Делян Добрев: "Булгаргаз" е купувал газ от посредник на "Газпром"

Делян Добрев: "Булгаргаз" е купувал газ от посредник на "Газпром"

Вчера разбрах, че "Булгаргаз" е купувал газ от "Винтерсхал" - посредник на "Газпром", коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS Делян Добрев от ГЕРБ.

Преди час чух слух от БСП, че ръководството им е разпоредило да отменят отпуските си, защото НС ще се разпусне след 15 август. БСП може би планират умишлено да забавят мандата с цел да си изберат по-подходяща дата за избори през октомври, каза още депутатът.

Според него идните дни НС няма да разисква най-важните теми. "Ние сме в залата и участваме в разискванията и гласуванията, но няма да съдействаме да има кворум. Забавянето на Плана за възстановяване беше заради вкарване на два лобистки проекта - за батерии и геотермална енергия. От тези неща българската енергетика няма нужда, но се направи, за да се вземат комисиони". И допълва, че ГЕРБ е оставила План за възстановяване, готов на 99%.

"Не разбирам защо БСП да не направят правителство, ПП продължават да купуват руски петрол въпреки че твърдят, че не искат руски газ. Всички газови договори работят така че трябва да платим всичко по договора, нищо, че не сме получили количествата", сподели Добрев.

Източници: "24 часа", NOVA TV

 

 

 

 

Коментари

 • Велизар Енчев

  20 Юли 2022 13:29ч.

  След като свали „македонското вето“ и предаде българската кауза в Македония, десницата иска да детронира 3 март 1978-а, за да е в синергия с НАТО. Има ли по-голям позор от този?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сори

  20 Юли 2022 17:30ч.

  3 март 1878-ма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  20 Юли 2022 14:53ч.

  Ами от къде да го вземат тоя газ бе, дИлянчо!От тиквата, след като преяде ли ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Градски Либераст

  20 Юли 2022 16:12ч.

  Ми като ще се купува руски газ, да се купува от Русия, а не от посредници с по 40% комисионна. То е правоверният американски газ ще се окаже руски през посредници в Индия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  20 Юли 2022 15:39ч.

  Като не им да купуват от Газпром откъде да купуват?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха-ха

  20 Юли 2022 17:29ч.

  ами откъде другаде да купи? то и цяла европа е сложила ембарго на руския нефт, и не го купува директно от русия , ами от индия, която е "вносител". Редки кретени могат да измислят целата тая схема!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГЕРБ

  20 Юли 2022 18:09ч.

  ГЕРБ направиха нещо положително при търговията с газ преди години. Разпердушиниха всички пишман доставчици, които се нагушваха и оскъпяваха природният газ. Но … ПП върнаха порочната практика. Овергаз се активизираха, ще се появят още много “доставчици” които ще гребат каймака. А народа ще плаща все по-скъп газ. Резултата вече се вижда и ще става все по-лошо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  20 Юли 2022 19:10ч.

  Дрийм тийма май е изхвълен от далаверата, нищо - и те ще ядат сопи наесен, дано канадистанският и ококореният са първите увиснали на някое дърво на Московска, заедно с тиквоча, курнела, сокола и прочие седерасти от последният ден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  20 Юли 2022 21:28ч.

  а "тиквоча" защо...щото навря Сашко Дончев на кучето у ауспуха ле?...а ся се е разпищолил...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи