Даниел Митов: Петков и Рашков се превърнаха в говорители на Божков

Даниел Митов: Петков и Рашков се превърнаха в говорители на Божков

Акцията по задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова е опит на управляващите да си вдигнат падащия рейтинг и да изместят фокуса от дебата, че не се справят и че цените растат, коментира Даниел Митов от ПГ на ГЕРБ-СДС в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ.

"Очевидно Петков няма идея как функционира една демокрация и какво е позволено и какво не. При никакви обстоятелства не посягаш към опозицията, ако нямаш много добре подготвени доказателства и процедурно не си си изпипал нещата. Защото когато посегнеш на лидера на опозицията, това вече е репресия и то без никакви основания. Бойко Рашков трябва да е министър на вътрешните работи, а не дишач в нечий врат. Това ли работи Рашков - да се занимава с ГЕРБ и Борисов и да е говорител на Божков, за какъвто се представя и Кирил Петков? Аз се чудех до вчера кой управлява. Добре дошли в държавата на г-н Божков! Това е суровата реалност, и ако Кирил Петков си е позволил да дава нареждане на полицаи кой и къде да бъде арестуван, това не му е работата и той така нарушава закона. Затова трябва да си подаде оставката. Това е единственият изход от тази ситуация", заяви Даниел Митов.

Той определи случилото се като извънредна ситуация, която е нарушила съществуващ консенсус от времето българския преход - властта се предава без насилие, а с опозицията много трябва да се внимава, така че тя да не е репресирана.

"Вчера те се превърнаха в това, срещу което се бореха - използваха репресивния апарат на държавата, за да смачкат опозицията. Правителството си позволи да забърка и европейската прокуратура в тази тяхна каша, за което, аз съм убеден, че Кьовеши и европейската прокуратура нямат идея, че са забъркали името им. Това значи, че на членовете на българското правителство в Брюксел ще се гледа като на дребни шмекери, които опитват да ползват европейски механизми, за да прикрият простотията си", каза още Даниел Митов.

Целия разговор вижте във видеото.

 

 

Коментари

  • хамалин

    19 Март 2022 10:33ч.

    сукалникъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    19 Март 2022 11:03ч.

    "При никакви обстоятелства не посягаш към опозицията, ако нямаш много добре подготвени доказателства и процедурно не си си изпипал нещата. " Хм. А когато този, който трябва да обвинява, играе със субекта на обвинението??? Или когато обвиненият е обхванал като питон обвинителя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    19 Март 2022 11:26ч.

    Ама моля Ви се, г-н Митов, в България никой не стои над закона, най-вече министър-председателят има грижата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    19 Март 2022 11:53ч.

    Цветни революции не се правят без помощта на местните талибани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    19 Март 2022 11:55ч.

    А Кьовеши не е невинна, като всеки слуга на Сорос, внедрен на високи места в политиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    19 Март 2022 11:57ч.

    Кьовеши като злепоставена от лъжите на Кирчо е редно да му натрие носа със специално изявление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    19 Март 2022 12:07ч.

    Злепоставена ли, всичките обичайни говорители на соросоидната секта коментираха, че нейното присъствие има връзка със случая, разбира се, те така си мислеха, че я хвалят. А това е нерегламентирана и незаконна намеса в българската политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    19 Март 2022 12:33ч.

    Прелюбопитен факт как повечето костовисти от едно време бранят Кюлчо! Мога да изредя поне трима до момента, единият вчера крачеше по жълтите павета след Деса, ръководителката на НС групата им! Как не послушах навремето по-умни от мен приятели, та си загубих няколко години!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    19 Март 2022 12:40ч.

    Ако имаха доказателства, те щяха да се въртя по медиите като чекмеджето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи