Данаил Кирилов: Проектът за нова Конституция е готов, пише се от 2014 г.

Данаил Кирилов: Проектът за нова Конституция е готов, пише се от 2014 г.
Имаме готов текст на Конституцията, който трябва да бъде обсъден от народните представители и в него се включват всички предложения, които премиерът представи. Работата по изготвянето на този проект е започнала още през 2014 година и в нея сме участвали всички юристи от ГЕРБ". Това заяви правосъдният министър Данаил Кирилов в интервю за в. "24 часа", пише "Дневник". Той не конкретизира кой точно е авторът на текстовете и работи по тях. Припомня, че през 2014 година е имало "дебати, научни конференции, обществено обсъждане за необходимостта от евентуални конституционни промени, в които юристите от ГЕРБ сме участвали".

 

Кирилов цитира и проучване на бившия депутат от Ред, Законност и Справедливост (РЗС) Яне Янев, според което имало 280 основания за промяна в основния закон. По думите на правосъдния министър предложенията в проекта на ГЕРБ, който ще бъде представен до седмица, "изпълняваме най-последните съвети на Венецианската комисия".

 

Кирилов казва, че "няма съмнение, че заедно с премиера, всички министри ще подадат оставка". По думите му е нормално да се очаква, че в първия работен ден на парламента след ваканцията - 2 септември ще бъдат събрани необходимите 121 подписа на депутати за внасянето на проекта.

 

 

Източници: "Дневник", "24 часа"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Пламен Станчев

  15 Авг 2020 9:54ч.

  "Идиот" по Достоевски и по протестиращите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Борисов е мъртъв политически и се бори да оцелее поне физически

  15 Авг 2020 9:55ч.

  Борисов се изчерпа тотално. Той направи всякакви жертви, в името на това, да остане на власт на всяка цена. Само той си знае защо го прави, ние само се досещаме. Първите жертви бяха заради суджукгейт, кумгейт и имотните афери на знакови гербери. Изгоряха заради скъпи апартаменти Цветанов, Цачева, зам. министри. Заради далаверите с къщите за гости изгоряха Манолев, кметове и разни други гербери. Следващите лични жертви, които беше принуден спешно да направи бяха заради къщата в Барселона. Принуди се да се откаже от жената и детето си. Ожени жена си формално за един дядо и ги натири с детето в неизвестна посока. Закри бутика на жена си и обяви къщата в Барселона за продан. Жертва министри от правителството, първо на коалиционните партньори, а после и свои. Своите набеди във връзки с ДПС и ги пожертва уж в името на "скъсването с ДПС". Горанов специално изгоря заради твърденията на Божков за подкупа от 67 милиона. Жертва Севдалина Арнаудова, за да прекъсне връзката и с нейните имотни далавери и необяснимо разбогатяване, както и заради посредническата и роля в даваните от Божков регулярни подкупи. Жертва, след жертва, резултат никакъв. Притискан от руснаци и американци за газопровода, от опозицията за раздаването на милиони от джипката, за необяснимите пачки и кюлчета по чекмеджетата в спалнята му, от Доган за щедри подаръци (студен резерв и пристанище), Борисов съвсем изперка и започна да върши глупост след глупост. Последната върховна глупост беше идиотските популистки предложенияза нова Конституция. Ще я пише Дани Кирилов, на когото само преди дни, самият Борисов публичо забрани да пише глупости във Фейсбук, за да не компрометира ГЕРБ. С една дума, на Дявола му се приискало да пише Евангелието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  15 Авг 2020 10:21ч.

  Стига подигравки с български народ, стига гаври! Спрете се! Какви промени в Конституцията и защо? Конституцията ли беше причина за записите с пачки и просташка лексика? Конституцията ли е причината 80% от българските граждани да не могат да живеят нормално от трудовите си доходи, а пенсионерите от пенсии? Конституцията ли е причината за съсипаните системи на образование, здравеопазване, икономика и т.н? НЕ! Конституцията не е виновна за това, че в НС и в държавните институции пребивават хора без необходимия образователен ценз, без опит, без морал, без чувство за отговорност пред народа на България! Конституцията не е виновна, а тези, които се самозабравиха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наивитети

  15 Авг 2020 10:24ч.

  Няма никакъв смисъл да се променя законът, при условие че липсва воля за здрав морал. Или, както е казал поетът "нямам нужда аз от право, а от правда". Законите сами по себе си са неутрални, честни и почтени управленци липсват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  15 Авг 2020 10:31ч.

  на 15.08.2020 в 09:55 Наистина фиксацията на Божков в Борисов е удивителна, тя явно се е предала на целия протест. Но имам новина за вас, задкулисията в света са много и най-влиятелните в България дори не са с местен произход. Има си цяла глутница и част от нея е заръфала и Борисов. Ако някой наивен пубертет си мисли, че проблемът му е Борисов, той може да бъде извинен поради крехката си възраст и наивитет. Но големи хора би трябвало да знаят по-добре как стоят нещата в света. Ако например Сорос иска да свали Борисов, той защо би го направил, понеже скрито нощем говори като каруцар или понеже намери начин ИК да бъде обявена за противоконституционна? Само един пример! Или ако Путин иска да свали Борисов, понеже държи повече на интеграцията ни с Европа, отколкото на руските братушки и техните геостратегически и бизнес интереси тук, дали причината е суджукгейт? Или ако мутрите от прехода се боят от разследванията на прокуратурата и искат да свалят Борисов, за да си запазят сенчестите бизнеси и да избегнат съдебно преследване, с помощта на бившата БКП и други зависими, те дали мразят Борисов, защото евентуално може да има къща в Барселона? Живеем в свят с много хищници, нарочването на някой с особено озлобление, не е признак за поправяне на действителността, по-скоро разчистване на сметки и възможност мястото да бъде заето от нов господар, с още по-тежки последствия. Затова разумните общества трябва да разпознават това разчистване на сметки и особено, ако проблемът им е Делян Пеевски, да си протестират против Делян Пеевски! Който си има и партия и лидер. Понеже ако Борисов изчезне, Пеевски няма да изчезне по този начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • така не става

  15 Авг 2020 10:43ч.

  тия вече са за бой,такава гавра с хората не е имало ,вместо да го псуват както той псува хората, ние водим разговори и се правим на културни,само псувни по високоговорителите /неговите/ всеки ден по площадите да чуят и тези, които не са чули що за човек е това нищожество и да не смее да се покаже по телевизията този мръсник

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  15 Авг 2020 10:48ч.

  Е не, няма такъв идиот !!! 6 г. пишел нова конституция!!! Представям си каква идиотия е забъркал. Никакви ВНС, никакви конституции, докато тиквата е на власт! Каквито им законите, таква ще е и конституцията! Те закони кърпят по 10-15 пъти в годината, а една конституция ще има да я кърпят докато са живи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • депутат

  15 Авг 2020 10:49ч.

  защо БОРИСОВ може да казва проста кърджалийска путка а ние да не можем така да я наричаме на трибуната на народното събрание

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  15 Авг 2020 11:19ч.

  Това е смешникът - юрист на на ГЕРБ. Искат Конституция написана от нарушителите на Коституцията. Гледах как говореше за тези неща Тулупа, излъчваше безкрайна злоб и пълна неадекватност. А дано е здрав, за да бъде обвинен в безброй престъпления и осъден. И ни дума ни вопъл ни стон за чекмеджетата с пачки евра и златни кюлчета, ежемесечно! Оставка незабавно на цели кабинет и избори!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пази Боже!

  15 Авг 2020 12:11ч.

  Дани умното ще ни прави нова конституция!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария Луна

  15 Авг 2020 12:11ч.

  Винаги се чудя,как тези които издигнаха Борисов 2002год,които и генерал го произведоха-наглец,лъжец,мерзавец,не проявиха ли далновидност какво ще сътвори с държавата и на същите особи.Дали не са виновни и те съвместно с Борисов?!Когато човек извърши престъпление се търси причина в семейството,средата,възпитанието?Та с Борисов къде е вината???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  15 Авг 2020 12:21ч.

  И за какво да се променя Конституцията , която вие погазвате всеки Божи ден ! Съсипахте всичко , до което се докоснахте, защото сте тъпи, прости , некадърни , некомпетентни , но безкрайно нагли , алчни и арогантни ! ОСТАВКА !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  15 Авг 2020 13:52ч.

  Явно са попреписали нещо от Канибалския Правилник за реда в Папуа Нова Гвинея !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Целувай ръка

  15 Авг 2020 18:15ч.

  Дани, впишете да се целува ръка. Така няма да ти се смеят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дизайнер

  15 Авг 2020 18:16ч.

  Щом нова конституция е мислена и правена от юристи на ГЕРБ, предполага се, че запознаването с нея ще върви в комплект моливи за оцветяване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде бе

  15 Авг 2020 18:17ч.

  Helleborus какъв Божков, ти го намесваш, така ти се иска,няма такова нещо. Божков желае да беше така, платил е на нищожна част, възможно , но не важно. Айде стига толкова, ходи си в телевизия Европа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лятото си отиде и септември пак дойде!

  15 Авг 2020 22:59ч.

  Май чакате да ви сурвакат, но този път ще е през септември. От 2014г. , ако пишеш конституцията до сега това не подлежи на четене! Още повече, че ти забраниха и във фейсбук да пишеш даже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи