Даниел Митов: Първият мандат не е прежален. Христо Иванов: Имаме 3 условия

Даниел Митов: Първият мандат не е прежален. Христо Иванов: Имаме 3 условия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Първият мандат не е прежален, подхождаме сериозно, ясно и категорично да съставим правителство. Ние търсим правителство, което да е стабилно", заяви в предаването "Панорама" Даниел Митов от ГЕРБ. По думите му са необходими разговори, по какви приоритети може да се определи посоката.

Даниел Митов смята, че опитите за срещи тепърва предстоят, след като НС започне работа. Той поясни, че от ГЕРБ са за правосъдна реформа и беше категоричен, че на българското общество му трябва правителство.

"Ние протягаме ръка и казваме на своите политически опоненти - елате да започнем да говорим по приоритети, не предлагаме коалиции. Като започнем разговори не означава, че ще се разберем по всичко", каза Даниел Митова и подчерта, че трябва да се очертаят определени приоритети.

"Бюджетът на Асен Василев е съвършено неадекватен. Той унищожи перспективата България да стане член на еврозоната 2024 година", допълни Даниел Митов.

"Имаме 3 условия, отбеляза съпредседателят на ДБ Христо Иванов. какви са те: ясно отношение относно агресията на Кремъл, която засяга целия международен ред; съдебната реформа, на главния прокурор не може да му се има доверие. Настояваме за дълбока конституционна реформа на Висшия съдебен съвет, на статута на главния прокурор, която да доведе до предсрочно прекратяване на неговия мандат, така българската прокуратура да бъде неутрална; бюджетна и финансова политика, която да не подлага на риск влизането на България в еврозоната.

Очевидно е, че българската политическа система преминава в ново състояние, в което няма да има големи политически формации, които да могат самостоятелно или доминиращо да формират управление, коментира Христо Иванов.

Според него ГЕРБ има същия проблем, както и "Продължаваме промяната". Иванов каза, че никога не са имали проблем да гласуват с ГЕРБ.

Депутатът от БСП Явор Божанков, също участник в предаването, каза, че партията няма проблем да бъде в опозиция, но смята, че този парламент е обречен. "Правителство няма да има, освен ако ГЕРБ не се съберат с доскорошните им партньори - тези, с които свалиха правителството на Петков. Да подкрепим мандат на ГЕРБ означава да подкрепим мандат на ДПС, което няма как да стане."

Божанков отбеляза, че БСП подкрепи декларацията на НС, която осъжда руската агресия в Украйна. Но добави, че партията не е толкова крайна, като някои парламентарни групи. БСП има основна и водеща роля в приемането на България в Европа. Колегите от ГЕРБ станаха убедени евроатлантици доста по-късно. В момента просто се опитват да се докопат до властта, заяви Божанков.

 

Източници: БНТ, dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • коалицията

    15 Окт 2022 8:17ч.

    По всичко личи, че коалицията на войната ще се състои. Както каза един друг представител на ДБ същата вечер по БТВ, след 24 февруари корупцията не е на дневен ред, по-важно е омразата към Путин и доставянето на оръжие за Украйна. От БСП бяха поканили Божанков, който протестираше с ДБ с украинското знаме и нацистките символи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къдравата Сю

    15 Окт 2022 13:14ч.

    е от харема на кмета на Симитли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП има основна и водеща роля в приемането на България в Европа.

    15 Окт 2022 8:27ч.

    Че тя именно Българиа винаги е била Европа. Онези недоносчета германия, великобритания и франция къде се слагат в европа. Те са сащ, нато и тем подобни виртуални конфигурации. Да си вървяв във въздушните замъци. Европа сме ние и няма да ходим никъде, нито ще подгъзуваме на някога. Никаква еврозона, никога, на никаква цена. Точка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП има водеща и основна роля във всички предателства

    15 Окт 2022 12:58ч.

    Отказ от Народната Република, реституция, организираната за свалянето на Жан Виденов катастрофа, приватизацията, заради която бе нужна катастрофата, влизането в ЕС без референдум, влизането в НАТО без референдум...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП има водеща и основна роля във всички предателства

    15 Окт 2022 12:59ч.

    ...непострояването на Белене от Станишев, докарването на "царя", издигането на ББ, управлението на ББ, издигането на Радев, въвеждането на машинното гласуване, управлението на еничарите от ПП... И сигурно пропуснах още толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чичо

    15 Окт 2022 8:30ч.

    Щом коминтерн Бойкикев пак е пред микрофоните.... на власт ще е БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    15 Окт 2022 10:57ч.

    На власт няма да е БСП , а Козяк 16. БСП е само една от присъдружните формации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    15 Окт 2022 8:59ч.

    Ако Иванов се гушне с тези разбойници, това със сигурност ще е кроят на партията му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    15 Окт 2022 11:22ч.

    Гледахте ли ги? Тримата несъстоятелни, глупави, с неприятно излъчване, поради умствена немощ и най-вече липса на чист разум, обсебени от чужди идеали и с несъществени идеи за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    15 Окт 2022 11:30ч.

    По-просто е. За никакви чужди идеали не става дума. Става дума за пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи