Делян Добрев: Мерките, предлагани от правителството, са подигравка за българския бизнес

Делян Добрев: Мерките, предлагани от правителството, са подигравка за българския бизнес

"Мерките, предлагани от правителството, са подигравка за българския бизнес. Всеки месец има несигурност в бизнеса - ще има ли компенсации или не", каза в "Говори сега" Делян Добрев от ГЕРБ, бивш министър на икономиката и енергетиката.

По думите му количествата газ от Гърция са "минали с покани". Делян Добрев подчерта, че е нямало търг.

"Този газ е 100 процента от "Газпром". Гърците заявяват и нашите количества природен газ. Руснаците дават газ, защото имат интерес България да го купува на по-висока цена от Гърция", допълни Делян Добрев.

Относно посещението на Кирил Петков в САЩ Делян Добрев отбеляза, че премиерът трябва да договори газ за България. "Танкери на субсидирани цени, този газ може да дойде на наполовина по-ниска цена от руския, възможно е. Какви антикризисни мерки, ако цената на газа и тока скачат всеки месец", заяви Делян Добрев.

Относно отлагане на забраната на внос на руски петрол Делян Добрев попита защо не се отказваме от руския петрол. "На същата цена можем да си купуваме същото гориво. С най-ниския акциз ние плащаме по-скъпо гориво от 5 държави в Европа, включително Унгария", каза още Делян Добрев.

Той отрече твърденията, че част от превозвачите са свързани с ГЕРБ. "Това са оправдания на управляващите, те са неспособни да помогнат на транспортния сектор, затова търсят оправдание другаде. Браншът иска да се намали наполовина акцизът върху горивата - правителството е толкова неадекватно или го прави нарочно не знам, че предлага да се премахне акцизът върху тока и върху газа", каза още Делян Добрев.


Източник: БНТ

 

 

 

Коментари

 • Деляне, мамино!

  08 Май 2022 20:02ч.

  Не плачи маминото, ами вдигайте барикадите, ако сте мъже! Не сте мъже - тикви крадливи и тикви завистливи сте! А тези на власт крадат повече и от вас! Това е непоносимо! Мъннннн и два реда сополи, на мама мъничето!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От Нефтохим

  09 Май 2022 6:38ч.

  Делянчо, много си проЗд! Няколко пъти заявихме, че технологията и оборудването ни НЕ позволяват преработката БЕЗ суров петрол тип Урал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  09 Май 2022 8:46ч.

  На бас, че с обещанието за американски газ, ще е същото като със самолетите, празни приказки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи