Дъглас Макгрегър: Чуждите наемници масово бягат от редиците на Въоръжените сили на Украйна

Дъглас Макгрегър: Чуждите наемници масово бягат от редиците на Въоръжените сили на Украйна

Чуждите наемници масово бягат от редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщи бившият съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, полковникът в оставка Дъглас Макгрегър, предаде ТАСС.

По думите му, на украинските военни им е "писнало" от лошо управление и факта, че "от тях се иска да се жертват за неясни цели". „Мисля, че в резултат ще видим, че те все повече ще се предават и ще дезертират. Рано или късно ще настъпи фрагментация и разпадане на въоръжените сили", каза Макгрегър по време на предаване, публикувано в канала му в YouTube.

Бившият съветник на шефа на Пентагона подчертава, че въоръжените сили, "без да постигат осезаеми резултати с течение на времето, се деморализират и поставят под въпрос необходимостта" от водене на бойни действия. "Мисля, че се приближаваме към този момент в Украйна. Дори чуждестранните войници, които се сражаваха ревностно на страната на Украйна, в по-голямата си част са избягали. Те са си събрали багажа и са си тръгнали, вероятно са останали само поляците", посочва Макгрегър.

Както съобщи руското министерство на отбраната, украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. По данни на ведомството за два месеца въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 43 хил. военнослужещи и около 5000 единици различни оръжия, включително 26 самолета и 25 танка "Леопард". Руският президент Владимир Путин подчерта, че украинските войски не постигат успехи в нито едно направление, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Някой

    13 Авг 2023 13:12ч.

    Да не му изтрият и на този публикациите във Фейсбук или Ютюб, както на Скот Рутер? Че на американците не им харесва, когато някой говори истини...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Авг 2023 13:53ч.

    Украинците, въпреки всичко, успяха да накарат руснаците да преминат в отбранителна позиция, което сама по себе си е чудо, предвид състоянието на украинската армия по време на руската инвазия и носещата се слава на руската армия като "вторая могучая".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво са успели бе пич?!?

    13 Авг 2023 14:00ч.

    Успяха да си унищожат държавата и народа за кефа на САЩ, и подкупите на Коломойски, Зеленски и Порошенко. Това успяха. За стотиците хиляди без крайници, дето до края на живота си ще ровят по казаните и ще просят, остава усмивка пред строя и потупване по рамото....Украйна се превръща в нагледен пример до какво води идиотизма съчетан със слагачество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    13 Авг 2023 14:06ч.

    Малко е спорно дали украинците са накарали руснаците да се отбраняват, особено при положение, че се "отбраняват" на украинска територия. А до какво водят украинските атаки можеш да прочетеш в статията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • башмайстора

    13 Авг 2023 14:07ч.

    Когато си изправен срещу бясно куче или го бастисваш моментално, или изчакваш болестта да го довърши. И стоиш по-далече от него. Руската тактика показва правилността на горното твърдение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Засега виждаме, че само "Русский мир" боледува

    13 Авг 2023 14:29ч.

    Живот в бъчви в най-богатия регион на Русия. >>> https://www.youtube.com/watch?v=IfT1GDoFqyY

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Събитийна хипотетичност

    13 Авг 2023 14:49ч.

    Опитно съм констатирал отдавна, че под този ник 10,53 се крие един доста вреден персонаж, но днес въобще не ми е до него и само вземам повод от думата "накарат". Малко свободни разсъждения. Около фев.23 г. войната започна да придобива позиционен характер. В командванията и политическите ръководства на двете армии са се зародили (вероятно) доста различни съображения. Руските окончателно са разбрали, че първоначалните им действия са били основани на напълно погрешни представи, очаквания за противника и настроенията в страната. Станало е очевидно, че имат с/у себе си 1 млн. войници, добре въоръжени, платени, инструктирани и снабдени с най-богата възможна разузнавателна и оперативна информация (спътници, ауакс и др.), подкрепяни с всичко необходимо от богатите евроатлантически държави. Води се битка отан-Русия, а изпълнители на терен са всу. Офанзивата в този момент би коствала нови вълни на мобилизация и впрягане на огромни ресурси, неизброими жертви. Защо да си го причиняват?! Познавайки обстановката, настроенията и облика на западните общества, факта от наближаване на много важни избори в ред страни, някъде там из щабовете (вероятно) са стигнали до идеята, че ... хайде сега да ги оставим те да атакуват, да усетят какво значи да те чака подготвен и високо мотивиран противник, отлично въоръжен. Нека осигурят превъзхождащо ни въоръжение, четирикратно превъзходство в жива сила (по Клаузевиц). А ние започваме да готвим една сериозна отбрана, с минимум три отбранителни лини. При адекватна поддръжка чрез артилерия и по въздух, тези линии са практически непревзимаеми. От друга страна, 404 е длъжна да превземе, защото иначе умората и разочарованието в западните глезльовци ще надделее (те са стиснати, печатат за сметка на целия свят, но границата на болката вече е достигната, а често там разни си мислят, че работата е онлайн, с опция за презареждане), а дори месец без доставка на всичко мислимо - от А до Я от запад - играта приключва. Включително финанси за да има въобще държава. Никой не знае за фактическото състояние по дадените жертви, напоследък се съобщават числа в широки граници. Всички тези числа подсказват, че от първоначалната армия не е останало практически нищо. Близко е до ума, че наемниците и търсачите на силни усещания са избягали. Алтернативата е да те пратят срещу минни полета под обстрел! Поради какво да го правят, това вече си намирисва на чисто самоубийство)?! Изхождайки от тази неангажираща и субективна хипотеза, потребителите на сайта могат да развият вариантите за следващи събития.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От началото на 2023 г. осми боен руски самолет пада

    13 Авг 2023 14:23ч.

    Ами, така е като за пддръжка ползват чипове от перални:))) Красотичка в Калининград. >>> https://t.me/uniannet/107937

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За сметка на това

    13 Авг 2023 14:42ч.

    НИТО един украински самолет не е сбит, нито една единца бойна техника не е унищожена, гробищните парцели не се виждат от космоса и не се обсъжда възможното спиране на огъня, което няма как да се нарече тяхна капитулация, защото до този момент в украинските и западните медии, които отразяват не само тяхната гледна точка, но и техните фейкове, няма НИТО едно поражение. Кличко се беше снимал с четири неща, които наричаше сбити "Кинжали". Да цитираш УНИАН си е празна работа. Който трябва да знае какво става действително, го знае.А който трябва да плаща чужди сметки като прогресивната европейска общност, то на него му се казва каквото трябва, за да пробуди благородни пориви у полезния глупак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Между другото, някой разбира ли защо например френската армия се ангажира да въведе ред в Нигер, но не и в Украйна?

    13 Авг 2023 14:28ч.

    Нигер в НАТО ли е? Непоклатимите двойни стандарти на демократичния Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговорът е лесен.

    13 Авг 2023 14:47ч.

    Уран. Оттам Франция добива уран за атомните си централи, а на нигерийците им омръзна да ги грабят с концесии подобни на нашите посредством марионетни правителства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А в Рашата масово започнаха да бягат и да се отказват от руско гражданство олигарсите им

    13 Авг 2023 15:32ч.

    Милиардерите от руския списък на Forbes масово пренаписват биографиите си, отървавайки се от препратките към връзките си с Русия, които станаха "токсични" след началото на инвазията в Украйна. В началото на седмицата стана известно, че Аркадий Волож, основателят на Yandex, премахна почти всички препратки към връзки с Русия и СССР от своя уебсайт. Волож, който напусна Руската федерация след избухването на войната и реши да се отърве от руския бизнес, сега нарича себе си израелски предприемач, роден в Казахстан. Инвестиционният банкер Рубен Варданян, който дълго време оглавяваше "Тройка Диалог", сега се представя за финансист от "арменски произход". През септември миналата година Варданян, чието състояние преди войната се оценяваше на 1 милиард долара, се отказа от руско гражданство и се премести в Нагорни Карабах. Съсобственикът и председател на надзорния съвет на консорциума Alfa Group Михаил Фридман, който попадна под западните санкции, нарича себе си "руско-израелски бизнесмен, роден в Украйна". Шефът на Renova Виктор Векселберг, който е в санкционния списък на САЩ от 2018 г., подчертава, че е роден в Украйна и е гражданин на Кипър:) >>> https://t.me/moscowtimes_ru/14978

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато тракторист, миньори, металурзи и обикновени работници започнат да бягат, тогава ще го коментираме

    13 Авг 2023 15:55ч.

    Когато търтеите бягат, по-добро за народа няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чули ли сте за философските кораби?

    13 Авг 2023 17:56ч.

    И без учените изселили се от Русия, СССР се превърна в Световна сила във всяко отношение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това

    13 Авг 2023 18:38ч.

    Всъщност са добри новини.Олигарсите не са нужни никому,бягат защото знаят,че грабежа им приключва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Невероятните" руски успехи при избиването на украински дронове...

    13 Авг 2023 15:37ч.

    ... с лък и стрела, "безшумно, точно, ефективно" (сигурно, леко, меко като лаксатив) :))) https://t.me/rusaki_200/5353

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия воюва срещу 51 държави САМА

    13 Авг 2023 15:48ч.

    Толкова държави помагат на Украйна с всичко необходимо. Затова Русия започна да прилага най-подходящата тактика за воюване. Изтощаване на ресурсите. Рани или късно, тези 51 държави ще се изтощат, а украинците ще бъдат избити. Никога повече грешките след ВСВ, победа, ГУЛАГ за нацитата и след това Хрушчов да ги пусне за да възродят нацизма. Решението е пълно изтребление, което ще отнеме време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    13 Авг 2023 18:47ч.

    Не им е за първи път на руснаците да воюват срещу глутница.ВСВ е пример за това.Те имат богат опит както в отбранителните,така и в настъпателните операций. В случая,отбранителната им стратегия е разбираема за тези които мислят с главите си.Нека не забравяме,че повечето от настъпателните им операция са през зимата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пореден руски офицер избяга в Литва, защото не искаше да се бие за кремльовците

    13 Авг 2023 19:03ч.

    Лейтенант Иван Королев (служил във военно поделение 59313-39) незаконно е пресякъл границата на Литва, успял да стигне до Вилнюс, но на 10 август бил задържан от гранична охрана на автогарата ( видео: https://t.me/chtddd/66590 ). "На 3 август реших да напусна Руската федерация поради факта, че не исках да участвам в кървавата война, която моята държава отприщи", каза Королев, който поиска убежище от литовското правителство, беше му разрешено да живее за момента в миграционния център в Пабраде. Според него, въпреки че е "участвал в СВО", той не е бил на територията на Украйна, но само снабдява армията с боеприпаси (колко надеждно е това все още не е известно). В средата на този юни руският военен пилот Дмитрий Мишов, който сега чака политическо убежище, вече избяга ( https://www.bbc.com/russian/features-65812907 ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хроника на деградацията на целите на СВО

    13 Авг 2023 19:15ч.

    ↓ Превзеmaне на Киев за три дни. ↓ Превземане на Харков за три месеца. ↓ Връщане на Херсон. ↓ Задържане на Бахмут. ↓ Превземане на.... шахтата на вентилационната шахта с бур:))) Кога да очакваме позорно бягство от фронта към Раша или ще гледаме дълъг сериал как Рашата загива до последния рашист на чужда земя, която искаха да откраднат:) По РИА Новости >>> https://t.me/chtddd/66630

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е

    14 Авг 2023 0:05ч.

    за твоята глава. Иди на място, разбери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    14 Авг 2023 9:49ч.

    Усрайна със сигурни стъпки върви към царството на Хадес...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи