Дацов: Нито един финансов министър не се е провалял, колкото Асен Василев

Дацов: Нито един финансов министър не се е провалял, колкото Асен Василев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Нито един финансов министър от Прехода насам не се е провалял, колкото Асен Василев. Никой не е предизвикал толкова много проблеми в бюджета. Сегашното състояние на икономиката е вследствие на неговите виждания. Той е много гъвкав - ще видим дали ще продължи с великите си идеи, или под натиска на обстоятелствата ще обърне посоката. Най-добрата политика е консервативната, с която не клатиш бюджета. Експериментът с макроикономическата политика, който Василев си направи, разклати икономиката. Това каза финансистът Любомир Дацов в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Ръст на преките чуждестранни инвестиции с близо 10%, отчете БНБ за първото тримесечие. Според Дацов обаче 10% върху нула е нула. "ПП си играха с бюджета, за да се правят на добри заради изборите. Изключиха различни сектори от обхвата на ДДС, а те носят близо 1 млрд. на годишна база. Намаляването на дефицита ще зависи от управленската програма. При структурни реформи за оптимизиране на разходите, можем да бъдем оптимисти", коментира той.

 

Източник: NOVA

 

 

 

Коментари

  • умен икономист

    06 Юни 2023 18:10ч.

    напълно съм съгласен с г-н Дайцов.Тоъзи некадъреан икономист Кокорчо щеа фалшифицил ра данниоте в бюджеата които сега са реални само и само да натикат страната в Шеанген иа да ограбят каквото е оъстанало от ресурсите нио.Този некадърник неа самоъ неа знае що е финансио но никогай в живоъта си не е правил бюджет кайкто найстоящата миониастърка ученичка на топ бюджетара на страната ни г-н Кирил Ананиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи