ДАНС уличи в лъжа кандидата за шеф на НЗОК

ДАНС уличи в лъжа кандидата за шеф на НЗОК

Кандидатът на ПП-ДБ за управител на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов е излъгал пред здравната комисия в парламента.

Това става ясно от отговор на председателя на ДАНС Васил Тончев на запитване от страна на председателя на комисията проф. Костадин Ангелов.

Както вече Епицентър. бг писа - кандидатът на ПП-ДБ за управител на НЗОК Станимир Михайлов е извършил две закононарушунния -  подписал е декларация с невярно съдържание при изповядване на имотна сделка с цел укриване на данъци и е укрил собственост на фирма, с което е нарушил закона за изпиране на пари. 

На 24 юли пред комисията Михайлов заявява по повод въпроса дали като акционер и изпълнителен директор на фирма „Балкан кредит“ АД е подал декларация по Закона за мерките срещу изпирането на пари: 

„Като консултант 2018 или 2019https://epicenter.bg/article/Stanimir-Mihaylov/321303/11/0 година във връзка с промени в закона за мерките срещу изпирането на мръсните пари, аз лично подписах уведомление декларация до ДАНС, в което съм посочил кои са крайните собственици, с какво точно се занимава фирмата и всичката останала информация, която беше поискана.“

Станимир Михайлов, кандидатът на ПП-ДБ за управител на НЗОК, нарушил закона за изпиране на пари 

На 25 юли 2023 г. проф. Ангелов в качеството си на председател на комисията изпраща официално писмо до председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, с което моли във възможно най-кратки срокове да ми бъде предоставена информация дали е подадена такава декларация, съгласно изискванията на Закона за мерките срещу изпирането на пари, и ако да, кои са действителните собственици на фирма „Балкан кредит“ АД. 

Отговорът на председателя на ДАНС гласи: 

„След извършена служебна проверка е констатирано, че в ДАНС не е постъпвала декларация във връзка с действителния собственик на „Балкан кредит“ АД.“

Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов подал декларация с невярно съдържание за имоти 

Приложения:

 Писмо на проф. Костадин Ангелов за наличие на подадена декларация по Закона за мерките срещу изпирането на пари от г-н Станимир Боянов Михайлов в качеството му на акционери изпълнителен директор на фирма „Балкан кредит“ АД Писмо КЗ отговор ДАНС за Станимир Михайлов

Отговорът на ДАНС 1 Отговор ДАНС С. Михайлов 26.07.2023 г.

 

Коментари

  • Мона

    26 Юли 2023 17:07ч.

    Тези от ПП като че ги избират по лъжи, неверни декларации, мошеничества...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рьоне от съпротивата

    26 Юли 2023 17:11ч.

    Разбира се, трябва да бъде в пълен синхрон с лидерите на партията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян

    26 Юли 2023 17:14ч.

    За да харесваш и да гласуваш за ППДБЛГБТ,трябва да си с ментални увреждания.Да работиш за тях,трябва да си долнопробен крадец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киртака Лъжеца

    26 Юли 2023 17:20ч.

    А Киртака лъжеца с декларацията за гражданство като излъга..... стана премиер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде сега

    26 Юли 2023 17:53ч.

    Айде сега, ще се вглеждаме в дреболии. Че кой не послъгва лекичко? Ако всичко това не пречи на работата на човека "за благото на народа", дайте да си затворим очите, както си ги затворихме при създаването на коалицията, която щеше уж да се изчегъртва, ама пък накрая нали "за благото на народа" решиха да се сдушат. Терзиев и той бил послъгал за някакви милиони от ДС. Айде сега, човекът е млад и умен, не виждам какво (друго) лошо може да направи. Промяната вижте какви симпатяги излезнаха: млади, прогресивни и способни... Е, способни за работи, различни от това да работят за благото на народа, но работят пак за благото, но собственото и това на Посолството. Стига толкова сме се вглеждали в дреболии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • парапунчо

    26 Юли 2023 17:58ч.

    Тикви от гласове, председателят на ДАНС е Пламен Тончев, а не Васил. Аман от неграмотни мисирки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахахаха

    26 Юли 2023 18:26ч.

    Нищо ,нищо ,нека да е Васил Тончев. Не виждате ли ,че всичко е сбъркано и дебилно. От горе до долу и обратно. И това е бъдещето,разпад и колапс. А това ,че е излъгал няма да има никакви последици.Обратното. Светъл пример за подражание във фермата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питанка

    26 Юли 2023 18:28ч.

    А, ДАНС защо не го арестува тогава? Разбиват му входната врата, просват го по корем, белезници, малко кютек и в ареста. Защо не е арестуван, бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Теории

    26 Юли 2023 22:05ч.

    На теория от ДАНС вършат такива неща само на нарушителите на обществения, националния и политическия ред. Важно е да се отбележи, че този ред не е твоят ред. Какво се счита за редно и нередно от тях (Посолството) и от теб са две съвсем различни неща. В случая според техния ред няма нищо нередно. Виж, ако ти се опиташ да отидеш и да сложиш някой порядъчен човечец, който не краде, но не слуша Посолството, такъв веднага ще бъде проснат по корем, защото върши не-редни неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    26 Юли 2023 21:55ч.

    Този мил, кротък шарлатанин от снимката съчетава в себе си три в едно. Едновмеменно прилича на: 1. Боязлив пътник, пътуващ без билет в трамвай петица; 2 На бабичка, оставила за малко куките, на които плете чорапки на любимото си внуче; 3. На чиновник, хванат на мастурбира в женската тоалетна. Какви извратеняци се навъдиха в клетата ни държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    27 Юли 2023 0:47ч.

    Mașallah

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи