Държавният департамент: Блинкен раговаря по телефона с Мария Габриел за помощта за Украйна

Държавният департамент: Блинкен раговаря по телефона с Мария Габриел за помощта за Украйна

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен проведе телефонен разговор с българския министър на външните работи Мария Габриел и я поздрави с назначаването ѝ на поста, съобщи на своя сайт Държавният департамент на САЩ.

Двамата обсъдиха вчера необходимостта от продължаване на помощта за Украйна в областта на сигурността от страна на съюзниците и партньорите, както и текущите усилия за диверсификация на енергийните източници в посока по-чисти, по-сигурни доставки и технологии. Антъни Блинкен и Мария Габриел също така отбелязаха важното значение на разширяването на Европейския съюз за осигуряване на стабилност и просперитет в региона, заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър, цитиран в съобщението на сайта на Държавния департамент.

Източник: БТА

Коментари

  • Още една стъпка

    09 Авг 2023 13:50ч.

    към убиването на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Йес, сър", постила се роба на господаския език.

    09 Авг 2023 15:22ч.

    И какво им българското, едва ли имаме нещо общо с теа, обслужващи ПЕНТАГОНА с БГ данъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България и още 50 развитие държави

    09 Авг 2023 17:53ч.

    Умирали, а Матушката му просперирала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @България и още 50 развитие държави

    09 Авг 2023 21:52ч.

    От време навреме някой статистически факт запушва усти. Според оценката на Световната банка икономиката на Русия е на 5 място в света. Кои са тия 50 развити държави, които са преди нея?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    09 Авг 2023 13:54ч.

    Пак ще сваляме гащите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    09 Авг 2023 15:14ч.

    през последните 30 и кусур години назначенците не са ги вдигали. и тая тоже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    09 Авг 2023 13:59ч.

    Едва сега поздравява Габриел за министерския й пост?! Това явно е стратегически поздрав, щото сме им стратегически партньор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    09 Авг 2023 14:27ч.

    Пита, защо се бави мобилизацията и изпращането на армията на Източния фронт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сведущите

    09 Авг 2023 14:03ч.

    Прадядото на блинки, Меир Блинкин, еврейски писател, е от Киев. Избягал е 1904 от погромите над евреи. И той като виктория нюланд 8ма стари семейни сметки за уреждане с Украйна, което включва и ликвидиарането й като държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нацистки настроения

    09 Авг 2023 16:48ч.

    в Украйна има отдавна, известна е поради това и с гонения срещу евреи. За разчистване на старите си родови сметки Блинкън и Нюланд умело използват нацистки похвати - мнението ви изглежда много резонно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Земя без хора 2.0

    09 Авг 2023 17:10ч.

    https://www.bitchute.com/video/hON2zotis3Jl/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косев

    09 Авг 2023 14:05ч.

    Подкуп, Шантаж, Заплаха, Убийство - четири основни стъпки в политиката на САЩ /ФАЩ. Интересно на какъв етап са сега в България. При това марионетно правителство, подкупа ще свърши работа, за сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "...също така отбелязаха важното значение на разширяването на Европейския съюз за осигуряване на стабилност и просперитет в региона..."

    09 Авг 2023 14:12ч.

    Боже, Боже - подсигурява се оцеляването не само на "региона", но и на всичките земни кълбета! Явно трябва активно да се работи за този "просперитет". Как? Не напразно шефът на украинското разузнаване бе тук, а сега и потомственият украинец от Ивано-Франковск, уважаемият г-н Блинкен, дава своите уверения и насоки за общата цел. Вчера се сетих, какво е следващото подпомагане - свързано е с транспорта на житото, маршрутите на корабите и осигуряване на активна "охрана" с морски дронове потеглящи от това тука, крайбрежие към руските военни кораби... Разбира се, че с незабавното приемане на '404' в ЕС, дори и да е барабар с предстоящото 'и погребение, ще бъдат направени истинските и решителни крачки в Региона и в Европейския съюз, за да се осигури вечна и окончателна стабилност и просперитет не само наоколо, а и на всякъде по света. В Небитието. - Да се разплаче човек от умиление...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    09 Авг 2023 14:16ч.

    Т.е. Блинкен е наредил следното: 1) военноморска база на НАТО в Атия; 2) газа само от САЩ през Гърция; 3) Македония в ЕС. Мери Гейбриъл отговорила бодро: Йес сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Касапинът дава инструкции на наемната пастирка

    09 Авг 2023 14:18ч.

    какво ще се случи на стадото й, точно както го е описал Христос: "Аз съм добрият пастир; добрият пастир дава живота Си за овцете. Но който е наемник, а не овчар, и не е стопанин на овцете, вижда, че идва вълкът, и като оставя овцете, бяга, и вълкът ги разграбва и разпръсва; защото е наемник и не го е грижа за овцете. Аз съм добрият пастир и познавам Моите, и Моите познават Мен, както Отец познава Мен и Аз познавам Отца; и Аз давам живота Си за овцете. И други овце имам, които не са от тази кошара, и тях трябва да доведа; и те ще чуят гласа Ми и ще бъде едно стадо, с един пастир. Затова Ме люби Отец, защото Аз давам живота Си, за да го взема пак. Никой не Ми го отнема, а Аз от Себе Си го давам. Имам право да го дам и имам право пак да го взема. Тази заповед получих от Своя Отец." (Йоан 10:11-18).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления за Добрият пастир!

    09 Авг 2023 19:08ч.

    Велик е Учителят Христос пратен да учи хората на Добро. И убит заради Доброто, което е искал да даде! Хората, подигравали се на Христос докато носил Кръста към Голгота, за да бъде обесен, са били прокълнати да скитат по света бездомни. Дали се смириха и приеха ли доброто за да бъде казаното: "И други овце имам, които не са от тази кошара, и тях трябва да доведа; и те ще чуят гласа Ми и ще бъде едно стадо, с един пастир." За Доброто!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И от мен за двамата

    09 Авг 2023 19:21ч.

    ++++++++++++++++++++++!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каква чест!

    09 Авг 2023 14:38ч.

    Един от главните сахиби се е обадил лично на тукашната мисирка, за да й сведе заповедите на метрополията. Трябва сега поне 6 месеца да не мие ръката, с която е държала телефона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е имало "разговор", а диктовка

    09 Авг 2023 15:10ч.

    Смешно е Гарбиел да обсъжда стабилността на региона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анони

    09 Авг 2023 17:01ч.

    Тя не мисли за стабилността на семейството си,и особено за изоставеното си малко дете там-далече,а ще мисли за стабилността на цял народ!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    09 Авг 2023 15:19ч.

    ШУТ Всеки шайкаджийски шут, заслужава си лобут. Шут на ляво, шут на дясно... Хидрата да и е ясно! Шутове със фалц, волета... Герберски перекендета! Няма лабаво ,боли! Ред сополи, ред сълзи! Най- накрая шут със двеста, главатарче и метреса! Към дрънголник мощен шут, И за Главния им шут! 18.05.2021г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    09 Авг 2023 15:19ч.

    Тази с чуждестранната фамилия,разпола с България,като нейн собствен холдинг. Спокойно си говори със задокеанският ястреб,който отдавна е кацнал на нашите земи,благодарение на продажните чеда на кроткият ни и глупав народ.Тази е решила твърдо,да превърне държавата ни в задокеанска, американска губерния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    09 Авг 2023 15:32ч.

    1.Шефа на укро военните шпиони беше у нас.... 2. Радев привика Тагарев да разбере какво сме поели като ангажимент. 3. Блинки потвърждава казаното от укрото... това ми мяза на разговор със смъртник.. т.е в момента България я поставят в бронирана машина пълна с експлозив.. заваряват капака на машината, отрязват и спирачките и управалението на тази машина.. и я засилват срещу Русия... е те това правят в момента тези античовеци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой българин не би отговорил на обаждане на Блинкен

    09 Авг 2023 15:40ч.

    освен ако е от ония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зайо Байо

    09 Авг 2023 15:44ч.

    Това по правило не вещае нищо добро....., а ние гледаме като наблюдатели как ни екзекутират!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • писател

    09 Авг 2023 15:49ч.

    Всички българи виждат , че това правителство е зомбирано и вредно и води България към реална война . Война със империя. Това не е шега. От юг дебне друга империя. Съседите на България не са влюбени в България. Следователно - пълен и абсолютен неутралитет може да спаси България от унищожаване и ликвидация . Но за такъв неутралитет трябва великите сили да гарантират по някакъв начин. Тук е ролята на тайната дипломация . Дано да я има и да е успешна в такава мисия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    09 Авг 2023 21:48ч.

    Каква дипломация бе колега? След1990 г. вече във външно и по дипломатическите служби са назначени само калинки! Тях най ги интересува собственото им благополучие, но и до там им стига компетентността! Във филма "Мисия Лондон" беше много добре показано нивото на дипломацията ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    09 Авг 2023 15:58ч.

    Македония .... Нямам съмнение, че жирафа и компания ще си платят, тия сметки Господ ги плаща, но ми се ще да видим маааалко справедливост приживе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??....

    09 Авг 2023 16:01ч.

    А има ли вече сформирано Народно Опълчение, в което да може да се запише човек, достигнал лимита на търпението си?!... Питам, ей така, за един приятел. ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    09 Авг 2023 16:20ч.

    Точно това е целта на зомбираните - да предизвикат някакви сблъсъци тип "оранжеви" и така да вкарат окупационен корпус в България официално и като следствие да се изтрепят малко българи и антибългари за кефа на кукловодите ? За това България трябва чрез избори да си избере правителство което да инициира пълен и безусловен неутралитет , тип швейцарски. Всички останали сценарии са вредни и носят загуби за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @България

    09 Авг 2023 17:39ч.

    Да - нови избори. Не ми се иска да започвам с 'но'.....Около случаите на насилие в последните седмици - домашно или не правя следните изводи.1) новините за тези криминални престъпления не са в резултат на някакъв организиран натиск за истанбулската конвенция. Не че няма такава- не! Но излиза че тези ежедневия не са били показвани - а те са били реалност и преди и сега. 2)от което следва че тука си се води една тиха но гореща гражданска война. Откога България се е плъзнала към това състояние на цивилизационен разпад - не знам. Излиза че безнаказаността по пътищата, арогантността и простащината здраво вкоренена за да прикрива комплексите на слабостта на ума са само върха на айсберга. простотоКире мнго ясно си каза че САМО с ала бала и измама можеше да вземе властта. Но как почтенните хора могат да изметат тази продажна шайка? След 3 години - я камилата я камиларят....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    09 Авг 2023 16:44ч.

    Какво предстои, ако следваме заповедите на сащ- на изток да влезем във война, на запад да се предадем на Македония! Ето какво е евро-атлантизъм в действие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bchcugufugug

    09 Авг 2023 16:50ч.

    Разширяването на ЕС е приемане на Македония! Нашенската Украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vov

    09 Авг 2023 16:55ч.

    Провели са и инструктаж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • STARец

    09 Авг 2023 17:02ч.

    Навремето имаше една дето ходеше при Кол на инструктаж , ама тая съвсем не става , че затова само по телефона я ползват ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незнайко

    09 Авг 2023 17:25ч.

    Габриел да бъе пратена в манастир. Така и така изглежда като незадоволена монахиня. Кога стана министър, кога се изучи да обсъжда сигурността на региона.....Това не е било разговор, а просто получаване на заповеди. Yes, sir.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незнайко

    09 Авг 2023 17:26ч.

    Омръзна ми да повтарям на всички, които познавам: не отивайте да гласувате. ако ВСИЧКИ хора саботираха изборите, това щеше да е знакът на стената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мили Незнайко

    10 Авг 2023 3:15ч.

    Бойкот на изборите ни води до сегашното съотношение в НС, защото 60% НЕ гласуват, а твърдите електорати на ГЕРБ, ДПС и останалите задължително гласуват (заедно със семействата си, защото повечето от тях са назначени на работа благодарение на партийни протекции и ходатайства!!!). При такова съотношение в броя на депутатите в НС виждате какво се случва - дебатите в Пленарна зала са само формални, и по жизненоважни, съдбоносни въпроси Амбасадата ни налага техните желания! ТРЯБВА всички да гласуваме, има достатъчно партии, изберете си една и не се скатавайте! Загиваме ве хора, не виждате ли на къде ни води сегашната "сглобка"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Многознайко

    09 Авг 2023 17:31ч.

    Започват да натискат БГ да не прави повече спънки за приемането на РСМ в евросъюза дори в случай,че тене приемат измененията в конституцията относно българското "малцинство"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С Мунчо вече никой

    09 Авг 2023 17:52ч.

    Не говори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не ти пука, говори си сам

    09 Авг 2023 20:34ч.

    бе Мунчо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С Мунчо вече никой не говори.

    09 Авг 2023 21:33ч.

    Така е! С номинацията на М.Попова за вицепрезидент, ГЕРБ се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент в президентската двойка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - ПОСТАВЕНИЯТ Плевнелиев от собствената му инфантилност и автентична тъпота...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заради офшорките на дебили като Борисов и сие

    09 Авг 2023 18:02ч.

    България става участник в чужда война за интересите на САЩ. Четете бе, идиоти, четете коментарите на хората и се спрете! Къде сте тръгнали, с кого и за какво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    09 Авг 2023 18:06ч.

    Вчера срещи на Буданов с Тагарев и шеф на разузнаването, днес - разговори на ястреба Блинкен с овцата Габриел. Нещата очеизвадно са мноого зле за България и българите. Опозицията в парламента е крайно време да премине към реални действия за сваляне на тия изроди. Не можем да стоим и да гледаме как пращат родината ни и нас в небитието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврозадругата

    09 Авг 2023 18:35ч.

    Антъни Блинкен проведе телефонен разговор с българския министър на външните работи Мария ,за да я подсети,че НАТО е като ресторант,в който еди стои на касата,а останалите мият чинии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    09 Авг 2023 18:45ч.

    Блинкен живее с илюзии, че САЩ може да победи Русия. И въвлича в своите игрички България. Откъде накъде?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А така и РСМ трябва в кошарата да влиза, няма само нас да управляват от Брюксел - завий наляво, завий надясно

    09 Авг 2023 19:12ч.

    произвеждай това, не произвеждай онова, ЗАКРИЙ си АЕЦ и всички структуроопределящи предприятия, диверсифицирай си това, и онова... Нека и на РСМакедония да се случи същото - да й казват какво да прави, какво да закрива и какво да дава на брадъра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "необходимостта от продължаване на помощта за Украйна в областта на сигурността от страна на съюзниците и партньорите, както и текущите усилия за диверсификация на енергийните източници в посока по-чисти, по-сигурни доставки и технологии"!?

    09 Авг 2023 19:22ч.

    Каква е НЕОБХОДИМОСТТА да помагаме на Украйна? - кажи Мария от малкото българско градче Хаджидимово. Болшинството над 80% от населението, което поддържа държавата България, ИСКА НЕУТРАЛИТЕТ, което значи неподкрепа за Украйна! Защо работиш против народа си, Мария, г-жа външен министър?! ............ По думите на В.Томова от Афера.бг - защото сте "назобани" от посолството. И работите по поръчка, понеже сте назобани. Не ви е срам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай стига се тревожите за енергийната диверсификация, българския народ си има евтин и сигурен доставчик

    09 Авг 2023 19:27ч.

    и нямаме намерение да ги диверсифицираме, понеже е безсмислено. Какво се ТРЕВОЖАТ от брадърите последните 20 години откъде България ще си получава горивата. Уважаеми г-н Блинкен, НЕ Е ВАШ БИЗНЕС откъде суверенна България ще си доставя енергията! Вие си гледайте вашата държава, и не ни казвайте какво да искаме и какво да не искаме в енергетиката. Съюзниците се уважават, а не се насилват и децата в игрите си го знаят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Същата, робе каквато навремето

    09 Авг 2023 19:36ч.

    Беше необходимостта да се помогне на Полша през 1939 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, бе толкова й помогнаха със "странната война",

    09 Авг 2023 19:56ч.

    че се наложи накрая пак СССР да я освобождава с цената на 600 хиляди войници, чийто паметници неблагодарните поляци разрушиха наскоро. Въобще поляци и украинци показват много грозен образ на славяните, със същите плитки мозъци податливи на всякаква пропаганда като западнярите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 16:36 ч. - и защо е това "робе" и защо трябва да има "роби"?!

    09 Авг 2023 20:05ч.

    Докога на Планетата ще се налага да се говори за господство и за робство, между анатомично еднакви човешки индивиди. Второ, трите основни раси - бяла, черна и жълта имат разлика в интелектуалния потенциал (иначе щяхме всички да бъдем или само черни, или само жълти, или само бели човеци) ........... Та след като АМЕРИКАНСКИЯТ УЧЕН откривател на ДНК, на когото отнеха напълно пропагандно Нобеловата награда, доказа, че - белите човеци имат най-висок интелектуален потенциал задължава БЕЛИТЕ ЧОВЕЦИ да погледнат в бъдещето без робовладелство, без неравенство, без войни и грабежи! И никакви роби повече! Иначе язък за високия интелект. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    09 Авг 2023 20:58ч.

    Разговор или монолог е провел ев...инът блинкен? Ако е било разговор, то освен Йес, колко други думи е използвала французойката габриел?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    09 Авг 2023 21:08ч.

    Истината е, че Блинкен така не е разбрал с кого е разговарял. Той просто е наредил на сакретаря си да го свърже с някоя от курвичка, обслужваща секс телефона. Ето какво е рекъл Антъни: "Пич, нАмерими накое телефонно милфче да ме олаби! Да е по-кротичко, по- мързеливичко, може дори и фиригидничко - това особено ме възбужда. Колко добре говори английски, хич не ме интересува - няма да чепкаме сонетите на Шекспир я! Важното е да може да пъшка, да прави свирки и непременно да дава в дупето! И внимавай да е дискретна! Да не ме свържеш с някоя никаквица от #meToo и след месец да бръщолеви, че съм я н карал да държи виолончелло между кълките си, докато съм я таковал, разбираш нали?" В служебния указател на Майкъл, секретаря на Блинкен, се оказва че на едно от първите места в раздел секс телефони е номерът на българския на министър на външните работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха-ха

    09 Авг 2023 22:59ч.

    Някога един български хан – Савин , водил тайни преговори с византийския император май е бил свален с народен събор….. Бил е само един…… А откъде са се нароили толкова много негови наследници….. все им се обаждат от някъде си и ги „съветват“, сякаш са безмозъчни….

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога ще си подавате оставката?

    09 Авг 2023 23:05ч.

    Срам за българите. Такова предателско поведение и политика срещу интересите на държавата и срещу желанието на народа. Кой гласува за Мария Габриел, кой я докара на този висок пост?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МНОГО ОПАСНО - ГАБРИЕЛ ОТИВА ДА ПОДПИСВА ДОГОВОРИ

    10 Авг 2023 3:21ч.

    Знам, че когато извадят от торбата "визите" става дума за договор, след подписването на който визите се забравят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лаврентий Павлович

    10 Авг 2023 4:42ч.

    Щом, тия двамцата са в диалог - значи БГ, е суверенна -де юре - не дефакто?!:))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи