Даваме бронетранспортьори на Украйна, реши Комисията по отбрана в НС

Даваме бронетранспортьори на Украйна, реши Комисията по отбрана в НС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

България ще даде бронетранспортьори с отпаднала необходимост за украинската армия. Това реши Комисията по отбрана в Народното събрание, съобщават от БНР. В комисията против гласуваха БСП и "Възраждане".

Депутатът от "Възраждане" Ивелин Първанов каза, че даването на 130-150 бронетранспортьора на украинската армия няма да повлияе много на бойните действия, а в същото време българските граничари ще имат проблеми с охраната на границата, когато дойдат зимните месеци.

Заместник-министърът на вътрешните работи Ивелина Дундакова увери, че към момента, ако има нужда, граничарите са подпомагани от сили на Сухопътните войски и машините БМП, които пък няма да бъдат давани на Украйна.

От формулировката на решението става ясно, че Министерството на отбраната на Киев е подписало споразумението едва преди седмица, а според председателя на Комисията по отбрана Христо Гаджев причината за забавянето е рокадата във военното министерство на Украйна.

Очаква се тази седмица споразумението да влезе за ратификация в пленарната зала, след което влиза и в сила.

Източници: БНР, fakti.bg

 

 

Коментари

  • Давайте, давайте,

    21 Ное 2023 18:15ч.

    тя една кака от махалата така преди години почна да дава и после не можа да спре

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупаци

    21 Ное 2023 19:21ч.

    А мобилизацията в Украйна скоро ще включи и 17 годишните! ...... Нещастници, самонарекли се държавници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    22 Ное 2023 8:20ч.

    Засега се взимат само старците: https://t.me/Mikle1On/19611

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    21 Ное 2023 19:27ч.

    Тия определено трябва да бъдат съдени за държавна измяна! Не стига че армията ни е от 5 човека на кръст с шкембета, с малко и остаряла съветска техника, ама дори и малкото, което имаме, останало от "крадливите, нищонепостроили, мързеливи и прости комунисти" харизваме за без пари на държава, която досега е получила $ 233 млрд. помощи. Че и заменяме "бронетранспортьори с отпаднала необходимост" с американски щайги, които не стават и за превоз на картофи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • малко инфо

    21 Ное 2023 19:48ч.

    Христо Георгиев Гаджев. Професия: Политолог Парламентарен секретар в Министерство на отбраната (2010-2013г.). Този човек е председател на комисията на войната. Човекът с голямото сърце, в което могат да се съберат 150 бронетранспортьора. Вероятно е и човек с голяма банкова сметка, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    21 Ное 2023 20:09ч.

    вие не сте българи, не сте и украинци, не сте и янки - вие сте просто НИЩО! тези високопроходими машини можеше да са безценни за нас приприродни бедствия, пожери, наводнения, планински спасявания, охрана на границата!...и не лъжете народа че са стари и негодни! НЕГОДНИ СТЕ ВИЕ, МЪРШИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    21 Ное 2023 21:39ч.

    Пълни тъпаци и олигофрени! Как ще давате нещо, което нито сте купували лично? Даже САЩ "не дават, в смисъл подаряват", а дават НАЗАЕМ. Нали преди време ставаше въпрос, че ще бъдат дарени само бронираните машини от МВР? Защо се продължава с това безотговорно раздаване на държавно имущество?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Хан Крум Баджанака

    21 Ное 2023 21:57ч.

    Ами скоро само България ще дава. Ама с такива тутманици - толкова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Комисията по отбрана”

    22 Ное 2023 0:30ч.

    И с какво ще се брани тази комисия. Всичко натрупано по времето на омразните комунисти е унищожено или почти всичко. Все още са останали някои неща. Докато не ограбят и тях няма да мирясат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • голямо натягане

    22 Ное 2023 0:59ч.

    Голямо натягане пред посолствоТО, дори не ги продават, а ги подаряват заради прословутото т. нар. контранастъпление. Съдействат да загиват още украинци на фронта. Днес Шойгу посочи, че от началото на т. нар. контранастъпление са загинали над 140 хил. украински военни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бронетранспортьори с отпаднала необходимост

    22 Ное 2023 8:30ч.

    След като "необходимостта е отпаднала" що тогава купуваме ония нефелни американски щайги? Или за тях необходимостта е друга?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като не остане нищо за подаряване на Укрофашагия,

    22 Ное 2023 10:39ч.

    Тагаренко да бъде принуден да си подари з@дник@ втори път. Щото първи път вече веднъж го е подарил още преди да стане български министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи