Daily Express: Преговорите с Русия са неизбежни, Лондон ще принуди Зеленски да го стори

Daily Express: Преговорите с Русия са неизбежни, Лондон ще принуди Зеленски да го стори

Британските дипломати ще принудят Зеленски да преговаря с Москва, пише Daily Express. Недоволството от действията на президента расте и в Украйна - кметът на Киев Виталий Кличко предупреди, че върховният главнокомандващ все пак ще плати за грешките си.

Дипломатите в Обединеното кралство се готвят да "окажат натиск върху Киев да започне преговори" с Русия. Те се надяват, че благодарение на това конфликтът в Украйна може да бъде спрян. 

Контраофанзивата на Украйна се счита за провал, докато като боевете продължават в източната част на страната. Сега стана известно, че дипломати в Обединеното кралство може да се опитат да убедят Украйна да влезе в мирни преговори. 

В последния епизод на Politics at Jack and Sam's, политически подкаст за Обединеното кралство, Джак Бланчард от Politico каза: "Прошепни го... Голямата контраофанзива на Украйна дори не е близо до успеха, на който хората се надяваха, и това повдига сериозни въпроси за способността на Киев да спечели този конфликт с някакви значителни военни средства. 
А в дипломатическите кръгове се заговори, че е време да се окаже натиск върху Киев и да се принуди той да седне на масата за преговори. Ще бъде много интересно да чуя мнението на Дейвид Камерън (британския външен министър) по този въпрос." 

Това се случва на фона на нарастващия натиск върху украинския президент Володимир Зеленски. В понеделник кметът на Киев Виталий Кличко каза, че Зеленски "плаща за грешките, които направи" и че украинският президент се превръща в "автократ". 

Говорейки пред швейцарски медии, той добави: "Хората се чудят защо не бяхме по-добре подготвени за военни действия, защо Зеленски напълно отрече, че ситуацията ще стигне до тук. Хората виждат кой е ефективен и кой не. Имаше и все още има много очаквания към него. Зеленски плаща за грешките, които направи." 

Запитан какви грешки направи Зеленски, Кличко каза: "Хората се чудят защо не бяхме по-добре подготвени за въоръжена борба. Или защо руснаците успяха да стигнат до Киев толкова бързо. Имаше твърде много информация, която не беше вярна. Но все пак президентът има важна функция днес и ние трябва да го подкрепяме до края на конфликта. Но в края на войната всеки политик ще плати за своите успехи или неуспехи." 

Позовавайки се на плъзгането на Зеленски към авторитаризма, бившият шампион по бокс каза пред Der Spiegel: "В един момент вече няма да се различаваме от Русия, където всичко зависи от прищевките на един човек."

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Коментари

  • Cicero

    05 Дек 2023 17:36ч.

    Перфидните англичани, които окуражиха и подкрепяха с всички сили касапницата сега ще се правят на спасители и щели да спират конфликта.? Ще им се Зеленски сам да опере пешкира, а те да си сложат я Кличко, я някой друг от котерията, който да продължи да изпълнява нарежданията им.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борис Джонсън спира Украйна от започнатите преговори в Истамбул, а сега са размислили?

    05 Дек 2023 18:10ч.

    Или вече не могат да оправдаят глупостите , които говорят и правят пред обедняващите гласоподаватели

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    05 Дек 2023 18:51ч.

    колонизаторите на половината свят - миротворци... знаят си, оня цитат от "ъндърграунд".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой точно?

    05 Дек 2023 21:41ч.

    "Матер ли вам за...ем фашистичку!" или "Пуцай, куме!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    05 Дек 2023 17:40ч.

    Какви преговори без Харков, Николаев, Днепропетровск и Одеса. Трябват не преговори а договори след пълна капитулация на Окрайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    05 Дек 2023 19:27ч.

    Плюс това изтегляне на НАТО в границите от 1991г. От Украйна може да остане нещо като Лихтенщайн, Сан Марино, Андора, не повече! Разбира се без армия, само с лека жандармерия! Гарант за сигурността да бъде президентът на Русия! Преговорите могат за започнат, но вън от изброеното, всичко останало е загуба на Русия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    06 Дек 2023 0:28ч.

    Не само връщане на НАТО в границите от 1991г., но и връщане на ГДР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а от Лондон искат ли изненадка?

    05 Дек 2023 17:46ч.

    Интересно, ако укрохунтата им отрази на тия самодоволни, ала военно нищожни брити, и ги заплаши, че минава на страната на Русия, какво ще направят въпросните брити? Ще пият една ледена водица и ще станат за смях на международната общественост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    05 Дек 2023 18:01ч.

    Малоумието на западните медии - "daily express" или друго е очебийно. Британските дипломати може да накарат Зеленски на кво да е. В частност да преговаря с Русия. Само че преговори се водят от две страни, а втората страна, т.е. Русия може да не слуша какво точно е желанието на Лондон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    05 Дек 2023 18:04ч.

    Абе кво стана? До преди една седмица всички които набутаха Украйна в тази касапница и назначиха президент който сляпо им вярва обясняваха че ахаа след месец Украйна ще марширува победоносно, сега обърнаха палачинката и вече натискат Зелената кратуна за преговори с Русия. Къде са нашите тъпани дето също стимулираха украинското ръководство да продължава да се цапа с кръвта на собствения си народ? На децата беше ясно, че когато си подписал Минските споразумения с ясното съзнание, че искаш да печелиш време за да се въоръжиш и да нападнеш Русия ще бъдеш смазан. Зеленски и ко трябва да увиснат на бесилката, а вече нямат полезен ход и трябва да приемат всички условия на Русия и да заживеят отново в мир. А нашите военолюбци трябва да изчезнат от политическата сцена, защото по същество са кръволоци и са способни и нас да натикат в някой конфликт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    05 Дек 2023 18:08ч.

    Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш(Хайтов-пояснявам, ако случайно миленалиум се завърти, да не се чуди колко съм умен). Няма нищо по -успешно от успеха(Наполеон Буонапарте-същоят е повишавал в генерали "късметлиите" , щото и туй си е качество. Тъй де-за чий ти е ерудиран, способен и амбициран Марко Тотев за командващ дивизия?) Та в тоя ред на мисли-отдаена трябваше дипломатите да се намесят. Ситуацията е патова(и то ако Украйна продължи да бъде издържана от съюзниците си....Щото не е важно че едната страна отстъпва като брой войска и въоръжение , ако може да намери съюзници да и осигурят превес.Клаузевиц(пруски генерал на руска служба, опитал се да превърне войната от изкуство в наука)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ланцет

    05 Дек 2023 18:32ч.

    Кой каза, че войната е патова?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    05 Дек 2023 19:17ч.

    Аз. Да имаш пробив по 150 км на ден в дълбочина кат Манджурската настъпателна операция?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    06 Дек 2023 17:29ч.

    Ситуацията е матова за Украина-та от ден първи. За ЗапАда: и той натам се е запътил. Пат е ситуацията в Русия - едните искат да се върви докрай, другите вързани със запАда гледат да договорят нещо да спасят 30 годишните си илюзии..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Великите британци щедро даваха обеднен уран и крилати ракети, а ... изведнъж? Разкаяние?

    05 Дек 2023 18:18ч.

    Какво стана?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катарзис.

    05 Дек 2023 18:49ч.

    Осъзнаване на предизвиканото страдание

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    05 Дек 2023 21:09ч.

    Камерън външен министър, това стана

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    05 Дек 2023 18:20ч.

    Тъпанарите украинци повоюваха за кефа на Джонсън. Изгубиха стотици хиляди убити и сега ще преговарят може би по съвета на Камерън. И не се знае Путин какво ще поиска вече. Идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    05 Дек 2023 18:25ч.

    Между другото не съм впечатлен нито от калибри, хипер супердуперски ракети или "евроатлантически" Патриоти, хаймарси и други пропиляни на халост пари. Персите бълват дронове с двигател от косачка(китайски) навигация от "престижно" за цената на марков миксер. Доставящ боен товар на хиляда километра с бензина на едно "фул" зареждане на SUV. Сглобявани дори в гараж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Персите с цивилизация връстник на китайската

    05 Дек 2023 18:40ч.

    с период на унижение от великите на времето си сили (пак като Китай) бълват не само дронове... Хората имат наука. Имат и невероятен демографски потенциал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    05 Дек 2023 19:06ч.

    Отивай да живееш там, да се насладиш на този потенциал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисаре,

    05 Дек 2023 19:23ч.

    Престанете да изпращате хората по Света. Обръщайте внимание на това дето ви се казва. Много народ от ЕС могат само да мечтаят да живеят в Иран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    05 Дек 2023 21:12ч.

    Това е сигурно. Иран е на първо място в света по операции за смяна на пола. На европейците много ще им хареса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кума лисо,

    06 Дек 2023 10:43ч.

    Стига я повтаря тая юдейска медийна партенка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще принудят Зеленски, но не и Путин

    05 Дек 2023 18:32ч.

    Какво стана с “Всичко ще се реши на бойното поле”?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    05 Дек 2023 18:37ч.

    Ми реши се. станаха в калта и неплатени сметки. Изкланите от двете страни не броя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западащи фантазии

    05 Дек 2023 18:40ч.

    Алексей Арестович, украински политик: "Запад явился на войну со спущенными штанами, он не способен вести эту войну и выиграть ее".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • укро идиот

    05 Дек 2023 18:56ч.

    Малкото клоунче така както е зинало устенцата, ще го налапа целия на мечока

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    05 Дек 2023 19:01ч.

    След изпълнение на целите на СВО могат да се договорят усрайна да няма излаз на Черно море...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Зеленски "плаща за грешките, които направи""

    05 Дек 2023 19:07ч.

    Шутът се оказа способен артист, по своят си начин. Но не повече от това. Не е негова "грешката" а "играта на САЩисания паразит или още по-точно - на самозабравила се международна шайка, зинала да манипулира, преформатира и дори, да глътне света! За трети опит... Това и тук е Корена на проблемите без украса. Нещата са много по-сложни от видимото и те приличат на плуващ Айсберг - Една десета част е видима отгоре, а 9/10 се намира под повърхността на реалността! Същите съотношения важат и за "честността" на "партньорите". Каканиженето на Албиона в момента е лисича уловка. Ако Русия се поддаде сега на мили усмивки, я чака разгром в краят на Краищата. Тя трябва да заеме всичко до където се говори руски, а не мова и цялата черноморска ивица в прибавка. Да остави един малък буфер на запад и няколкото парчета да даде на хиенити в съседство. Но Полша да върне обезателно даденото 'и след ВСВ - Шлезиен, като компенсация за Лвов. Заради това е получила тези не нейни исторически земи - и още други в прибавка... Така, че ще има още мрънкане, хленчене и опити за нови измами, заплахи и лъжи от "запада". Зеленски ще бъде сакралния "Козёл отпуще́ния" за да има за кого да хленчат съподвижниците му - колкото останат, все пак. Но той не е важен. Нужно е ВВП и хората около него да се сетят защо, кой и заради какво-кого, организира предните две Световни войни. А сега пак - започнаха и с Третата. Нека да осъществи най-сетне всичките ИМ страхове, все още плашещи сънищата техни - на англосаксите! А това е много, много тесен съюз с ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Spot

    05 Дек 2023 20:19ч.

    С братовчедите ариици

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Англосаксонски протестант

    05 Дек 2023 19:08ч.

    Няколко пъти наиграваме североизточните православници, този път няма да е различно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цъ!

    05 Дек 2023 19:15ч.

    Чети Едгар Кейси, там пише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    05 Дек 2023 19:15ч.

    Войната започна като класическо блицкриг с десант на летище Антонов, последвано от задължителен ТТД - колона бронетехника от Беларус. Война за три дни. С цел денацификация, демирилитозация и окупация на Украйна.Въпреки че десантчиците от ВДВ се биха до последно, танковият десант стигна до предградията на Киев, Путин зрелищно се провали. Както и да наричате СВО- това е грандиозна издънка... Отделна тема е т.н. " контраофанзива" но на Западният фронт нищо ново. На Шипка .Сичко е спокойно. Време е за преговори. Ако Зелински не желае- винаги може да му се случи инцид нт. Ако Путин се дърпа- утре някой от "кулите" ще обяви че му се е случил инцидент. Вертикалът на Властта е фикция, маскираща групови решения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха!

    05 Дек 2023 19:16ч.

    Саксите като миротворци! Отивам да се смея в банята, че тук домочадието ще реши, че съм изтрещяла!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    05 Дек 2023 19:28ч.

    Всъщност именно издънката с Гостимел показва теоретичната слабост на Русия , сравнена с военните доктрини на ВД(СССР). Половината им пехота е ВДВ. Чудесен инструмент за преврат в Киргистан. Но танковите армии и мотопехота в ГДР ги няма. Същото е при украинците. Тепърва оборудват десантна бригада(лека пехота) с чалънжери и сттайкъри. А се води война в стил ВСВ. Ся всички решиха да се върнат към палк(част) , дивизия(армия, фронт)-съединение, вместо батальон-бригафа, което работи да мачкаш басмачите в Сирия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    05 Дек 2023 19:33ч.

    А ние тепърва ще оборудване батальонна група със златните и куци страйкъри, дето дори старото семейство на МТЛБ беше по-подходящо. (Бронетранспортьор, САУ 122 ММ, минохвъргачка 120 ММ, понтонен мост за инжинерите части, командна машина, свръзки, артиреликски влекач....."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    05 Дек 2023 20:14ч.

    Лондон да не беше провалял преговорите през пролетта миналата година !!! Рошавият олигoфрен ще бъде ли съден от международен съд за това, което направи? Стотици хиляди загинаха заради него. Крайно време е островните обрaтняци да си платят за всичкото зло, което са причинили на света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Англосаксонски протестант

    05 Дек 2023 20:36ч.

    Това кога и на коя планета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    05 Дек 2023 21:08ч.

    Бял, предполагам? Не че няма и БАСПове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой си

    06 Дек 2023 8:46ч.

    Скоро... На планетата Земя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    06 Дек 2023 14:31ч.

    Ей, умници, най-важният въпрос, който и през ум сякаш не ви минава да си зададете е, ЗАЩО допуснахте да се превърнете в марионетки на западняците и главен разходен материал в борбата им срещу Русия. Той е риторичен, разбира се, гледаш "укра" и виждаш "маке", едни и същи проекти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи