Делян Добрев: Ако президентът даде третия мандат на БСП, ни изпраща на избори

Делян Добрев: Ако президентът даде третия мандат на БСП, ни изпраща на избори

Според депутата от ГЕРБ най-голям шанс за кабинет има, ако мандатът отиде при ДБ

„Ако президентът Румен Радев даде третият мандат на БСП, то ни изпраща директно на избори. Това е обречен мандат. Има 25% шанс да се реализира, ако попадне при „Български възход“ и 50%, ако е при „Демократична Българи“. Това коментира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред бТВ.

По думите му има слухове в кулоарите къде ще отиде мандата, но те постоянно се променят. Той обясни, че вероятно това е защото държавният глава още не е решил на коя партия ще го връчи.

„Чуват се в кулоарите слухове, че президентът ще го даде на Корнелия Нинова, за да може преди конгреса да се провали и на конгреса да я сменят. Само че в същото време Корнелия Нинова чувам, че има план, ако го дадат на нея, да го държи до след конгреса, за да може този провал да е след конгреса. Прекалено е сложно, за да си играем такива лични игрички с това кой кого не харесва. Според мен президентът моето лично мнение, без да се бъркам в работата му, че той не бива да дава мандата на БСП, защото шанс за правителство е нулев“, каза Добрев.

Той добави, че биха подкрепили кабинет с ДБ, но с условие.

„Всички сякаш се опитваме да намерим добрия тон и да се опитаме да сформираме нещо и ние никога не бихме преглътнали в следващ кабинет да участват Кирил Петков и Асен Василев. Ако това е предложението на „Демократична България“, такъв кабинет просто няма да има. Или Рашков или Радостин Василев, или някой от останалите отцепници. Тоест има хора, които няма как да участват в бъдещ кабинет и ако това е намерението на „Демократична България“ пък трябва да знаят, че влизаме с условия. Смятаме, че 50% е шансът да успее да сформира кабинет на „Демократична България“, обясни той.

Добрев обясни, че подкрепят съдебната реформа, както я вижда Христо Иванов, но не и да се персонализира.

От ГЕРБ се надяват мандата да отиде именно в ДБ.

Добрев коментира, че президентът не трябва да обръща внимание на това, което се случва в последно време в отговор на въпрос за Nexo.

„Има си компетентни органи, ако те намерят някакви престъпления, нека да ги разследват, това не би трябвало да има общо с това на кого се връчва мандата“, добави Добрев.

Вижте още във видеото.

 

Източник: бТВ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Необичаен

    15 Яну 2023 11:28ч.

    Аз предлагам да го даде на Nexo. Момчетата са "играчи" и знаят как да правят бизнес. Нали това им трябва на ГЕРБ ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Авангард

    15 Яну 2023 11:30ч.

    трагедия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислещ

    15 Яну 2023 11:33ч.

    ГЕРБ полудяха окончателно. Явно Боко са го стиснали здраво, за Делянчо и другите певци за ДБ не знам. Да вземат направо да се влеят в ДБ и да се свършва с тази агония. Гнусно е да ги гледа човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо

    15 Яну 2023 11:40ч.

    Не е нужно човек да е врачка, за да предскаже, че и третият мандат ще е кьор фишек...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    15 Яну 2023 12:28ч.

    дилянчо, ами да бяхте съставили тиквенско правителство! На вас с тивката постоянно друг ви е виновен!!! Най-добре я караме със служебни правителства! Така-че избори до дупка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амчи на избори ще ви прати, къде другаде!

    15 Яну 2023 12:57ч.

    Разбира се, по-добре би било да ви прати в затвора, но, за съжаление, няма такива правомощия. Оня каскет, дето не само има правомощия, ами това му е работата, само се ослушва като шопар в гръсти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Тиквата от СИК

    15 Яну 2023 14:26ч.

    „Премъдрият ни и напатил се народ си има и поговорка за настоящата ситуация, че не става „Нов бардак със стари…“ А същият този стар бардак се скри зад гореописаната пропаганда, за да не говори за най-сериозния проблем, който беше заметен и от медиите под килима, че цените на храните за една година са скочили с 52%. Сиреч, животът е поскъпнал с толкова. Защото именно храната ни бърка ежедневно и най-много в джоба. Друг е въпросът, че всички виждаме, че не с 50% а двойно се увеличи цената на насъщния, яйца, олио, сирене и пр. и пр….“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    15 Яну 2023 14:46ч.

    Това момче поумнява от ден на ден. Играчор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи