Делян Добрев: "Булгаргаз" е във фактически фалит

Делян Добрев: "Булгаргаз" е във фактически фалит

"Във временните комисии за договорите, свързани с "Булгаргаз" за доставките от "Газпром", се установи, че са правени огромни далавери - първо не само, че има посредници, ами има куриозен случай: офертата е получена, преди да бъде поискана, такива процедури ние не сме виждали поне 20 години", заяви в предаването "Денят започва" на БНТ бившият енергиен министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

Там ако влезе Сметната палата, няма да излезе една година, а всичките ѝ доклади ще отидат в прокуратурата, каза той.

Заедно с колегата си Радомир Чолаков са изпратили в ДАНС и МВР информацията, с която разполагат. Получили са официален отговор от ДАНС, че информацията е проверена, съставили са документи и са ги изпратили във ВКП по компетентност.

"Крайният резултат е, че "Булгаргаз" е във фактически фалит. Успяха само за шест месеца най-печелившото дружество в българската енергетика, което за миналата година имаше 99-100 млн. печалба, 0 лв. задължения, да го докарат до технически фалит", каза Делян Добрев.

Той посочи, че "белята за Топлофикация - София предстои".

Делян Добрев коментира и казуса "Джемкорп": "Не се е разминало на 100%, защото ако ни заведат арбитраж в Париж, ние е възможно да го загубим. Какво ще кажат в Париж - ще кажат: ние добросъвестно подписахме един меморандум в България, започнахме да работим по него, инвестирахме стотици милиони евро - ще прехвърлят някакви фактури между офшорките, България в един момент ни прекрати едностранно меморандума, т. е. нашият интерес е увреден, ние си искаме парите, които сме инвестирали".


Вижте целия разговор във видеото.

 

Коментари

  • Троловете на Козяк се активираха

    29 Юли 2022 11:10ч.

    Ще трябва да им търпим идиотщините. НИКЪДЕ в статията не се споменава нито Русия, нито Газпром.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • малко мисъл е нужна

    29 Юли 2022 12:08ч.

    То и за войната в Украйна никой не споменава името на Путлер:))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • крон принц Муаммад бин Салман Ал Сауд

    29 Юли 2022 13:15ч.

    Само че, само че, Гешев каза, че Прокуратурата в политически игри няма да участва. Т.е. разпъна чадър над една определена група хора - политици, и над определен вид дейност - политическата. Това в Булгаргаз е политическа дейност, изпълняват се поръчки от партньорите, т.е. напълно се отнася към периметъра, заграден от Гешев като неподлежащ на законов контрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Несметната палата

    29 Юли 2022 13:17ч.

    Лицето Кирил Петков казаха, че не е проблем, че подал декларация, понеже нямало последствия. Това по адрес на Прокуратурата и пращането на доклади към нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи