЕРБ предложи, ако купуваме руски петрол, да му бъде сложено мито, защото тогава парите ще влизат в бюджета и ще се връщат на хората.

По думите на Георг Георгиев от младежката организация на ГЕРБ е крайно време държавата да влезе във функциите си, "защото ако не се вижда понижаване на цените, то тогава говорим за краденето на въпросния вече над 1 лев всеки ден от нашите джобове".

Източник: БНТ

 

 

Коментари

  • j.jelevban-предполагам

    30 Юни 2022 10:53ч.

    Лукойл България е с неясна собственост т.е. западните ''партньори'' имат интерес там.За две години трябва да го преустроят за не руски нефт.Милиарди инвестиции.От къде?Е от маржа руски нефт-български бензин.С други думи наложена от ЕС инвестиция ще я плаща българския народ.Нали трябва да мачкаме Русия.НАТО и ЕС вън.Не на безумния васалитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къртача

    30 Юни 2022 11:33ч.

    като ги гледам бърню и тоя георг - левобреговак е на 100 % та се чудя кой да е първия пропял -"кърти ме къртачо...."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дин Визел

    30 Юни 2022 12:33ч.

    А може би окултния смисъл на това е да се ограничи движението на тълпите насам-натам. Защото наистина тълпите разнасят не само болести , но и създават досадни проблеми като недостиг на стоки на определени места , замърсяват природата и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи