Даниел Вълчев за кабинета "Петков": Инфантилност и огромно харчене без икономически и социален смисъл

Даниел Вълчев за кабинета "Петков":  Инфантилност и огромно харчене без икономически и социален смисъл

"Ако сега се състави кабинет, нещо, което не изключвам, ще бъде за сметка на хора, напуснали парламентарната група, с чиято бюлетина са влезли в парламента. Опитът показва, че на такива хора не може много да се разчита. Затова едно такова правителство би било допълнително нестабилно. Самата организация "Продължаваме промяната" няма интерес от такова нещо, не знам защо толкова истерично искат да останат във властта".

Това каза пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на юридическия факултет в СУ "Св. Климент Охридски", бивш вицепремиер и министър на образованието.

Той е категоричен, че страната се нуждае от силно и предвидимо управление, "не от нещо, което ще зависи от един или два гласа".

"През последните месеци управлението имаше три гряха. И без това съществуващото разделение в обществото беше допълнително напрегнато, и то изкуствено. Нацията се нуждае от сплотяване, а не от изкуствено разделяне. Все още не си даваме сметка какво ни очаква през есента. Вторият грях е, че допуснахме водевилност, инфантилност в проявите на хора от Министерски съвет. През тези месеци има и едно огромно харчене без особен икономически и социален смисъл".

В предаването "Хоризонт за вас" проф. Вълчев допълни:

"По-добрият вариант е да има парламентарно отговорно правителство. Но въпросът е с цената на какво се постига. Ако е с легитимност, предвидимост, отговорност, сила, то е по-добро. Но в същото време не трябва да се плашим от избори".

И подчерта, че България трябва да има самочувствието да поставя своите национални интереси в контекста на общата политика на Европейския съюз.

Интервюто на Даниела Големинова с проф. Даниел Вълчев в предаването ''Хоризонт за вас'' може да чуете тук.

 

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • Перко Наумов и брат му Дечко

    08 Юли 2022 18:53ч.

    си поиграха на "Как да съсипем България за 200 дни?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    08 Юли 2022 19:08ч.

    Аз пък помня как зависехте от гласа на Кошлуков, как направихте министър Лучано без висше образование, като за целта променихте закона и как Нина Чилова -министър на туризма предпочиташе музиката на Златю Бояджиев...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не знам защо толкова истерично искат да останат във властта".

    08 Юли 2022 19:20ч.

    Щот се мислят за велики, а са кръгла нула и ги е страх, че всички ще разберат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-другото на страна

    08 Юли 2022 21:05ч.

    Но това е алогично,лицемерно и лъжовно '....национални интереси в контекста на общата политика на Европейския съюз.'' Декана на юридическия факултет ли не го разбира?В ТОЗИ Европейски съюз България не е съюзник.Тя е васал и е третирана като такъв.Отделно че ТОЗИ ЕС така конструиран работи против собствените си интереси!НОН СЕНС ли е по ''професорски''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-защо сме васали.Пресни примери

    08 Юли 2022 21:12ч.

    Колко % от БВП беше вече загубила България когато и спряха годни ядрени реактори!Бяхме ли най-бедната европейска страна когато ни наложиха безумни екологични политики?А сега НАЙ БОГАТАТА страна слага ли кръст на екологичните политики?Колко %БВП е загубила че го прави?ЮП не беше възможен но СП2 да?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Устат Блендер

    09 Юли 2022 11:27ч.

    Дани е умна глава!Да вземе да стане премиер-редовен или служебен.Дялан камък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи