Даниел Митов: Списъците в "Миротворец" не са за отстраняване на хора, платформата трябва да бъде ограничена

Даниел Митов: Списъците в "Миротворец" не са за отстраняване на хора, платформата трябва да бъде ограничена

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ясно е, че тези списъци не са списъци за отстраняване на хора, но и не допринасят за добрите взаимоотношения. Това заяви пред журналисти председателят на комисията за контрол над службите за сигурност към Народното събрание Даниел Митов (ГЕРБ-СДС) след изслушване в комисията на ръководителите на службите заради сайта "Миротворец", предаде БТА.

Депутатите от комисията изслушаха днес председателите на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев и на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) Антоан Гечев, директора на Служба "Военно разузнаване" бригаден генерал Венелин Венев и началника на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Емил Тонев във връзка с интернет сайта "Миротворец", където е публикувана база данни за лица, които според сайта са врагове на Украйна. Сред тях има и български граждани.

"Благодарни сме за бързата реакция на службите. Дадоха ни необходимата информация. Хубаво е български граждани да не попадат в списъци, които някой може да си интерпретира, каза Митов. По думите му ще бъде работено с Украйна, за да е ясно, че подобен тип платформи не създават условия за добра комуникация.

"Сайтът е бил на вниманието на сериозни международни организации като Г-7, ООН, Европейската комисия, които във времето са имали инициативи, така че да ограничат действията на платформата, особено по отношение на публикуването на лични данни на лица без тяхното съгласие", коментира Митов. Инициативите не са довели до резултат, каза още той.

Според него е необходимо България да подкрепи подобен тип инициативи, за да се стигне до ограничаване на публикациите в сайта и начина, по който функционира. Службите ще направят оценка дали има потенциална заплаха и ще ни информират, заяви Даниел Митов.

От февруари 2021 г. Европейският парламент настоява сайтът „Миротворец“, в който има списъци с хора, нарочени за „врагове“ на Украйна с подтекст да бъдат ликвидирани, да бъде закрит, каза евродепутатът Елена Йончева, която също е част от списъка на сайта от 2018 година.

Посолството на Украйна в България излезе с позиция по темата и заяви, че дейността на обществената организация „Миротворец“ по никакъв начин не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на Украинската държава.

По-рано днес от "БСП за България" заявиха, че ще внесат сигнал до Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и искат изслушване на службите за сайта "Миротворец".

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Cicero

    20 Юли 2023 21:28ч.

    Тази Къдрава Сю да не би да има нещо общо с този сайт (по цереушка линия) и затова да се изказва така категорично какво не били тези списъци и то при очевидни факти сочещи обратно на твърденията му...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даниел Митов е на ръководна позиция в NED, от 2010 г. до сега.

    21 Юли 2023 1:28ч.

    Учен човек, избран от Бога. Хамер. организация NED се издържа с бюджетни средства от хамер. правителство https://en.wikipedia.org/wiki/National_Endowment_for_Democracy ///// https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Mitov Експертизата му е в областта на проблемите на Демокрациата в Сев. Африка и Близкият Изток, Така че - ТОЙ има право да ни учи/напътства колкото си пожелае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    20 Юли 2023 21:38ч.

    МитоFF влез в сайта и погледни снимките на които по диагонал е написано ЛИКВИДИРАН. Измекяр такъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    20 Юли 2023 23:44ч.

    На следващите избори МИТОFF ще бъде OFF. Дано да е спестил от 30 сребърника, срещу които предава България, та да има за черни дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    21 Юли 2023 5:42ч.

    За съжаление такива като Митов не зависят от изборите. Никой не го е избирал. Той е "парашутист" - от американския самолет падна в креслото на външен министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Одата на радостта ,а ?

    20 Юли 2023 21:39ч.

    А БСП щяла да внася сигнал до ДАНС. Как не ви е срам бе ?! Сигналисти ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трагедия

    20 Юли 2023 21:45ч.

    Митов, кой те научи да говориш толкова много глупости ? А , кой ? Няма ли кой да ти каже, че са налице данни за престъпление от общ характер и трябва някой до образува съответното производство срещу извършителите. Ами ако се появи сайт Български миротворец с твоята снимка и коментар, това за какви отношения ще допринесе ? И какво ще каже ЕК или жената до Боян Петров , няма никакво значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ликвидиран рубладжия от тоя сайт няма,

    20 Юли 2023 21:47ч.

    Но виж ликвидирани украинци от фашисткия режим в Москва има стотици хиляди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    20 Юли 2023 21:50ч.

    Под жълтопаветното взе да си избива кафявото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уважаеми Ликвидиран,

    21 Юли 2023 1:32ч.

    слушай по-честичко думите на Петро ПоROSHENко от 2015 г., за да схванеш КАК (и само как) украинските лидери планират и възнамеряват да бъде спечелена войната в Украйна още от 10 години насам: https://www.bitchute.com/video/SPsyHsTS4vh2/ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не просто жълтопаветниците, а самите жълти павета трябва да бъдат ликвидирани

    21 Юли 2023 11:19ч.

    Човек да го е гнус да мине през центъра на прокълнатия град по работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Юли 2023 21:56ч.

    Украинската власт да не ошумолява, а да осъди като лай.нарско издание Миротворец. Иначе винаги остава подозрението, че е тяхно. А българската държава следва да спре помощта си за Украйна. Поне, докато не докажат, че нямат нищо общо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроатлантите са небългари

    20 Юли 2023 22:26ч.

    Ааа ,моля моля, евроценностите повеляват, България да им помага с всичко каквото има да победят Русия , а те пък могат да избиват по тяхна преценка някои Българи, които не одобряват нацисткия режим на Зеленски. Няма как, демокрацията и ценностите искат жертви,а както знаете НАТО е България и България е НАТО а неу сму лоялни членове и партньори . Освен това сме и в ЕС а и искаме у шенген и евро и кредити и .т.н. Освен това сме и в пълномащабна война , както обяви г-н академика български. така ,че украинските съюзници на българската власт могат всичко и в България са си като у дома. Няма как. Е тове не спомага за добрите комуникации , ама хайде сега все ще го преживеем някак .А и нали ще ликвидират не от името на украинската държава а от името на обществена организация в Украина , която е уверила ,че работи съгласно евроценностите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То и ние чакаме и вие

    20 Юли 2023 23:35ч.

    Да осъдите путиновата война и стотиците хиляди жертви, ам няма да дочакаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чиба бе, помияр! Не прочете ли, че господарите ти са искали да се затвори сайта

    21 Юли 2023 0:58ч.

    а ти още джафкаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    20 Юли 2023 22:31ч.

    И откъде точно му стана ясно на келемето какви точно са списъците, на амбициозното алтернативно нискостеблие ?! Ей, българина гърми не преди да му вземат нещо, а след като са му взели всичко ! Мисля че вече сте на път да си го получите .... Само ме е страх да не му хареса, в конкретния случай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    20 Юли 2023 23:11ч.

    Няма ли законен начин ние да отстраним чуждия агент, многогодишния щатен чиновник от Демократическия институт на САЩ Д. Митов?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    20 Юли 2023 23:32ч.

    Кризисен ПР за замазване на положението, с шизофренна логика. Хем сайтът не бил за отстраняване на лица, тоест е безобидно сайтче, хем трябва да бъде ограничен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    21 Юли 2023 1:37ч.

    Кърли, за какво са? За изпращане на писма между украински и български другарчета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    21 Юли 2023 1:39ч.

    Само че трябва да сме принципни, ако отстояваме това, че борбата за истина и справедливост не бива да е борба с човеци, а с явления, практики и модели, които да се осъждат. Ние не сме стриктни и ще дам най-крещящия пример с БПЦ, които на сайта си имат имена и адреси на хора, чиито проповеди не одобряват. Но вместо да изтъкват въпросната неистина, каквато смятат, че има в проповедите, те атакуват човеците - практиката на насаждане на омраза срещу конкретни лица процъфтява, защото ни е в кръвта. Само когато изведнъж се видим от другата страна, осъзнаваме двойния стандарт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    21 Юли 2023 3:08ч.

    И БПЦ очаква, и ще се радва, тези хора да бъдат "ликвидирани", както създателите на "Миротворец"? А българският списък с неудобните журналисти и общественици, сред които Дачков, Карбовски и др., разпространяван в средите на българските "демократи" двоен стандарт ли е? https://bnr.bg/post/101674277

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • игри на тронове

    21 Юли 2023 12:11ч.

    Може ли линк към списъка на хора, чиито проповеди БПЦ не одобрява, че не успях да го намеря на сайта и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи