ДБ ще подкрепи Никола Минчев за председател на новия парламент

ДБ ще подкрепи Никола Минчев за председател на новия парламент

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Демократична България" ще подкрепи Никола Минчев от "Продължаваме Промяната" за председател на 48-ото Народно събрание. Това обяви пред журналисти съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов след заседание на парламентарната група. 

Иванов съобщи, че за поста заместник-председател на парламента от ДБ ще предложат ген. Атанас Атанасов.

Христо Иванов ще е председател на парламентарната група на ДБ и в 48-ото НС.

Той коментира, че подкрепата за Никола Минчев е логична и от гледна точка на добрата работа, която са имали с него в 47-ото НС и идейната им близост с "Продължаваме Промяната".

В тази ситуация, в която няма очевидно мнозинство, ние смятаме, че това е най-чистият политически сигнал, който можем да дадем на нашите избиратели, заяви Иванов. 

На въпрос какво смята за издигането на четирима кандидати за председатели на парламента, Христо Иванов коментира, че са решили да не издигат свой кандидат, за да не внасят допълнително разделение. За съжаление, ние разделението го виждаме и по много по-важни теми и невъзможността да се формира мнозинство, констатира той. 

По думите му партиите не могат да преодолят различията си и да формират мнозинства, а за да има големи национални задачи и принципно поведение, те трябва да преживеят катарзиси - да видим дали това ще се получи. 

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

 • Чуденки

  18 Окт 2022 18:46ч.

  Когато другарят Иванов говори за "нашите избиратели" има предвид ония 4%, нали? А когато на старите избори бяха уволнени/изгонени определени хора защо трябва да се навират същите в лицата ни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малак

  18 Окт 2022 19:38ч.

  Не забравяй, става въпрос за 4% от 25% гласували. Това е една циганска махала паплач.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • айде пак едни и същи лекета се лансират

  18 Окт 2022 19:24ч.

  Абе ние защо ги правим тези избори? Сега разбрахте ли защо никой не ви иска скапаното правителство и зловонния парламент?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пинокио Бойкикев е слуга на олигарсите.

  18 Окт 2022 20:30ч.

  Каквото му наредят господарите , слугата мравояд го изпълнява , защото за него да слушка стана професия. https://afera.bg/wp-content/uploads/2022/10/HRISTO86.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи