ДАНС влезе в "Булгаргаз" и Министерството на енергетиката заради газовите сделки на предишната власт

ДАНС влезе в "Булгаргаз" и Министерството на енергетиката заради газовите сделки на предишната власт

"Служители на ДАНС днес посетиха дружеството, представиха въпросник с документи, свързани с досъдебно производство, заведено за периода на предишното управление на "Булгаргаз", обясни пред БНР Деница Златева

Агенти на ДАНС влязоха в Министерството на енергетиката и  Булгаргаз", съобщи БНР. Най-вероятно акцията е свързана с изземане на документи, свързани с газовите сделки при предишната власт.

"Служители на ДАНС днес посетиха дружеството, представиха въпросник с документи, свързани с досъдебно производство, заведено за периода на предишното управление на "Булгаргаз". Ние ще съдействаме с всички документи, ще ги представим в срок. И всъщност входираха писмо с изискуемите документи. Нямало е други действия от страна на служителите", заяви изпълнителният директор на газовата ни компания Деница Златева за националното радио.

Документи, свързани с работата на "Булгаргаз", са поискани и от Българския енергиен холдинг. Това е направила Националната следствена служба..

Припомняме, че на 22 юли Държавната агенция за национална сигурност изпрати материали от проверката си за доставките на природен газ от страна на "Булгаргаз" ЕАД на Върховната касационна прокуратура.

Материалите са събрани след подробна проверка, извършена от служителите на ДАНС относно "конкретни факти и обстоятелства, свързани с диверсификацията на доставките на природен газ за Р България от обществения доставчик "Булгаргаз" ЕАД.

От ДАНС подчертават, че ако бъдат установени допълнителни факти и обстоятелства, "които представляват заплаха за националната сигурност на страната ни" ще бъдат взети допълнителни мерки.

През последните дни бяха оповестени данни, че българските власти използват официални руски представители на "Газпром" ("Винтерсхал", бел.ред.) за закупуване на руски газ.

А на 31 август служебният министър на енергетиката Росен Христов обяви, че на прокуратурата са дадени сключени договори от „Булгаргаз”. Става въпрос за договори, които според сегашното служебно правителство не са икономически обосновани и показват неадекватни действия на пазара, каза Христов.

„Установихме пропуснати възможности, странни сделки, насочени към компании - посредници за купуване на газ на неоптимални цени, сключени от предишното управление. Материалните са дадени на компетентните органи и министърът заяви, че доколкото знае, се води досъдебно производство относно „Булгаргаз”.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Качулките хубаво, но защо нямат Стингъри и Джавелини?

  08 Sep 2022 16:29ч.

  Ми продават се в интернет бе

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • комисионерите

  08 Sep 2022 16:30ч.

  треперят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ядосан

  08 Sep 2022 16:54ч.

  Тези са много бързи!!! Можеше да изчакат до следващите избори!!!! Голям смях, след толкова медийни публикации!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • боже, боже

  08 Sep 2022 16:56ч.

  Мафията се е разтреперала. ДАНС досега си чопли носа, сега вече ще прави показно театро. Невероятно са се разработили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аха

  08 Sep 2022 17:14ч.

  Няма страшно - Кирето набра опит с лопатата тия дни и ще си прокопае тунел от пандиза към свободата в Канада!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изглежда

  08 Sep 2022 17:15ч.

  ще доживеем да видим простокиро и Кокорчо да им бъде заповядано "И сега, както се полага на обикновените престъпници и предатели, ПО ОЧИ НА ПОДА!" и после - за дълги години "на топло".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да, ама не

  08 Sep 2022 17:53ч.

  няма да доживеем да видим. Поредното театро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кризисен пиар

  08 Sep 2022 19:32ч.

  Ще го арестуват за 24 часа, да му дигнат рейтинга ака Боко.. Тия сценаристи едно си знаят, едно си баят.. Явно таргет-групата кълве на такава стръв?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чистачката е виновна!

  08 Sep 2022 18:43ч.

  Както винаги. Булгаргаз е държавно дружество. Е? Кой му нареждаше да сключва такива сделки? А кой нареждаше на наредителя? Ей тук ще ударите на камък и ще трябва да обвините чистачката! Че иначе бият през пръстите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  08 Sep 2022 23:55ч.

  ДАНС, Прокуратурата и енергетика са 100% собственост на Сарая. Така че, харварци ше страдат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи