Дечев: Адвокат на Васил Божков е подавал нечетливи отчети в Търговския регистър

Дечев: Адвокат на Васил Божков е подавал нечетливи отчети в Търговския регистър

Молбата на ВКС за разпит на Васил Божков вече е в Министерството на външните работи, за да бъде помолена ОАЕ в условията на взаимност и да бъде реализирано разпитът, заяви пред bTV зам.-министърът Емил Дечев.

Според него не е ясно кога ще се случи това, защото имаме доста културни различия с ОАЕ.

"Вече е направена проверката, че упълномощен от Божков адвокат е подавал нечетливи финансови отчети към Търговския регистър, които е поискал Владислав Горанов. По-голямата част от тях са били върнати, защото са били нечетливи. Става дума за отчети на акционерните дружества "Националната лотария" и "Ню Геймс" и са попълнили чрез адвокат", каза още Дечев.

Той поясни, че става дума за период от 2015 до 2019 г.

"Ню Геймс" има три отказа, след това две години - два пъти и след това един път. "Националната лотария" има нечетливи отчети за 2016, 2017 и 2018 г.", каза още той.

Всичко това обаче е от компетенцията на Комисията по хазарта, добави Дечев.

Той коментира и плана за възстановяване, като обясни, че ако не се предприеме съдебна реформа, може и да не получим финансовата подкрепа от ЕС.

 

 

 

Коментари

 • Отвратен

  02 Апр 2022 13:36ч.

  Що за глупости, явно в търговския регистър всички са некадърни. Не са ли искали нови отчети, не са ли контролирали? Че то и глоби могат да налагат...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doksan Dokuz

  02 Апр 2022 16:53ч.

  И кой ги съчини тия глупости, или подписът е нечетлив?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи