Делян Добрев: Голяма част от правителството управлява държавата като стартъп фирма

Делян Добрев: Голяма част от правителството управлява държавата като стартъп фирма

 

Делян Добрев даде и пример. "В Хасково има хубава пицария. Тя има идея да доставя пици в София с дрон. И затова фалира", каза депутатът и бивш енергиен министър от ГЕРБ пред БНТ.

 

"Голяма част от правителството се опитва да управлява все едно държавата е стартъп фирма. Но 99% от тях фалират. Във всяка сфера виждаме екзотични идеи, които подхождат на стартъп", каза в предаването "Още от деня" Делян Добрев.

 

Той даде и пример. "В Хасково има хубава пицария. Тя има идея да доставя пици в София с дрон. И затова фалира", каза Добрев. И допълни, че хората в държавата не могат да понесат риска на един стартъп.

 

По повод обвиненията на управляващите за неефективно управление на ГЕРБ в различни сфери, бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма в първия кабинет на Борисов заяви, че всичко е "пушилка". Делян Добрев уточни, че дори и ГЕРБ да беше на власт, цените на тока щяха да са същите. "Но щяхме да сме дали компенсация. А сега токът след компенсацията е близо 4 пъти по-скъп.Тука целта беше да кажем нещо, което се хареса на хората. Инфлацията дойде от скъпия ток", категоричен е Добрев.
 

"Бюджетът помпа социални разходи, което ще подейства като бензин в огън в условията на инфлация. А от подклаждането на инфлацията печели бюджетът", заяви Добрев.

 

В еврозоната инфлацията е 5,1%, тук е 10% и продължава да расте, коментира депутатът от ГЕРБ .

 

"Един пример с батериите- сега ще купуваме за 1 млрд. евро батерии. Интересното в батериите- казват, че трябва да се купят, защото ние ще ги разхвърлим из цялата държава. Така ще намалим загубите на тока. Загубите на ЕСО са между 1 и 2% в мрежа високо напрежение. Ще намалеят с 0,1%. Умножено по консумацията на страната и високата цена на тока в момента, дава 286 г. срок на възвръщаемост на тези батерии, а техния живот е 10 години", твърди Добрев.

 

Коментари

  • Нищо друго не може да се практикува докато

    18 Фев 2022 19:55ч.

    1. Членуваме в ЕС и ОТАН. 2. Разрешаваме дейността на т.нар. " неправителствени организации". На които не знам кое им е неправителственото, като се финансират от конкретни правителства, предимно англоезически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Управлението е умишлено проинфлационно

    18 Фев 2022 20:35ч.

    Целта е да влезнем в дългова криза и да ударим тавана на дълга, след което кирчовците да го продадат на китайците. Срещу съответните дебели комисионни. В "играта" са Кирил Петков, баща му Петко Петкво, Асен Василев, Стамен Янев, Лена Бориславова, Николай Минчев, Данаил Лорер, Николай Събев и другите от бандата ПП ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви китайци сънуваш бе, чоджум

    18 Фев 2022 22:16ч.

    Кире предателя е учил в Ухан ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .....

    19 Фев 2022 10:02ч.

    Потърсете инфо за аферата за "златните паспорти". А китайската връзка е започнала още през 1993 г. от Николай Събев, когато го уволняват за далавера с китайски карго и започва куриерският си бизнес с "ЕКОНТ" с уж неизвестен капитал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ....

    19 Фев 2022 10:07ч.

    През 2011 г. пък един загадъчен китаец Чан Чанян тъсри как да инвестира в българската икономика... и среща бащата на Кирчо Петко Петков, Кирчо и Асенчо. Запознаването става в "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков", в която е работил председателят на НС Николай Минчев и Лена Бориславова. През 2011 г. Асен Василев фалира "Евърбред", краде софтуера и го продава на китайците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .....

    19 Фев 2022 10:12ч.

    След два дни има втора среща между Петков, Василев и Чан Чян в с. Брестовица, на която Василев предлага бившето военно летище в Стара Загора и др. логистични обекти. През 2018 г. Василев предлага на китайците друга инвестиционна сделка гражданското летище в Пловдив по пътя на коприната в стратегията "Един път, един пояс". Консорциум печели 35-год. концесия, но неочаквано се отказва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ....

    19 Фев 2022 10:17ч.

    Българо-китайските връзки се развиват с така наречените "златни паспорти", като изгрява "звездата" на Стамен Янев, изп. директор на Българската агенция за инвестиции и съученик на Асен Василев. Хронологията: през 2009 - 2012 Кирил Петков е член на Обществения съвет към м-вото на икономиката, енергетиката и турзима, когато министър е Трайчо Трайков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...........

    19 Фев 2022 10:30ч.

    Хронологията: 2013 г. Асен Василев е сужебен миннистър в служебното п-во на Марин Райков. През 2014 г. Василев продава крадения софтуер. През 2015 г. до 2020 г. шеф на Агенцията за инвестиции е Стамен Янев, където се раздават "златните паспорти". Раздадени са ~120 паспорта предимно на китайци, които работят за китайските спец. служби и по-малко на руснаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .......

    19 Фев 2022 10:31ч.

    През 2020 г. Стамен Янев е издигнат до зам.-министър на икономиката и председател на Надзорния съвет на ББР. Там пък има китайска кредитна линия за 2 млрд. 400 млн. евро. След като става служебен министър К. Петков връща Янев като изп. директор на Агенцията за инвестиции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .......

    19 Фев 2022 10:39ч.

    Правното обслужване на кухите сделки, в които не се вкарват нито пари, нито инвестиции е на "Георгиев, Тодоров и ко". Упр. съдружник в кантората е Иван Тодоров, собственик на "СИЕЛА НОРМА", която вкара машините за гласуване, с която П-тата спечелиха изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .....

    19 Фев 2022 10:41ч.

    Точно от там тръгна Лена Бориславова, която през лятото 2021 г. сключва незаконен договор в К. Петков за правно обслужване за 13 690 лв. без ДДС на месец., без допълнителните 274 лв. на час. Китайските интереси прозират и от действията на Д. Лорер, който през ББР прокарва единствената си сделка за розобпреработване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ....

    19 Фев 2022 10:44ч.

    Само че, не печели малкия и дребен бизнес за розобер, а китайците, които влагат розовото масло в космическа индустрия и комисионерите ПП ПП. Налудничавите проекти за магистрали, тунели и мостове пък са всъщност обслужващи китайските интереси по стратегията "Един път, един пояс".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ......

    19 Фев 2022 10:47ч.

    Осн. инфраструктерен проект е "Дунав - Егея" от Русе до Комотини. Проектът е обезпечен с китайски инвестиции и лансиран от инж. Румен Марков. Тук се включва и транспортния министър Н. Събев, чиито бизнес с "ЕКОНТ" започва с китайски капитал с далавера за китайско карго на варненското пристанище, за което е уволнен 1993 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ......

    19 Фев 2022 10:52ч.

    Крайната цел е именно довеждане на държавата до критични нива на задлъжнялост от П-тата по примера на САЩ. През 2020 г. китайците бяха притежатели на най-голямия дял на дълговете на САЩ, след което бяха изместени от японците през 2021. Китай инвестира милиарди в Африка по стратегията "Един път, един пояс".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Alex

    22 Ное 2022 21:17ч.

    Проектът "Дунав - Егея" е краден проект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами тя е за продан бе, десния

    18 Фев 2022 22:15ч.

    Тая, лошата, държавата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корифей Патладжанфъкофф

    19 Фев 2022 2:09ч.

    Делян Добрев: ''Голяма част от правителството управлява държавата като стар/тъп фирма''. И ний сме вече толкова Ного изучени, с по 3-4 виШи по интернеДа, че успяваме да пробутваме в административно-чантаджийксия си речетатиФ и аФтентически латвийски чуждици, с цел да смайваме чалгадебилизирГаното население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зас

    19 Фев 2022 8:21ч.

    целта викаш е да влезем в дългова криза.А Боко Тиквата да не би да не взимаше постоянно дългове...последно взема 5 милиарда миналата година, които изчезнаха яко дим за "магистрали"...После, се разбра за сакове и чанти и теглене на милиони кеш.Тъй че, ай стига с тоя опорки за дълговата криза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йота

    19 Фев 2022 11:26ч.

    Борисов е "талант" по отглеждане на змийчета в пазвата си, които след това стават многоглави змейове, които му крадат и златнитя ябълки, и девойките. И всичко това от суета да се хареса на всички, но най-вече на престъпите "умове" на тези, които му създадоха партията - типинг-пойнта покрай Прокопиев, Бориславова и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи