Държавата дава 140 млн. за ваксини срещу Ковид

Държавата дава 140 млн. за ваксини срещу Ковид

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Държавата дава 140 млн. за ваксини срещу Ковид. Това става ясно от публикувания в Държавен вестник бюджет на страната за 2023г. 

Най-вероятно сумата е предназначена не за заплащане на вече поръчани ваксини по програмата за европейска солидарност, а за нови, който страната ни ще заяви в следващите месеци. През май тази година тогавашният здравен министър Асен Меджидиев обяви, че старата ни е постигната договорка да ни бъдат доставени само платените, но все още недоставени 1 400 000 дози ваксини. Останалите поръчани на европейско ниво ваксини ще бъдат канселирани срещу определена такса. 

В последните седмици на министър Меджидиев увери, че е постигнал предоговаряне на условията за доставка на Ковид ваксини, което ще спести на българските данъкоплатци 188 млн. лв. 

Тогава стана ясно, че към края на март тази година в България са бракувани 2,8 милиона дози, а през април трябваше да се изхвърлят още 2,5 милиона дози. Тогава Меджидиев обясни, че имаме предплатени от редовния кабинет „Петков“ други 1,5 милиона дози.

В края на май, след постигната договорка на европейско ниво, у нас трябваше да бъдат доставени само вече платените, но все още недоставени 1 400 000 дози ваксини.

Данните показват, че ежедневно у нас ваксина срещу Ковид си поставят между 5 и 10 души, което означава, че необходимите дози за година не надвишават 4 000 броя. По неофициална информация ЕК договаря ваксините с "Пфайзер" и "Модерна" на цена между 15 и 20 евро за доза. 

Грубата сметка показва, че предвидените в бюджета 140 млн. лв. стигат за купуване на над 3 млн. дози антиковид ваксини. 

България не е участвала в определянето на броя на COVID ваксините, които трябва да ни бъдат доставени. В този процес са участвали само пет държави, членки на ЕС. Те са определяли количествата на доставени ваксини за всяка една страна, като основния критерии за това е населението. За България беше планирано огромно количество ваксини.

Свързани статии: Заведоха дело срещу Фон дер Лайен за корупция при договарянето на ковид ваксини с американската "Пфайзер"

Европейската сметна палата: ЕК крие ролята на Фон дер Лайен в сделка за ваксини с Pfizer за 30 млрд. евро

"Експрес": Съпругът на Урсула фон дер Лайен замесен в съмнителни фармацевтични сделки

 

 

 

 

Коментари

  • Боги

    02 Авг 2023 22:55ч.

    Поредното доказателство за изкривените възприятия и ненормалността на това правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де го ковида?

    03 Авг 2023 0:14ч.

    Държавата не дава нищо, даваме го ние нахалост, за да смучат корумпетата. Дано се задавят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трагедия

    03 Авг 2023 1:50ч.

    "Ех, ако имаше повече българи като Киро и Асен България щеше да се оправи". А друг кретен обясняваше, че България била нато а нато България ! Трети пък успокоява електората, не се бойте, Русия няма да посмее да ни нападне , щото сме в НАТо. Други кретени правят конституционни РИформи ! Извод, дори във фермата на животните на Оруел картинката е по близо до разума !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Редник

    03 Авг 2023 2:04ч.

    Абсолютно си прав колега. По големи продажници не сме имали. А сега се овъртолиха с Боко и Доган и става страшно за нормалните българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Данъчния ни васал, окупоран от чужди бази

    03 Авг 2023 9:35ч.

    И крадци на Ф-ки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези 140 млн. трябва да се дадат на музеите

    03 Авг 2023 13:04ч.

    На "Пфайзер" и на Урсула вече дадохме предостатъчно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медицински статистик

    02 Авг 2023 22:56ч.

    Информацията е любопитна. Значи имаме около 4000 завършени психотични инвалиди. Това е като шизофренните дефекти. Лечение няма, но има поддържаща терапия. Тия ще ги "поддържат" със жижи-душегубки, не за дълго разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде са сега лицемерно загрижените граждани,

    02 Авг 2023 22:57ч.

    дето смятаха, че с парите за знамето на Рожен може да се помогне на детското здравеопазване. А тези пари? Те къде биха могли да отидат, особено след излезлите напоследък научни съобщения за същината на тези "ваксини".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Парата отива в

    03 Авг 2023 3:48ч.

    ненситната паст на файзер и после надолу по корупционната евро верига!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рекет даден,

    02 Авг 2023 22:57ч.

    Дано Големият Бял Баща е доволен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    02 Авг 2023 23:09ч.

    Скоро разговарях с български кино режисьор със силни либерастки позиции, според него експерименталните препарати за синтез на шипов протеин са "спасили" света, и това е бетонирано и програмирано в главата му! Да се надяваме да им помогнат и да си взимат всичките модерни редовно бустера, така че може да се окажат добре похарчени пари! Такива няма смисъл да ги предупреждаваш, не и след толкова време! Все пак иноколата е част от причината да бъдат толкова зомбирани и модерни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно съгласен, Викторе !

    02 Авг 2023 23:57ч.

    Не трябва да им се помага със слово или с експертиза ! Нека се чистят сами... Скоро пак гледах забележителното интервю на Жак Атали от преди петнадесетина години. Той си го предвиди кристално ясно, смислов превод - "Ще пуснем фалшива "болест". Ще направим "лекарства" за тази болест. И идиотите сами ще идват при нас и ще искат от лекарството, ще ни молят да им го дадем ! Ще ги чистим - чрез тях самите!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Редник

    03 Авг 2023 2:06ч.

    Супер идея. По този начин тези нео ковид либерасти ще се самоунищожат. Нека се бодат и после...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василева

    03 Авг 2023 3:53ч.

    Точно така и аз мисля! Само бустери за тези - до 8-та. Колко ли колко трябва да е глупав човек за да им се хване на лъжите - знаейки че служителите на фаизера бяха освободени от 'ваксините', изключение бяха висши държавни и военни в САЩ и Канада. Не вярвам на шоуто как Байдън или Трюдо получиха наистина отровния коктейл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    02 Авг 2023 23:19ч.

    ШАЙКАТА отново ще се облагодетелства на наш гръб ! и ти са видиш: на боко "барселонски" - празна му торбичката (пардон, чекмеджето)...??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    02 Авг 2023 23:23ч.

    Скоро разговарях с български кино режисьор със силни либерастки позиции - кажи му името, стига сте ги жалили либерастите, те ни презират и ненавиждат, мразят факта че са се родили българии всякак слугуват и подгъзват на западните си ментори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    02 Авг 2023 23:29ч.

    идиотите на се свършили. Днес в метрото видях индивид с шлифер, маска и ръкавици. Термометърът навън показваше 33 градуса. Добре, че в метрото беше хладно и затова маскираният не вонеше много. Сигурен съм, че този ще си тресне поне 1-2 бустера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скромно предлагам

    02 Авг 2023 23:30ч.

    Получените "ваксини" да ги пазим за нашите мили управници - цялата им коалиция. Ковида е много опасен, не можем да се поставим в риск коварната болест да ни ги отнеме. Да си бият по бустер на седмица, за всеки случай - не знаеш в коя трънка се крие ковида. А, и симпатизантите им също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политически курви!

    02 Авг 2023 23:31ч.

    Тия не са раждани от майки, някакви инвитро специалитети са явно. Родината им е зад океана! .......... Във СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Митев” в София нямат пари да купят поне едно електрически управляемо детско легло, за деца в по-тежко състояние. легло, говорим за легло! ............... не, някой трябва да се заеме с документирането на всички абсурди, които сътворяват нашенци и после в затворите! Това е безумие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    03 Авг 2023 0:05ч.

    Такса ЕС. Като едновремешното джизие.. Стадото трябва да бъде редовно стригано..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инч Хай

    03 Авг 2023 0:16ч.

    А, още една торба с пари. Вероятно, за да не се разследват торбите с пари за премиерската фамилия, трябва да се дават торби с пари и нагоре към по-големите началници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Авг 2023 0:17ч.

    Тоя мое да даде и милиарди за бидета в НОИ, не е луд тоя, който яде зелника...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    03 Авг 2023 0:42ч.

    Вярвам в ЕС, глобалния елит и всичко, което правят за наше добро. Искаме ваксини, насекоми, мигранти, въглероден данък, гей паради всеки съботен ден, ама навсякъде, дори в най-затънтеното село, искаме да умират славяни, да се трепат помежду си, искаме корпорациите да не плащат никакви данъци, искаме вичко що печели, офшорно да е, смърт на държавите, етносите, на християнството, особено православното, на семейството, езиците, искаме мозъчна смърт, красива и безвъзвратна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Авг 2023 0:55ч.

    щурмбанфюрерката Урсула май имаше нещо општо с ваксините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    03 Авг 2023 1:16ч.

    Ние сме богата държава и можем да си позволим да плащаме за ваксини , които ще изхвърлим по късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    03 Авг 2023 1:19ч.

    Вие ги избрахте!Сега всички ще търпим лудостта им.От няколко години си мисля,че за да се запази България е най-добре София със всичките и софиянци да бъде отделена от страната.Така ни остава поне малък шанс да си спасим милата държавица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    03 Авг 2023 12:22ч.

    Мите, кои точно софиянци са ти виновни, че желаеш да ги тричаш? Ето, Асенку, убиецът на дяда Ивана е от Хасково; Делян Добрев - също, Кирчо е от Пловдив, коши урса Кольо Академичето е от Стара Газора, Атанас Атанасов е от Батин, русенско; Мария Габриел е от Хаджидимово, децеголчевско; Слави е от Плевен, Румен Радв е от Славяново, харманлийско. Сал Лена е от София, но... тя "мьека" (невероятно, но факт!), т.е. майчиният й език е несофийски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    03 Авг 2023 12:25ч.

    П.С. Вярно, Баце е от Банкя, но това е до Мало Бучино, което не е баш София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не сме ги избрали ние, с "ала-бала" узурпираха властта

    03 Авг 2023 13:00ч.

    София не е виновна, навсякъде има различни хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, инатливи тъмни балкански субекти,

    03 Авг 2023 1:19ч.

    то се разбра, че няма да се ваксинирате като баламите от цивилизования Запад! Не ви увират дебелите тикви, реакционери такива. Обаче ваксини ще купувате и ще си платите като попове. Бачо ви Хайко фон дер Лайнен няма да гладува заради дебелите ви балкански тикви, я! А знаете ли колко внуци има да храни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Авг 2023 3:11ч.

    Абе, ако изкарат късмет да се откажете от кешовицата, ще се ваксинираме по 6 пъти в месеца... като стой та гледай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бах Ви... оная

    03 Авг 2023 3:17ч.

    Пичове, май очакваме да пуснат новата вълна а? Ей така профилактично за да слушкаме повече и да ходим да мрем в името на "Демокрацията" там където вече хора недостигат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има ли някой

    03 Авг 2023 3:46ч.

    в тази страна България да не е разбрал и проумял чии подлоги и пачври са управляващите - най вече простотоКире и кокорчо?! Дръж се народе - за тези които са прогледнали - всичките милион 'ваксини' да си ги бият еврогейската пасмина докато им почернеят лицата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • японец

    03 Авг 2023 3:56ч.

    Онези откачените Ви обясниха сто пъти - искат да унищожат и занулят поне 4-5 милиарда човеци, защото според тях са излишни и вредни за планетата. Как ще ги унищожат ? Изкуствено създадени глобални проблеми - войни, продоволствени кризи, финансови кризи, изкуствени пандемии, климатични кризи. Според откачалките/кукловоди , трябва да има максимално 1 милиард човеци на планетата , другите да ги няма. Китай , Руската империя и Индия им се опънаха и онези откачиха окончателно и ще гледаме циркове и простотии до Второ пришествие. Шоуто е гарантирано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    03 Авг 2023 4:06ч.

    той за това е още финансов министър - за да плати на който трябва !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    03 Авг 2023 9:31ч.

    Всички свързани с тези зловредни ваксини са за отсичане на тиквите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асан Сутенера

    03 Авг 2023 10:38ч.

    КакаБойка са я стиснали за мадурите зарад копилето и чекмеджетата....не може и да пръдне без разрешение....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    03 Авг 2023 11:23ч.

    ВЪЗМУТИТЕЛНО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анони

    03 Авг 2023 11:32ч.

    И съвсем да ни довършат!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    03 Авг 2023 11:35ч.

    Toва е заради бизнес сделката на урсулището

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В последните седмици на министър Меджидиев увери, че е постигнал предоговаряне

    03 Авг 2023 12:21ч.

    На голи уверения вяра не хващам. Нещо документ, протокол ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    03 Авг 2023 12:34ч.

    Какви са тези запетайки в цифрите, така ли се пишат милионите....и редакторите, и коректорите им като тях. Другото не коментирам, познаваме манталитета на съставителите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Авг 2023 13:47ч.

    Така се пишат. Десетичният знак е запетая, а не точка. Така е в Бг. На Запад е точка, а със запетая отделят хилядите. Тук, в Бг, или не ги отделяме, или слагаме "space": 1 000 = 1000. Така е по БДС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    03 Авг 2023 13:20ч.

    Не е зле за ваксинираме финансовия министър и другите приятелчета от мин съвета с по 10 ваксини, така и така ще ги плащаме, поне да се използват. Също и депутатите, които одобриха бюджета, също да бъдат ваксинирани с 10 ваксини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери до thenewone 03 Авг 2023 10:47ч.

    03 Авг 2023 14:36ч.

    При числата, които се пишат с 5 или повече цифри, се оставя интервал на всеки три цифри отзад напред. 10 000; 100 000; 1 000 000; 10 000 000; 100 000 000; 1 000 000 000 Така се пише, душа! Копнах го от правописния речник за по-голяма тежест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Супер наглеци от ЕС. Да се махаме като Великобритания, докато все още сме живи.

    03 Авг 2023 15:14ч.

    Миналата година изхвърлихме ваксини за милиони, сега даваме милиони за нови ваксини. Ето затова сме в ЕС. Да ни грабят и смучат като кърлежи с техните измишльотини. За отплата пуснат по някое и друго милионче за крадене на нашите политици, затварят си очите за това и всичко е ОК. Само дето народът мре от глад. Да ги пуснат тези ваксини свободно на пазара и всеки, който иска, да си ги купува. 20-30 лв. не са нищо за живота на човек, ако действително помагат и някой реши да си ги купи. Но понеже никой няма да ги купи, ни карат насила да пълним джобовете на тия измамници от ЕС на наш гръб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • престъпни чуждопоклонници с БГ паспорти

    03 Авг 2023 15:27ч.

    Не държавата, а лично вие евроатлантически престъпници и крадци наливате в доказаната корупция на акушерката в грандиозната и далавера с ваксините. Вие освен че окрадохте българите, показвате действията си, че стимулирате корупцията не само у нас, но и на ЕК ниво чрез корупционните схеми на Урсула

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    03 Авг 2023 18:43ч.

    Що за наглост, граничеща с престъпление това, при условие, че предишният здравен министър каза , че връщаме и изхвърляме ваксини!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сякаш ние сме го издухали!

    03 Авг 2023 20:19ч.

    За закупуване на ваксини или ... да платим за щетите на опустошения склад на ваксини на Пфаизер в Северна Каролина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    03 Авг 2023 20:45ч.

    Тези са големи лъжци, и то доказани, досега да са казали нещо вярно? Къде има ковид в страната? Няма никакъв ковид, просто им трябват пари и това е най-лесният начин да ни излъжат и да използват глупостта ни, стига сме вярвали на тарикати и лъжци, ако наистина се уважаваме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия се чудят

    03 Авг 2023 20:50ч.

    какво още да измислят, че им трябват пари! Явно за войната, а сега уж за "ковид"?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи