Делян Добрев: Имаме информация, че ОЛАФ разследва контрабанден канал за маркови дрехи през „Капитан Андреево“

Делян Добрев: Имаме информация, че ОЛАФ разследва контрабанден канал за маркови дрехи през „Капитан Андреево“

Имаме информация, че ОЛАФ разследва контрабанден канал за маркови дрехи през граничния пункт „Капитан Андреево“. Това информира по време на брифинг от граничния пункт водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково Делян Добрев.

По думите му този канал включва 550 тира, които по документи превозват тухли, а всъщност се оказва, че са маркови дрехи и обувки.  „По наша информация за това се води разследване от ОЛАФ. Не сте чули "промяната" да говорят за контрабанда и контрабандни канали, нали? Единственото, с което те свързват опазването на границата на България, са нитратите в чушките и доматите“, подчерта Добрев. Чрез медиите той поиска отговор на въпроса дали това е вярно и изрази надежда, че ще получи такъв.

"След като разследването е на ОЛАФ съм сигурен, че няма как да бъде прикрито", категоричен беше Делян Добрев и уточни, че ако има такова разследване то би следвало да бъде срещу митничари от пункта. „Митничарите бяха подчинени на Асен Василев, водач на листата на "промяната" от Хасково. Ако има разследване на ОЛАФ за 550 тира тухли, това означава ли, че ОЛАФ разследва Агенция „Митници“ и нейния досегашен принципал Асен Василев“, попита още Добрев. Той подчерта, че в различни периоди през последните 6 месеца са заловени десетки килограми хероин и цели тирове с цигари, които са минали през този пункт.

"Дали тези нитрати, за които слушаме от толкова месеци не са един заслон на граничните полицаи, подчинени на Рашков, за да прекарват нелегални мигранти, а от друга страна каналите с маркови дрехи да вървят зад гърба на митничарите", попита още веднъж водачът на листата на ПП ГЕРБ за Хасково.

Добрев изрази съмненията си за казаното от предишните управляващи за въпросните нитрати в плодовете и зеленчуците, тъй като всичко, което те са казали досега, се оказва лъжа.

„Няма 5 моста на Дунав, няма 3 тунела, няма 4 магистрали, купуват си руски газ от Газпром, само че през румънската им дъщерна фирма и то с 30% надценка, тоест аз не мога да намеря едно нещо през последните 10 месеца, което те да са казали и да е вярно“, категоричен беше той.

Водачът на листата на ПП ГЕРБ-Хасково добави, че в по-голямата си част зеленчуците, минаващи през граничния пункт, не остават в България, а отиват в ЕС. „Тези камиони отиват в 28-те държави-членки от ЕС, как така никоя от тях не забелязва, че има нещо нередно на пункт „Капитан Андреево“ в последните 10 години“, попита Добрев.

По отношение на нелегалните мигранти Делян Добрев припомни, че  има ясно изказване от служебния вътрешен министър Демерджиев за това, че има най-малко 10 гранични полицаи, които са свързани с каналджийство и са участвали в организацията на трафика на хора към България.  „Това са служители на МВР, извършвали са тази дейност, защото им е било плащано“, каза Делян Добрев.

Той попита още дали тези пари са стигали до висшето ръководство на МВР, кой носи отговорност за това и не трябва ли морална отговорност да носи пернишкият водач на "промяната" Бойко Рашков.

 

Коментари

 • Друго си е да си от Асково. И Капитан Андреево ти е "на една ръка разстояние".

  07 Sep 2022 18:25ч.

  Пък и знаеш как да "усвояваш" (и общински и други средства). "Крадецът вика: дръжте крадеца!". Някак си "предизборно" звучи. За кого ли се отнася тази поговорка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винкело

  07 Sep 2022 19:22ч.

  Делянчо мамин, теленце набозано, 12 годин се наслушахме на сигнали и проверки за батко ти и цялата ви пасмина. Ама тогава или мълчеше или отричаше, сега от где тоз глас, меден извади ммм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Олаф?

  07 Sep 2022 19:23ч.

  Думата е "бошлаф" бе

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какви маркови дрехи бе

  07 Sep 2022 19:47ч.

  сичко е от шивачници в тюркче, бангладеш, мианмар и прочее зеленчуци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шивачът Персерен

  07 Sep 2022 19:53ч.

  хахх, маркови дрехи... дрипльовци плебейски

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не моем 'сички да сме родени със сребърна лъжичка в устата , като Ваше благородие

  07 Sep 2022 20:03ч.

  Българите сме нормални хора, не европейци някакви

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а, и у европата сичко е чайна и занзибар

  07 Sep 2022 20:09ч.

  и тюрк малъ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  07 Sep 2022 22:48ч.

  Маркови ментета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи