Дъглас Макгрегър: Белият дом се надява да прикрие пълното и окончателно унищожение на украинската нация

Дъглас Макгрегър: Белият дом се надява да прикрие пълното и окончателно унищожение на украинската нация

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Северноатлантическият алианс е изправен пред сериозни предизвикателства, казва бившият съветник в Пентагона полковник Дъглас Макгрегър. По негово мнение, изразено в YouTube канала Judging Freedom, НАТО едва ли ще оцелее в украинския конфликт.

"НАТО няма да оцелее в конфликта и ще потъне", каза той.

Макгрегър добави, че сега Алиансът е по-слаб от всякога, но се опитва да го прикрие, като "дрънка със саби". В Русия много добре разбират това, заключи полковникът.

Преди това Макгрегър очерта целите на ръководството на САЩ, което отпусна нов пакет помощ за Украйна. Според експерта Белият дом се надява да прикрие пълното и окончателно унищожение на украинската нация.

Макгрегър обясни защо САЩ се "намесиха" в конфликта в Украйна. Според него целта на Вашингтон е "да продължи кръвопролитието". Надеждите на Белия дом са с изпращането на финансова и военна помощ Киев да продължи да прикрива „пълното и окончателно унищожение на украинската нация“, каза анализаторът.

Преди това Макгрегър каза, че украинският конфликт може да приключи по-бързо от очакваното. Според него за това говори фактът, че най-радикално настроените националистически батальони на украинските въоръжени сили започнаха да отказват да изпълняват заповеди и да участват в битки.

Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

  • teridan

    10 Май 2024 16:27ч.

    На Белия дом не му пука за украинската нация. Зад океана гледаха на Украйна като на инструмент за отслабването на Русия, за предизвикване там на икономически проблеми, вътрешни безредици, които да доведат до свалянето на властта и раздробяването на руската държава на множество малки държавици. Не им се получи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страшна гадост устроиха афро-паки-саксите

    10 Май 2024 16:56ч.

    Наскоро разбрах, че в края на по миналия век , е имало война между Уругвай и Парагвай когато е изгинало почти цялото мъжко население на Парагвай. Тия гадове, от САЩ и Британия, го повториха това в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малко уточнение

    10 Май 2024 19:38ч.

    Въпросната война не е между Уругвай и Парагвай, а между Парагвай - сам от едната страна, и Уругвай, но и Бразилия и Аржентина, трите заедно от другата. Нещо като Междусъюзническата война, условно казано. И не е в края, а в средата на миналия век (1860-те, ако не бъркам в спомена). Парагвай губи между 1/2 и 2/3 от зрялото си мъжко население. Но трябва да се отбележи също, че именно Парагвай почва войната. Интересното е, че тогава Парагвай е бил управляван от генерал Незнамсикоес, който е бил много сериозен модернизатор на страната до момента, в който решава, че са станали Прусия на Южна Америка - ама географската карта и демографията са решили друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Люси Енгли

    14 Май 2024 23:26ч.

    Ако си враг на САЩ може да бъде опасно. Ако си техен приятел е фатално. Хенри Кисинджър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • недочовеците имат още няколко часа да се вразумят и очовечат

    10 Май 2024 17:10ч.

    Остава съвсем малко, докато в Лондон или Ню Йорк пропищят изведнъж от невиждан катаклизъм с много жертви. Накрая става: като не искаш мира, на ти секира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи