Държавната дума на Русия: Никога няма да простим, ако властите в България демонтират паметника "Альоша" в Пловдив

Държавната дума на Русия: Никога няма да простим, ако властите в България демонтират паметника "Альоша" в Пловдив

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Властите в Пловдив трябва да имат предвид последствията, ако решат да демонтират паметника на съветския войник-освободител „Альоша“. Това заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин на първото заседание от пролетната сесия по време на обсъждането на декларацията на камарата, осъждаща инициативата за демонтиране на паметника в града под тепетата.

„Нека този призив да бъде на масата на всеки национален парламент, нека този призив да бъде на масата на всеки общински депутат в Пловдив. И ако те предприемат тази стъпка, трябва да осъзнаят последствията от нея. Ние никога няма да им простим това, защото не става въпрос за нас, които живеем днес, а за тези, които са загинали и не могат да говорят за себе си, не могат да се защитят, но благодарение на тях днес има България“, каза Володин.

Той припомни, че България е била сред страните от хитлеристката коалиция по време на Втората световна война. „Днес новите фашисти, новите нацисти, които дойдоха на власт, разбира се, искат не само да пренапишат историята, но и да премахнат всички паметници, които напомнят на хората за времето, когато фашистите са били на власт в България“, обобщи Володин.

На първото си пленарно заседание от пролетната сесия Държавната дума на Руската федерация прие декларация, в която осъжда инициативата за демонтиране на паметника "Альоша" в Пловдив, предаде ТАСС, цитирана от БТА и БГНЕС.

"Депутатите от Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация изразяват крайно възмущение във връзка с провокативното и цинично предложение на членове на Общинския съвет на Пловдив от партия "Демократи за силна България" (ДСБ) за демонтиране до края на 2024 г. на паметника на съветския войник-освободител "Альоша"... Поредната безразсъдна враждебна постъпка на представителите на партия ДСБ е явна демонстрация на пренебрежително отношение към историята на страната им, подъл опит за оскверняване на общата историческа памет на нашите братски народи, маниакално отчаян опит да се принизи героичният подвиг на съветските войници, решаващият принос на СССР и съветския народ в борбата с нацизма по време на Втората световна война", се казва в документа.

Общински съветници от групата на "Продължаваме промяната–Демократична България", внесоха миналата седмица предложение до Общинския съвет на Пловдив паметникът на съветската армия “Альоша” да бъде преместен в срок до края на 2024 година. В доводите на предложението се казва, че паметникът е символ на окупацията на България между 1944-1947 г. от Червената армия и е символ на потиснатото национално достойнство, както и че представя погрешно историческата реалност. Според вносителите премахването на монумента е морален акт, който цели да почете българската история, националното достойнство и жертвите на тоталитарния комунистически режим.

Паметникът на Съветската армия "Альоша" е гранитна статуя с височина 10,5 м, която се издига на хълма Бунарджик. Открит е официално през 1957 година. Изобразява изправен съветски войник, който държи картечен пистолет "Шпагин" с цевта надолу. Прототипът на статуята е руският войник от Трети украински фронт Алексей Иванович Скурлатов.

Руските парламентаристи подчертаха днес, че ако инициативата бъде подкрепена от общинския съвет на града, "тя ще донесе неизличим позор както на самите инициатори, така и на законодателната и изпълнителната власт в града и съвсем ясно ще демонстрира неадекватността и политическото късогледство на властите в Пловдив". Те отбелязват, че през 1944 г. Скурлатов е участвал във възстановяването на телефонната връзка между София и Пловдив. През август 1982 г. Скурлатов е посрещнат в Пловдив с почести като национален герой и е удостоен със званието почетен гражданин на града, се казва още в декларацията на руските депутати.

"Развихрилата се на Запад варварска война с паметниците от съветската епоха по същество е свидетелство за малоценността и безпомощността на сегашните западни т. нар. елити, които редовно демонстрират пълна некомпетентност и неспособност да се справят с ключови въпроси от вътрешния и международния дневен ред", допълват депутатите в Москва.

След началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г. и след като Русия включи ЕС в списъка си с неприятелски държави, властите в няколко държави членки на блока, които са били част от СССР или от доминирания от Москва Варшавски договор, предприеха действия по демонтиране на съветски паметници.

Източници: БГНЕС, БТА, ТАСС

 

 

Коментари

  • Майна

    16 Яну 2024 19:39ч.

    Няма да им позволим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • doro

    16 Яну 2024 21:16ч.

    ние всичко позволяваме, но този път те няма да посмеят, общинарите, заради собствената си кожа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tubgadult

    17 Яну 2024 0:10ч.

    Also visit my site – international seo marketing <a href="https://dsdsehjs34ty0.com">https://dsdsehjs34ty0.com</a>

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Танас

    17 Яну 2024 0:47ч.

    Дано не се лъжа, но ми се струва, че в Пловдив протестиращите Истински българи ще са много пъти повече след първият вдигнат фалшив юмрук. Пък и не са от групата на ПРОСТИТЕ, i.e. т.е. Вие сте прости и аз съм прост ... и за това така добре се разбираме. Пфуй... Е ние си го избрахме. Сега ренесанса трябва да приключи. И повече никакъв Юмрук, Барселонец, Копейкин, Порцион, и вся осталная сволоч. Време е за освястане! Ебаси и началниците си натресохме. Пфуй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • време е за размисъл

    16 Яну 2024 19:49ч.

    Ние никога няма да им простим това, защото не става въпрос за нас, които живеем днес, а за тези, които са загинали и не могат да говорят за себе си, не могат да се защитят, но благодарение на тях днес има България“. България е била верен отявлен съюзник на нацистка Германия. „Днес новите фашисти, новите нацисти, които дойдоха на власт, разбира се, искат не само да пренапишат историята, но и да премахнат всички паметници, които напомнят на хората за времето, когато фашистите са били на власт в България“. Българският фашистки квартет , кво каза ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срещу робството от ПЕНТАГОНА, само безкористни се опълчват

    16 Яну 2024 19:51ч.

    Тука предимно сме безпринципни, не виждаме друго освен манги, продаваме и предците си даже безплатно,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами на-важно от всичко са парите и материалния лукс, за да отбием живота в комфорт и удобства.

    16 Яну 2024 19:56ч.

    Всичко друго е бошлаф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неблагодарни чакали, по зле от поробените кюрди

    16 Яну 2024 19:57ч.

    Лягаме на крадците на Ф-ки, само защото са КРАДЦИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • магазинера

    16 Яну 2024 19:58ч.

    хич не ми дреме, само алъш-веришът да върви

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • барманчето от Балкантурист

    16 Яну 2024 19:59ч.

    ашколсун на колегата магазинер, истината е само в мангизите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луксът братчед,

    16 Яну 2024 20:55ч.

    Е докато прилети Кинжал-ът. После остава само дупка 50/50 метра, 10 дълбока. Е те там в дупката ще си търсиш останките от лукса. И мнооо с лъжеш, ако си мислиш че тая няма да се случи. Милиони хохоли които скачаха и майданиха преди десет години - и те така си мислеха…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко рубладжийска

    16 Яну 2024 21:09ч.

    Дано да ти удари панелката в Обеля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да му мислят евроатлантическите подлоги

    16 Яну 2024 23:07ч.

    Ако не ги удари руска ракета, ще ги удари български чук. Гражданската война, която разпали вероломният германец на българския престол - Фердинад кобурготски - не е завършила. Започна с разстрела с картечници в края на септември 1918 г. на 3000 български войници от въстаниците срещу българската едра буржоазия, която ги вкара в месомелачката на ПСВ. Ще я довършим и заради тях. Септември ще стане Май.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    16 Яну 2024 23:10ч.

    Живей си в Брюксел, наслаждавай се на пикаещите момченца, заедно с приятелите си педофили и остави нормалните хетеросексуални хора да живеят в панелките си в България! Сбогом!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    16 Яну 2024 19:59ч.

    Време е за антифашизъм

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    16 Яну 2024 21:14ч.

    ...май наистина е време...100%съгласен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • барманчето от Балкантурист

    16 Яну 2024 19:59ч.

    ашколсун на колегата магазинер, истината е само в мангизите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова и филмите ни фалшиви

    16 Яну 2024 19:59ч.

    Както и взаимоотношенията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам

    16 Яну 2024 20:00ч.

    Засрами се, Българино, за тебе те умряха! Днешните управници качиха България на ешафорда! Дали го разбират? Едва ли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полезно е хора от режима

    16 Яну 2024 20:04ч.

    в Кремъл по-често да отправят подобни завоалирани заплахи към България. Това отваря очите на много наши съграждани и им помага по-лесно да се разделят с идеологемите, насаждани в училище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    16 Яну 2024 20:42ч.

    Глупак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой?

    16 Яну 2024 21:56ч.

    Ти, ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Patso

    16 Яну 2024 20:07ч.

    Всичко което правят от ДСБ и ПП е срещу България и българската нация, да се запишат имената на тези предатели и след време на всеки един от тях ще бъде потърсена отговорност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    16 Яну 2024 20:07ч.

    ние също никога няма да допусним. Време е да има колесници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    16 Яну 2024 20:10ч.

    За нашите случайници това ще прозвучи като подкана да го направят възможно най-бързо. Само и само да нанесат максимална вреда. Те за това живеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не живеем за това, бе.

    17 Яну 2024 2:31ч.

    Само за максимален кеш и материален успех живеем. И за благ кариерен синекур.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    16 Яну 2024 20:13ч.

    Кой говори за демонтиране? Ще го опаковаме на европалети и обратно да си го набучите някъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    16 Яну 2024 20:21ч.

    На пък мен майна паметникът ми харесва. Значи вземаш един европалет и си го навираш знаеш къде. Ако не можеш обади се да помогна. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко рубладжийска

    16 Яну 2024 21:11ч.

    Сложете си го в Борован където имате кмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поздрави от кмета на Симитли

    16 Яну 2024 23:22ч.

    за евроджендърите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проявяват толерантност…

    16 Яну 2024 20:14ч.

    защото възмущението им е насочено само срещу властите. Но тези власти се избират от населението: предимно 1) счетоводители по душа, 2) слуги по душа на силните на деня, 3) маргинали и 3) небългари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пропуснах…

    16 Яну 2024 20:15ч.

    и паразити, мечтаещи да станат еврокомисари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    16 Яну 2024 21:21ч.

    И да не забравим телефонистите - най-прогресивната, нагло-селска част от обществото, мечтаеща в какавидено-гладкия си мозък да стане краварски милионер...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    16 Яну 2024 20:24ч.

    Не на нацизма! Всички фашисти при Хитлер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А съм “за”

    16 Яну 2024 21:59ч.

    Светът ще стане по-добро място за живот, когато Путин прояви куража на Хитлер и свърши със себе си в бункера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сапун МНО

    16 Яну 2024 20:24ч.

    За последния пасаж: Русия обяви България за неприятелска страна, след като се включихме в санкциите срещу нея. Или може би руснаците трябваше да кажат: О, колко хубаво ни става! Искаме още, скъпи братушки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    16 Яну 2024 20:26ч.

    Ся, ако някой си мисли че освен списъци по Магнитски не се правят и други списъци е в сладко само заблуждение. Не че на някой му пука, свойствено за човешката природа е напълно погрешната самооценка както и грешната оценка на ставащото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От Ямбол съм иначе...

    16 Яну 2024 20:27ч.

    ... щях да дойда до Пловдив утре за протеста. Излизайте Пловдивчани нека покажем, че немогат да си правят с нас каквото си поискат. В противен слачай това са сигнали за заспал народ, което ще рече, че най-вероятно няма да се противим и на мобилизация. ( us-кучите синове така го тъклуват). Мария Захарова преди два дни каза, че ако продължаваме да събаряме паметници на руската армия това може да има необратими последици. Което може да се тълкува по следният начи. Ние си затваряме очите за това което Турция се кани да направи с вас. След победата на РУСИЯ в Област Украйна няма да има НАТО а от там и всякакви договори и споразумения отиват в историята. И познайте на Турция дали няма да и бъдат развързани ръцете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко рубладжийска

    16 Яну 2024 21:12ч.

    Стой си в селото, бе комуне. В Пловдив имаше избори и Израждане има 4 съветника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Работата става дебела

    16 Яну 2024 20:31ч.

    Последно предупреждение за късопишковеца и Спас. Следва скоропоговорката “Ти ли ма бутна , или аз сам си паднах?” И това не касае Альошата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    16 Яну 2024 20:36ч.

    Управлението на държавата е тотална щета.Толкова боклук по върховете никога не е имало.Нашата вина е ,че допуснахме това да се случи.Сами си го причинихме,не помислихме за зловещия потенциал на тия Изроди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Альоша

    16 Яну 2024 20:54ч.

    Опять поспешные выводы. Я Пловдив берегу, Пловдив бережет меня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Общонароден референдум за съхраняване на руско-съветските паметници!

    16 Яну 2024 20:56ч.

    Така е, имат право, не трябва да се прощава на предатели! Българският народ е срещу тези фашисти-разрушители. В България има два етноса: на нормалните българи и продажните политици. Вторият прави зверски мизерии на първия. Ако не се вразумят, те сами ще си изкопаят гробовете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    16 Яну 2024 21:19ч.

    Брато! Нямаш си предства сред офиспланктона в кол-центровете какво е положението...ужасен ужас. А и сред меринджейчетата на заплати 5к във филиалите на западните компании. Добрата новина е, че са пут@овци и освен приказки чеп за зеле не стават....Време е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даже животните си имат принципи, паметта ни явно не.

    16 Яну 2024 20:57ч.

    Да протестираме, че са ни възродили държавицата от пепелта на петвековна робия ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко рубладжийска

    16 Яну 2024 21:09ч.

    Това комуне на снимката искаше да активира петата колона и да окупира Черноморието ни. А долната рубладжийска измет се скъса на му лиже обувките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някъде започва, а някъде завинаги свършва денят не проста на едни жълти павета, а за едни жълтопаветници

    16 Яну 2024 21:18ч.

    Не ни дразни, глупчо. Окото ни няма да мигне, ако изпаднете дотам, че да си предизвикате възмездието отново да ви осъди Народен съд и тоя път да ви бесят по кестените на булевард "Цар Освободител" (който отново ще прекръстим на "Руски", ако се наложи) за назидание заради обезумяването и самозабравата ви. Считайте, че такова престъпление като разрушаване на паметниците на освободителите ни е равносилно на хула срещу Светия Дух в библейския смисъл на изреченото. А за хула срещу Светия Дух е казано: прошка няма. Така че идвайте на себе си и се кротвайте докато е време, макар да виждаме, че все още ви е много широко около врата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    16 Яну 2024 23:53ч.

    Що не се прекръстиш на Ханибал Лектър?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъко рубладжийска,

    17 Яну 2024 2:47ч.

    Много си неграмотен. Онзи с черноморието е друг, ако беше чел Толстой, щеше да запомниш, че има същата фамилия като на големия писател. Но центаджията не чете само яде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брат

    16 Яну 2024 21:09ч.

    Проблемът не е паметникът, а обезумяването. И както изглежда ако ние не напляскаме своите си хулигани, големия брат ще ни напляска всички. Да ни държи за дълго...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    16 Яну 2024 21:39ч.

    Няма да е за дълго, а за винаги! Този път няма д има братушки, които да жертват живота си за да освободят този народ от мърши, който избива комплекси, като оплюва освободителите си! Султан Ердоган това и чака! Връщането на Тракия в Империята е отдавнашна мечта на турците! Да не говорим, че си имат пета колона с огромно влияние, която практически ни управлява след 1990 година! Чета по форумите, че американските войски у нас щяли да ни пазят от Турция! Блаженни са верующите! Американците ще ни пазят точно толкова, колкото пазиха и защитиха кюрдите! На тях им е важно да си съхранят базите на наша територия и им е през оная работа, дали тази територия се именува България или Турция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко рубладжийска

    16 Яну 2024 23:11ч.

    Тая ли пропаднала държава Русия ли ще те защити, бе комуне ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    16 Яну 2024 21:17ч.

    А един султан седи в двореца и доволно потрива ръце...едни 111 000 кв. километра ще му дойдат дюшеш...вода..гори..планини..сняг..бели девойки..нежни младежи...ще има як сех.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    16 Яну 2024 21:30ч.

    На кого ли му пука какво мислят крепостните на Путлер. Ако на пловдивчани не им харесва солдатина с шпагина, ще го махнат, това си е тяхна работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къде остана културата, паметта, човещината?

    16 Яну 2024 21:36ч.

    Това е мутренска философия. Ти си по-прост и невъзпитан от улична мутра явно. Искаш ли да бъдеш разрушен само защото не те харесва някой? (Или ти беше от женичките, дето се борят всички да ги харесват?) Паметниците не могат да говорят, нещо тука отвътре трябва да говори в сърцето и душата на всеки един хуманен човек от белия свят, но при теб всичко е закърняло от жежък материализъм и консумеристки фетишизъм, явно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денят идва

    16 Яну 2024 21:34ч.

    България уверено сигурно и очевидно върви към катастрофа. И това изглежда ще се случи по времето на фигуранта ,който изобщо не осъзнава , какво се случва и що да прави и не само той а и стратезите около него. Лудницата е пълна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уви

    17 Яну 2024 2:48ч.

    Прав си за съжаление!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    16 Яну 2024 21:43ч.

    Русия много добре знае как Петков,Борисов и Пеевски си говориха с Зеленски.Знаменателна картина!!! Принудени и управлявани,унизени седящи и гледащи Гузно предателството си.Глупавите хора се продават,умните управляват сами. България няма патриоти държавници има посредствени алчни багабонти завзели Държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СУ-35

    16 Яну 2024 22:04ч.

    Русия ни презовава на бунт срещу сегащната зган която управлява България. (което означава че ще ни помогнат за пореден път) Време е да си покажем зъбите срещу окупаторите. Пловдивчани братя и сестри излезте в купом да покажем ,че сме народ и че няма да сведем глава пред никого вече! От Ямбол съм ще направя всичко въжможно да дойда там. СЛАВА РУСИЯ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кому няма да простите?

    16 Яну 2024 22:06ч.

    Какво можем да направим ние? Да излезем на улицата? Как? Не виждате ли, че всичките тези "спонтанни" демонстрации са платени и режисирани? Къде бяхте, когато пияната свиня Елцин хариза "единний могучий Советский Союз" на американската сган? Не значи, че не ни е срам от това, което става сега в България. Срам ни е, гадно ни е, убива ни, е,и? КАКВО да направим? Аз да се прасна и да изляза на улицата ли? Как да стане?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Походите за мир не бяха режисирани

    16 Яну 2024 22:43ч.

    а колко хора излязоха да се включат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко рубладжийска

    16 Яну 2024 23:05ч.

    Фалираха ви кочината, бе къв Елцин. И пак ще ви я фалират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    16 Яну 2024 22:22ч.

    И ние не можем да си простим едни 6 километра, щяхме да ви цивилизоваме, крепостници кирливи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СУ-35

    16 Яну 2024 22:48ч.

    И малките камъчета могат да преобърнат колата. Затова хамериканските копелдаци правят всичко възможно да ни дресират по тяхен вкус. Да го духате скапана американска ЗГАННННННННН. Искам вече да убивам долни америкаци и луничави англичани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тук се лее език на омразата

    16 Яну 2024 22:51ч.

    ще сезирам в брюксел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е ОМРАЗА.

    16 Яну 2024 23:02ч.

    За сега е само на писмо. Ще дойде и денят когхато ще е физическа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко рубладжийска

    16 Яну 2024 23:07ч.

    До 1-2 година форума ще се пресели в Орландовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, ти къде ще бъдеш?

    17 Яну 2024 2:57ч.

    Вероятно в Бояна, гробището на богатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко...

    17 Яну 2024 7:54ч.

    Каква Бояна бе ? Не виждаш ли че съм съдран цървул - трол. Пиша на килограм идиотизми. Къси фрази, еднотипни, малоумни... 20 стотинки на флатуленция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    16 Яну 2024 23:13ч.

    Както казваше бекапето, дружбата с русия е необходима за българия както слънцето и въздуха. Ако тази дружба бъде разрушена, българия няма да я има. Но предателите и подчинените им глупави тролове си въобразяват, че могат да живеят без държава. Без държава обаче се живее по малко начини - първо- като емиграция - питайте ги емигриралите колко са доволни (но все пак те знаят, че могат да се върнат); второ- когато няма къде да се завърнеш - като палестинците- питайте и тях докъде я докараха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    16 Яну 2024 23:56ч.

    Туй го казваше не БКП-то , а Гошо Тарабата, и не беше за Русия а за СССР. А Тарабата без време си отиде от този сваят след посещение в СССР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СУ-35

    16 Яну 2024 23:26ч.

    БЪГАРИЯ ще ше да бъде орязана тъкмо до Пловдив, ако не бяха руските братя. Със сабарянето на РУСКИ паметници сега даваме тази възможност на бащибузука от турско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    16 Яну 2024 23:59ч.

    Стига си плещил щуротии. Прочети малко истинска история , а не конспиративни теории.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    17 Яну 2024 0:06ч.

    Всъщност България беше орязана до Пловдив, благодарение на братушките дето се противопоставиха на Съединението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    16 Яну 2024 23:45ч.

    Альоша на концерт на Кобзон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти

    16 Яну 2024 23:51ч.

    слушател !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комунист е моят татко, атлантик

    16 Яну 2024 23:50ч.

    ще стана аз.Само келепир да пада ,що да мисля аз за вас.Що тук значи някаква родина !!Тоя отговор е за раята...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София трябва да има паметник

    17 Яну 2024 0:01ч.

    на несбъднатата картофена нива.На Списаревски изтребил днешните ни благодетели.На Гурко,де направи шопите столичани ,вместо сръбско погранично селище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как ЦРУ Присъства в България

    17 Яну 2024 0:33ч.

    Където видите някакви ужким църкви и "духовни домове" да знаете че това е ЦРУ на вашата територия. Всеки пастор на ужким божи дом е обучен агент на ЦРУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Souske

    17 Яну 2024 2:18ч.

    Тъпите български фашаги си мислят, че като нарежат българо-руските отношения и ще им се размине. Спокойно фашаги в ада има място за всички ви

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    17 Яну 2024 8:16ч.

    А за вас рубладжийте отново отваряме мазето на Гешев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фашагите

    17 Яну 2024 2:27ч.

    Кешираме и беж при чорбаджията да охолстваме. Вас кучета ви яли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако братушките наистина искат

    17 Яну 2024 6:34ч.

    да предотвратят укросценарий в Бг, просто има да профилактират показно при неизяснени обстоятелства десетина-двайсе десебаропепейци, останалите ще избягат сами. Однако, не съм сигурен, че братушките го искат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иначе казано

    17 Яну 2024 6:37ч.

    болгарите пръста си няма да мръднат, каквото и да става - това е исторически доказан циничен стоицизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българите си гледат личната далаверка и свещения рахатец

    17 Яну 2024 6:41ч.

    всякакви оплаквания и бунтовни патриотични призиви са лицемерна фарисейщина и фалшиво лустро на почтеност и родолюбие за пред обществото (каквото и да означава словото "общество")

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • непоправимо фатално и неизлечимо ни се отразиха 5 века гнусно иноверско агарянско робство

    17 Яну 2024 6:44ч.

    няма какво да се преструваме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • има да профилактират показно при неизяснени обстоятелства десетина-двайсе десебаропепейци

    17 Яну 2024 7:51ч.

    И аз това си помислих. Дали това твърде остро и значимо обръщение на Руската Дума не е Предупреждение към разбеснелите се булгаристански атлантици ? Какво стана с военните складове на Гебрев когато започна да се престарава с износа за Украйна ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майни

    17 Яну 2024 7:58ч.

    Няма да позволят пловдивчани да бъде махната!!! Изроди нито един паметник не са направили, но рушат! Тези идиоти трябва да бъдат свалени от власт!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щом трябва, свалете ги

    17 Яну 2024 8:06ч.

    "Мила ми Венето, Димитре и Иванке..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • робите на ЕС-докога

    17 Яну 2024 8:57ч.

    Всички тия простотии с паметниците са, за да се отклони вниманието от истинския проблем - а той е робството на ЕС и набутването ни във войната, за да сме пушечно месо на НАТО. Вчера в ЕС са взети две важни решения - забележете какви. Първото е, че влизането на БЪЛГАРИЯ в Шенген изобщо не е приоритет за ЕС и дори въпросът не е коментиран. Второто е, че основен приоритет на ЕС е помощта за Украйна и кой колко да даде /разбирай пак ние да даваме/. Ето това са изродите, които ние слушаме и чийто заповеди нашата сглобка изпълнява. Още една новина от вчера - от износител сме се превърнали във вносител на ток. Защото ЕС ни налага някакви въглеродни данъци, което си е чист рекет, за да може изкуствено да се оскъпи нашия ток, те да ни пробутват техния и ние да го плащаме. Трета новина - повечето страни от ЕС отново са въвели забрана за украинските стоки, които не отговарят на никакви условия и стандарти, и които унищожават земеделието в ЕС. Единствено нашите подлоги не са и вносът у нас си продължава. Ето това са истинските новини, но за да не ги виждаме, ни занимават с разни паметници и тяхното събаряне. Такива подлоги и продажници, унищожители на България, никога не е имало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тогава що скачахте?

    17 Яну 2024 8:59ч.

    Дънки, долари и хитачита искахте. И кафе на Кертнерщрасе и в буржоазните парижки арондисмани. Вийте сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    17 Яну 2024 10:18ч.

    На мен пък ми е трудно да простя на сънародниците ми това, че всяко движение политическо у нас е резултат на движение в Москва, Вашингтон или Брюксел. Щях да се радвам, ако демонтирахме култовете към чужди нации по чисто патриотични съображения, а не, както е днес, да ставаме арена на противопоставяне между сили, в които не виждам нищо велико. Нашето политическо и човешко достойнство изисква да не заставаме в ничия услуга, но и да признаваме на всеки заслугите. Русия никога не е признавала нашите заслуги и първородство, от години работи за подменянето на историята, така че да не се нуждае да изпитва и показва благодарност към просветителския български народ. Култът, който ни наложиха, изразява просто комплекси, един некомплексиран народ би поставил фокуса върху духовния дар, който е приел, което е довело у тях до самосъзнание да пожертват и те нещо, за да послужат на народа, на когото дължат вяра, език и писменост. Всички народи, които са развивали угодното дело на благовестието, имали са просветителски християнски школи и мисии са довека почитани и благославяни и имат вечно място в паметта на човечеството. Но комплексите на гърци и руснаци ги направи да си подадат ръка в отнемане славата и честта на българския народ, да се борят против истината и да си измислят взаимноизгодни наративи за Византия и нейни „мисии“. Много руснаци са си проляли кръвта за нашата свобода, но много видни руснаци с политическа власт са работили за потискането на паметта за това кои сме ние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако бях на мястото на двете евроатлантически говеда

    17 Яну 2024 13:37ч.

    от Пловдив, много щях да се притесня. Те са поименно споменати, а както е добре известно, всеки проблем си има име, фамилия и адрес

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    17 Яну 2024 18:33ч.

    за какви се мислят тези дебили в Държавната Дума, че щели да прощават или да не прощават за паметници в БГ? Та те след всеки нов Вожд начело в СССР и РФ правят списък които паметници да запазят, кои да махнат и кои да възстановят :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи